Nettavisen.no

Tjenester

Om tre år kan denne være «gratis»

Dette er en av de beste investeringene du kan gjøre med feriepengene nå.

Trodde du varmepumpa bare skulle brukes på vinteren? Det er feil, for mange av disse miljøvennlige og effektive varmekildene kan også sørge for å holde huset ditt behagelig og svalt på varme sommerdager.

Den vanligste typen er luft til luft varmepumpe. Den henter varme fra luften ute og avgir varmen som luft inne. Denne typen kan reverseres på sommeren slik at den fungerer som air condition.

På vinterstid gir den selvsagt varme til din bolig, den sparer deg for strøm og er i tillegg langt mer miljøvennlig enn mange andre varmekilder.

En varmepumpeinstallatør kan hjelpe deg å finne ut om ditt hjem er egnet for en luft til luft varmepumpe, eller om du bør velge en annen variant. Prisen varierer ettersom hvilken type du trenger, og selvsagt hvilken leverandør du velger. For å finne den beste prisen kan du sende en forespørsel til flere selskaper på samme tid ved å bruke en nettside som Tjenestetorget. Da kan du sammenligne tilbudene du mottar, og dermed få den aller beste prisen.   

I lavsesongen for varmepumpeleverandørene kan du få ekstra gode tilbud, det kan derfor lønne seg å innhente tilbud nå i sommer. 

Innhent tilbud på Tjenestetorget her.

Betaler seg selv på tre år

Hallgeir Kvadsheim er forbrukerøkonom og kjent fra TV-programmet «Luksusfellen». Han mener at en varmepumpe kan være det aller mest effektive tiltaket for å få ned strømregningen når mn måler investeringen opp mot strømbesparelsen. En varmepumpe kan ofte bli nedbetalt i strømbesparelse på tre år. 

- Det er ikke sikkert at du trenger den kraftigste og dyreste varmepumpa til din bolig. Det kan derfor lønne seg å få råd av en fagmann om hvilken varmepumpe som passer ditt behov og hvordan den bør plasseres, tipser Kvadsheim.

Strømbesparelsen ved å installere en varmepumpe avhenger nemlig mye av hvor du velger å plassere den. En åpen romløsning gjør den aller mest effektiv.

Innhent tilbud på Tjenestetorget her.