Nettavisen.no

Tjenester
Petter Solberg er fornøyd med eksponeringen som VM i Rallycross har fått siden oppstarten i 2014.
Petter Solberg er fornøyd med eksponeringen som VM i Rallycross har fått siden oppstarten i 2014. (Viasat)

Petter Solberg: - Det er veldig bra at Viasat tar tak i rallycross

Petter Solberg roser kanalens interesse.

Nevner du navn som Martin Schanche, Bjørn Skogstad eller Eivind Oppland, kjenner motorinteresserte raskt en frysning nedover ryggraden. Vi har lange tradisjoner for motorsport i Norge, og med den sterkt voksende interessen for rallycross fortsetter den tradisjonene videre.

Veteranen Petter Solberg meldte overgang til rallycross i 2013 - sportsgrenen som han startet med tilbake i slutten av tenårene. Erfaringen Solberg har fra år bak rattet gjorde den overgangen ganske så sømløs, og veteranen endte opp med å vinne VM-tittelen i 2014. 

VM i rallycross - 2015

Nå starter VM i rallycross opp for andre gang, og her hjemme kan du følge løpene direkte på Viasat Motor og Viaplay.no.

Atle Gulbrandsen, motorsport-kommentator utdyper:

- VM i Rallycross er en viktig rettighet for oss i Viasat. Vi vet at det er lange tradisjoner, og mye interesse for rallycross i Norge, og vi skal sende alle VM-runder direkte på Viasat Motor og Viaplay.no.

I år stiller tre nordmenn til full VM-runde

I år stiller han også med en ny ekspertkommentator, i tillegg til Henning Isdal og Frode Skaar. Mats Lysen (24) er tidligere europamester i rallycross, og tar nå med seg sin erfaring inn i kommentatorboksen.

Tre nordmenn med

Anders Bakkerud er en av tre nordmenn som stiller til full VM-runde i år, sammen med Petter Solberg og Tord Linnerud.

Utenom nevnte Petter Solberg skal også talentet Andreas Bakkerud fra Bergen kjøre full VM-runde i år. Bakkerud endte på en 5. plass i fjorårets VM, og tok med seg to etappeseiere, samt tre 2.-plasser. I tillegg stakk laget hans, Ford Olsbergs MSE, av med lagseieren.

- Drømmen er å bli verdensmester, men målet er å både fokusere og gjøre de riktige tingene, og prestere deretter. Og gjør jeg de riktige tingene vet jeg også at en VM-tittel kan være mulig.

Den tredje nordmannen som stiller til full VM-runde i år er totningen Tord Linnerud. Linnerud skal i år kjøre for Volkswagen, i en Volkswagen Polo. I 2014-sesongen kjørte Linnerud bare utvalgte etapper, men i år stiller han på samtlige.

- Drømmen er å bli verdensmester

- Jeg kommer ikke til å bli verdensmester, men jeg har som mål å vinne enkelt-løp og komme på pallen, forteller totningen.

Slik får du sett VM i Rallycross i Norge

Her hjemme er det nevnte Viasat som har kjøpt rettighetene til VM i rallycross. Løpene vil bli sendt direkte på Viasat Motor og på Viaplay.no. De vil også bli sendt på kanalen Viasat 4 samme dag, men da i opptak. 

Petter Solberg roser kanalens interesse: - Jeg synes det er veldig bra at Viasat tar tak i rallycross. Jeg vet at det er stor interesse rundt motorsport blant folk i Norge, og de fortjener å få se hva vi gjør rundt verden i 13. runder.

Blir det veteranen som igjen stikker av med seieren igjen, eller kommer talentet endelig til å ta tronen?

Følg med på kampen direkte på Viasat.