Nettavisen.no

Tjenester
(Crestock.com)

På date med 10 av gangen

Er det mulig å date flere på en gang, og klare å holde masken? Les hvordan du kan mangedoble sjansen til å finne din «soulmate».

En av de store fordelene med den virtuelle verden i motsetning til den ekte, er mulighetene den gir deg.

Du kan forandre deg som en kameleon, leke evig ung, opptre usynlig som en flue på veggen, samtidig som du kan være på flere steder på én gang.

På jakt etter din livspartner?

Finn din livspartner
Nettsidene for dating tilbyr muligheten til å bli kjent med tusenvis av single som du ikke ville møtt noe annet sted, enten fordi dere ikke bor på samme sted, jobber på samme sted eller går ut på samme sted.

Blant alle disse single menneskene så finnes det flere som kunne passet din beskrivelse av idealkjæresten - så hvorfor ikke gripe sjansen til å teste de ut?

Dine muligheter
Når du begynner med nettdating så bør du først gi deg selv litt tid til en grundig gjennomgang av datingtjenesten. Hvordan fungerer den og hvilke muligheter har du egentlig? Finnes det kanskje en personlighetstest, eller noen matchingfunksjon som vil gjøre jobben med å finne den rette mye enklere?

Studer profilene nøye
Neste steg er å ta profilene i nærmere øyesyn. Hva sier bildene, og hvorfor tror du vedkommende har valgt akkurat disse bildene. Hva står det i profilteksten av personlig informasjon, og er det andre ting på siden som røper egenskaper ved akkurat denne personen som du kan linke han eller henne til?

Første tegn
Hvis du først bestemmer deg for å blunke til noen, så er det noe der. Ikke hast videre, men skriv ned noen velvalgte ord som viser fram det beste av deg, og send det til vedkommende.

Husk at det er viktig å sende en personlig mail til den enkelte. Forsøk å unngå fordommer eller tomme løfter - bare si ganske enkelt at du ønsker å vite litt mer om ham/henne.

Noen svarer på din e-post, andre ikke. Noen svarer til dine forventninger, andre ikke. Av de resterende utvalgte kan du nå begynne en mer «eksklusiv» diskusjon.

Søk etter din drømmepartner på Side2 Match!

Bare noen få for deg
Hvis du er redd for å miste tråden ved å kontakte flere personer på en gang, så tenk på følgende – din mail er kanskje ikke like interessant for alle, og på samme måte er du nok kun interessert i noen av de svarene du får.

Sannsynligheten for at du vil måtte engasjere deg i ti mailkorrespondanser som alle virker lovende og spennende, er ikke så stor. Hvis dette skjer så er du i så fall en av de mest heldige single, for da er det jo bare å velge og vrake.

Ikke til 200
Samtidig er det viktig å huske på at det ikke er noen vits i å sende et enkelt blunk eller et «Hei!» til 200 personer. De fleste vil i så fall se på dette som spam, og sende det rett i søppelmappen. Ta deg tid og gjør jobben med å velge ut noen aktuelle, som du faktisk kunne tenke deg å gå ut med i virkeligheten.

Redd for det ukjente
Synes du ikke at du er noe flink til å skrive, eller er du bekymret for hvem som egentlig dater på nettet? Velg deg i så fall bare ut et par stykker som du kontakter i første omgang, så kan du heller øke antallet når du føler deg tryggere både på skrivingen og på de som svarer deg.

Hvordan avslutte
Etter å ha utvekslet mail en stund med noen utvalgte, så bør du forsøke å kutte ned på antallet så mye som mulig. På samme måte som hovedpersonen i TV-programmet «Ungkaren», skal du nå velge bort de som du innest inne ikke tror er noe for deg, og heller fortsette flørten med de du ikke har lyst til å gi slipp på. Deretter er det kanskje på tide å foreslå et møte i virkeligheten, og dermed er det bare å la prosessen gå sin gang.

Les også: Dette teller mer enn utseendet

På Side2 Match søker 75% etter en livspartner, og 55 finner en partner hver dag!