Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Afp/Scanpix

Nytt tap for Real Madrid

Vi garderer ikke Barcelona på tippekupongen. Sjekk tipsene.

Etter 10 rette og 900 kroner i gevinst på den vriene midtukekupongen forrige uke, håper vi å prikke inn 12 rette denne uken.

Kupongen inneholder sju kamper fra belgiske Jupiler League, og det er greit å ha i bakhodet at denne serien er litt spesiell. De seks øverste lagene går til sluttspill, der lagene har med seg innbyrdes poeng, og vinneren av dette sluttspillet blir seriemester.

Vær også obs på at kamp 3,4,5 og 12 spilles torsdag.

Onsdagens øvrige meny:
Odds:Målfest på Anfield
Trav:Reiser kjerringa i V65?

1. Liverpool - Manchester City
Semifinale ligacupen. Liverpool vant første oppgjør 1-0. Vinneren møter Cardiff i finalen på Wembley 26. februar.

Dette er to lag som virkelig er sultne på pokaler. Liverpool har ikke vunnet en eneste tittel siden 2006, og ettersom seriegulltoget for lengst har passert og man ikke deltar i Europa, er liga- og FA-cupen svært viktige denne sesongen. Citys FA-cup-tittel forrige sesong var klubbens første på 35 år, og etter det sure tapet i FA-cupen for erkerivalen United, er ligacupen og seriegullet det som gjenstår å kjempe om i år.

Liverpool må nok en gang klare seg uten suspenderte Luis Suarez og langtidsskadde Lucas. Jay Spearing er usikker, ellers ser det greit ut for vertene.

City har ingen skadefravær, men brødrene Toure er opptatt med Afrikamesterskapet, og Mario Balotelli er suspendert.

Liverpool er kanskje det laget som har klart seg best mot City denne sesongen: De burde ha vunnet 1-1-kampen i serien på hjemmebane, de var bedre med enn 0-3 skulle tilsi i bortemøtet i serien, og 1-0 borte i første semifinale i ligacupen var meget sterkt.

Liverpool spilte en bedrøvelig kamp mot Bolton lørdag (1-3), mens City vant fortjent 3-2 over Tottenham på overtid søndag. Vi legger imidlertid liten vekt på disse kampene, for i kveld er det et helt annet ballgame. HUB.

2. Barcelona - Real Madrid
Kvartfinale Copa del Rey, returkamp. Barcelona vant det første oppgjøret 2-1.

Selv om Barcelona har slurvet litt på bortebane i serien denne sesongen, er man fortsatt best i de innbyrdes møtene med erkerivalen Real Madrid. Det ble triumf i Supercopa i august, og senere er det blitt seier på bortebane både i serien og cupen.

Det var ingenting å si på at Barcelona tok første stikk for en uke siden, og det blir interessant å se hva slags taktikk Mourinho velger når Real er tvunget til å score minst to mål for å gå videre. Å presse Barcelona høyt på Nou Camp er noe av det farligste du kan gjøre som fotballag.

Barca må klare seg uten Seydou Keita, som er landslagsoppdrag. I tillegg er Afellay, Andreu Fontas og David Villa ute med langtidsskader.

I går kom et rapporter på at den argentinske landslagsspilleren Angel di Maria er tilbake etter skade, men han er ikke med i dagens tropp. Det er uvisst om forsvarsspilleren Pepe, som skapte skandale ved å tråkke på Messis hånd i det første møtet, spiller fra start. Sami Khedira er ute med skade.

Barcelona har vunnet 9 av de siste 13 innbyrdes, og i dag stiller de nok en gang topp skjerpet mot erkerivalen. H.

3. Levante – Valencia
Kvartfinale Copa del Rey, returkamp. Valencia vant det første oppgjøret 4-1.

Lagene ligger på henholdsvis 4.- og 3 plass i ligaen, men Valencia tok en enkel seier i det første møtet. Valencia står også med 4-1-0 på de siste 5 innbyrdes.

Levante startet sesongen forrykende, men har dabbet veldig av i prestasjonene. På de siste fem i serien er det blitt 1-1-3 og 2-10 i målforskjell.

Valencia er heller ikke inne i sin beste periode denne sesongen. På de siste fem er det blitt 2-1-2.

Skademessig ser det klar best ut for hjemmelaget, som bare har Valdo og Juanlu ute med skader. Valencia har langtidsskader på Sergio Canales og Hedwiges Maduro, mens Victor Ruiz, Jeremy Mathieu, Pablo Hernandez og Miguel regnes som usikre.

Med 4-1 i første oppgjør har Valencia gjort 90 prosent av jobben, og det er sannsynlig at det gjøres flere endringer på laget. Så spørs det om Levante velger å gå for storseier, eller om man har gitt opp på forhånd.

Vi tror på en knepen seier til Levante og setter en risikabel H.

4. Sudan – Angola
Sudan tapte 0-1 for Elfenbenskysten i åpningskampen, men klarte seg langt bedre enn mange hadde forventet mot en av turneringens største favoritter. Sudan var ikke kvalifisert til mesterskapet i 2010, men deltok for første gang på 22 år i 2008. Den gang ble det tre strake tap i gruppespillet. Stiller bare med spillere fra den hjemlige ligaen.

Angola slo Burkina Faso 2-1 i sin første kamp. Ifølge rapportene var det en jevn og sjanserik kamp. Angola vant sin pulje i mesterskapet for to år siden, men måtte se seg slått av Ghana i semifinalen.

Angola er rangert på 85. plass på Fifa-rankingen, mens Sudan ligger på 120. plass.

Det er normalt klasseforkjell på disse lagene, og vi ser oss nødt til å ha Angola som en av de sikre kryssene på denne vanskelige kupongen. B.

5. Elfenbenskysten - Burkina Faso
Elfenbenskysten, som er rangert så høyt som 18. plass på Fifa-rankingen, fikk uventet store problemer med Sudan i åpningskampen, men Chelsea-duoen Drogba og Kalou ordnet til slutt 1-0-seier og tre viktige poeng.

Burkina Faso er plassert på 66. plass på Fifa-rankingen, men måtte se seg slått 0-1 av Angola (85. plass) i åpningskampen. Landet har deltatt i Afrikamesterskapet seks av de siste åtte turneringene, men har bare gått videre fra gruppespillet én gang (fjerdeplass i 1998 på hjemmebane).

Landene spilte 0-0 da de møtte hverandre i gruppespillet i Afrikamesterskapet i 2010. Den gangen vant Elfenbens kysten puljen, mens Burkina Faso ble nummer tre og sist (Togo var diskvalifisert). Elfenbenskysten ble slått ut av Algerie i kvartfinalen.

At Elfenbenskysten er storfavoritt på folkerekka, gjør det fristende å ta med en U, men vi må spare på kryssene til de belgiske kampene. H.

6. Club Brugge – Lokeren
22. Runde i belgiske Jupiler League.
Club Brugge har havnet 12 poeng bak serieleder Anderlecht, og seriegullet er nok tapt denne sesongen. Formen er heller ikke helt bra – på de siste seks i serien er det blitt 3-0-3, og helgens hjemmekamp mot Mechelen endte 0-1.

Lokeren har tatt 24 poeng – 13 færre enn dagens motstander – og ligger plassert slik at verken sluttspill eller nedrykk er sannsynlig. Har spilt uavgjort i fire av de siste seks seriekampene, men slo Lierse 2-0 hjemme i helgen.

Brugge er svekket av at den defensive midtbanespilleren Vadis Odjidja-Ofoe (fire mål) er ute med en kneskade. Michael Almebäck (fast i forsvar) og angriperen Thomas Meunier (tre mål) er syke og stiller trolig ikke. Forsvareren Daan van Gijseghem og midtbanespilleren Jonathan Blondel er skadet. Nysingeringen Jordi Figueras går trolig rett inn i forsvaret.

Lokeren må klare seg uten keeperen Boubacar Barry, som spiller for Elfenbenskysten i Afrikamesterskapet. Ellers ser det bra ut.

Brugge vant 2-1 i det omvendte møtet i september. Det ble også seier da lagene møtte hverandre i fjor vår.

Det har vært mange jevne resultater de siste sesongene mellom disse to, og vi utelukker ikke at Lokeren tar et poeng. HU.

7. St.Truiden - Westerlo
22. Runde i belgiske Jupiler League.
Meget viktig kamp i bunnen: St.Truiden Ligger sist i serien med 13 poeng, mens Westerlo på plassen over har tatt ett poeng mer. Ingen rykker direkte ned i ligaen, men disse lagene har plassert seg på de to kvalikplasssene.

Dagens motstandere har også dårligst form av samtlige lag: 0-3-3 på de siste 6 for St.Truiden og 1-1-4 for Westerlo.

Opp til Zulte Waregem skiller det henholdsvis fire og tre poeng, så i kveld er bare seier godt nok for begge lag.

Hjemmelaget begynner å få spillere tilbake etter skader, men toppscoreren Reza Ghoochannejhad (10 mål denne sesongen) er ute. Viktige Koen Daerden (innleid fra Standard Liege) og Sascha Kotysch soner karantene.

Westerlo har en meget lang skadeliste, men de færreste på sykestua spiller fast. Derimot soner forsvarsspillerne Arnaud De Greef og Steven De Petter karantene.

Innbyrdes har Westerlo et meget godt tak på St.Truiden. De siste fem møtene har endt med full pott og 10-1 i målforskjell. Vidåpen kamp. HUB.

8. Lierse - Cercle Brugge
22. Runde i belgiske Jupiler League.
Lierse er helt nede på fjerde sisteplass, men har gjort sakene sine ganske bra i det siste. For to runder siden tok de en sterk 2-1-seier over topplaget Gent, og gode Standard Liege ble slått ut av cupen for en uke siden.

Lierse har Alexander Mathiesen og tre andre spillere ute med skader.

Cercle Brugge ligger ett poeng bak sluttspillplassene og gikk på en stjernesmell mot middelmådige Beerschot (0-4) forrige runde. De må klare seg uten veteranene Bernt Evens (f) og Arnar Vidarsson (m) i kveld.

Det omvendte møtet i september endte 0-0, mens Lierse vant den tilsvarende kampen 3-0 forrige sesong. HU bør holde.

9. Leuven – Kortrijk
22. Runde i belgiske Jupiler League.
Leuven ligger på 12. plass med 22 poeng. Kortrijk har tatt 12 poeng mer og har lagt beslag på den siste sluttspillplassen.

Leuven har spilt uavgjort i fem av de siste seks seriekampene (1-5-0), mens dagens bortelag har 3-1-2 i samme periode.

Hjemmelagets har flere fravær, blant andre de defensive spillerne Cohen Weuts, Floribert N'Galula og Wim Raymaekers og midtbanespilleren Thomas Azevedo.

Bortelaget har Landry Mulemo som eneste fravær.

Leuven er klart best på hjemmebane, der de har tatt 16 poeng (4-4-2). Det omvendte møtet i september endte 2-0 til Kortrijk.

Kortrijk er nødt til å ta poeng for å holde fast på sluttspillplassen, og vi tviler på at de taper mot et skadeplaget hjemmelag. UB.

10. Mechelen – Genk
22. Runde i belgiske Jupiler League.
Mechelen ligger kjedelig til midt på tabellen, men formen er såpass god at en sluttspillplass er innen rekkevidde dersom man holder dampen oppe.

Hjemmelaget tok en knallsterk borteseier mot Club Brügge søndag (vant 1-0) og har 3-3-0 på de siste seks seriekampene. Femte sist slo laget Anderlecht 1-0 hjemme, så Mechelen har uten tvil kapasitet til å slå de beste. Totalt står de med 5-2-3 hjemme.

I kveld må forsvarsspilleren Antonio Ghomsi sone karantene etter å ha pådratt seg sitt femte gule kort for sesongen. Tre andre spillere er langtidsskadet, mens disse har spilt svært lite denne sesongen.

Racing Genk har vært en av de store skuffelsene denne sesongen, etter å ha vært opptatt med et krevende gruppespill i Champions League. Ligger som vi nevnte innledningvis på sjetteplass (og siste sluttspillplass i øyeblikket).

Formen viser moderate 3-2-2. og fredag gjorde laget en elendig kamp hjemme mot St Truiden. Lå under 0-1 ved halvtid i den kampen, men ble berget av en utvisning for bortelaget etter 52 minutter og dro i land en knepen 2-1-seier. Nest sist utlignet Simayes ett minutt på overtid borte mot et annet bunnlag (Zulte-Waregem) og berget ett poeng. Genk har altså møtt to bunnlag etter juleoppholdet og ikke imponert i det hele tatt.

Torben Joneleit (f), Abel Masuero) (f), Dugary Ndabashinze (m), Anthony Limbombe (m) og den viktige forsvarsspilleren Anthony Vanden Borre er alle skadet.

Lagene spilte 0-0 i det motsatte møtet i august, mens den tilsvarende kampen forrige sesong endte 2-2.

Vi har mest tro på Mechelen i kveld og spiller en litt sjanseartet H (33 prosent på folkerekka).

11. Zulte Waregem – Beerschot
22. Runde i belgiske Jupiler League.
Hjemmelaget ligger utsatt til på tredje siste plass. Årsaken til at det ikke er blitt mer enn 17 poeng, er at man har spilt uavgjort i hele 11 av 21 kamper. De to siste kampene, mot topplaget Gent og brukbare Genk, endte med poengdeling. Så selv om tabellsituasjonen er begredelig, er Zulte er et lag som kan ta poeng fra hvem som helst.

Zulte har Olafur Skulason (m) og Thomas Matton (m) ute med skader, mens Steve Colpaert (f) er suspendert.

Beerschot har tatt 28 poeng, og det er nødt til å bli seier i kveld dersom man skal ta igjen Genk på sluttspillplass (34 poeng).

Beerschot vant det omvendte møtet 2-0 tidlig i sesongen.

Legg merke til at Beerschot har gjort det svakt på bortebane denne sesongen (2-2-6). Zulte har 2-5-4 hjemme.

Uavgjort er et nokså sannsynlig resultat i dette oppgjøret, men vi garderer fullt ut. HUB.

12. Standard Liege - Mons
Standard Liege ligger på fjerdeplass med sine 35 poeng, det er bare 2 poeng ned til Cercle Brugge på 7. ende (utenfor sluttspillet).

Hjemmelaget har seks mann ute med skader, og fire-fem av dem er normalt fast på laget.

Mons har tatt 28 poeng, og tap i dag vil bety at drømmen om sluttspillplass svinner enda mer.

Ingen av lagene er i spesielt god form. Mons har 2-2-2 på sine siste 6, mens Liege har 1-4-1.

Liege er seriens beste hjemmelag (8-3-0), mens Mons står med beskjedne 2-2-6 borte.

Det motsatte møtet i juli endte 1-1, mens Liege vant de tre innbyrdes før det.

HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 25.01.2012 20:25
1. Liverpool - Manchester City H U B
2. Barcelona - Real Madrid H
3. Levante - Valencia H
4. Sudan - Angola B
5. Elfenbenskysten - Burkina Faso H
6. Club Brugge - Sporting Lokere H U
7. St.Truiden - KVC Westerlo U B
8. Lierse - Cercle Brugge H U
9. Oud-Heverlee Le - Kortrijk U B
10. Yellow-Red KV M - KRC Genk H
11. SV Zulte Warege - Beerschot AC U B
12. Standard Liege - Mons H

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 25.01.2012 20:25
1. Liverpool - Manchester City H U B
2. Barcelona - Real Madrid H
3. Levante - Valencia H
4. Sudan - Angola B
5. Elfenbenskysten - Burkina Faso H
6. Club Brugge - Sporting Lokere H U
7. St.Truiden - KVC Westerlo H U B
8. Lierse - Cercle Brugge H U
9. Oud-Heverlee Le - Kortrijk U B
10. Yellow-Red KV M - KRC Genk H
11. SV Zulte Warege - Beerschot AC H U B
12. Standard Liege - Mons H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill