Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Denis Balibouse / AP

Portugal vinner enkelt

Et klart forbedret Portugal slår Norge med mer enn ett mål.

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: Storfavorittene innfrir
Oddstips 1: Strindheim innfrir på Myra

V75 Momarken: Stallskriket innfrir?

Det er et formidabelt langoddsprogram som tilbys spillerne lørdag med hele 88 objekter på listen. Mye norsk fotball fra 2. divisjon og 3. divisjon preger første del av lørdagen, mens det blir EM-kvalik til kvelds med Portugal - Norge som det store høydepunktet for oss nordmenn.

Og det er nettopp den kampen vi konsenterer oss om i dagens andre oddstips der vi tror det kan bli en het aften for det norske landslaget i Portugal.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Keepertrøbbel
Norge leder gruppe H med ti poeng på fire kamper, mens Portugal og Danmark har sju poeng hver. Med seier vil Norge med andre ord være den store favoritten til å ta puljeseieren, mens tap kan føre til at tre lag står med ti poeng etter denne runden.

Norge vant det tilsvarende oppgjøret på Ullevaal 1-0. Etter det ble det 2-1-seier borte mot Kypros og 1-1 hjemme mot Danmark.

Portugal slo både Danmark og Island 3-1 etter tapet for Norge. Deretter har landet spilt tre treningskamper: 4-0 over Spania, 1-2-tap for Argentina og 1-1 mot Chile.

Den portugisiske troppen er meget sterk, og ettersom den portugisiske ligaen ble spilt ferdig for tre uker siden, har stjernegalleriet fått ro og uvanlig god tid til å forberede seg til kveldens kamp.

Verre er det stilt med Norge, som har spillere som John Carew, Morten Gamst Pedersen og Bjørn Helge Riise ute av matchform. Keepersituasjonen er heller ikke gunstig, med skadeproblemene til Jon Knudsen og en Rune Almenning Jarstein som sliter på et meget svakt Viking-lag.

Lever Lotto og Tipping på mobilen!

Nytenning
Hos Portugal er det meste fryd og gammen om dagen etter den nye landslagssjefen Paulo Bento startet. Det er ro og harmoni i troppen og med spillere som Nani og Ronaldo som offensivt tungskyts er det ingen tvil om at dette blir svært vanskelig for Norge. Vi legger ikke allverden vakt på at Portugal moste Spania i en treningskamp med 4-0 i november. De regjerende verdensmestrene hadde nok ingen toppdag på jobb da, men det forteller uansett om hvilket potensial som er i dette portugisiske landslaget. Ingen spesielle problemer med mannskapet og troppen til Portugal slik ut:

Portugals tropp:
Keepere: Eduardo (Genoa), Hugo Ventura (Portimonense), Rui Patrício (Sporting Clube de Portugal).

Forsvar: Bruno Alves (Zenit St Petersburg), Fabio Coentrao (Benfica), João Pereira (Sporting Clube de Portugal), Pepe (Real Madrid), Ricardo Carvalho (Real Madrid), Rolando (Porto), Sílvio (Braga).

Midtbane: Duda (Málaga), André Santos (Sporting Clube de Portugal), Carlos Martins (Benfica), Joao Moutinho ( Porto), Paulo Machado (Toulouse), Raul Meireles (Liverpool), Ruben Micael (Porto).

Angrep: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Danny (Zenit St Petersburg), Helder Postiga (Sporting Clube de Portugal), Hugo Almeida (Besiktas), Nani (Manchester United), Silvestre Varela ( Porto).

Hos Norge er det litt usikkerhet rundt Erik Huseklepp, men han spiller nok.

Har fått godt betalt
Vi kan ikke med vår beste vilje se at Norge får noe ut av den kampen, det norske landslaget har hatt marginene med seg flere ganger det siste året, og selv om undertegnede og sikkert nesten fem milloner andre nordmenn har dyp respekt for Drillo, går det en grense for hvor lenge du kan forsvare deg til resultater i fotball.

Oddsen for at Portugal er 1,35, og det er som det må være. Oddsen for at Portugal vinner med mer enn ett mål er 2,00 og på en kveld med jevnt over underbetalte favoritter i EM-kvaliken (selv om Montenegro kan være et bra spill) så velger vi et singelspill på at Portugal vinner med mer enn et mål. Og skulle det mot formodning gå ad undas, kan jo det samtidig bety at Norge er et langt steg nærmere sluttspill (om det da ikke ender med ettmålsseier til Portugal).

Spilleforslag 2 lørdag:
Kamp 90 Portugal - Norge (0-1): 2,00 3,50 2,55
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Andre vurderinger lørdag:
- Førde må sees med en flott mulighet til tre poeng hjemme mot svake Austevoll. Odds 1,70
- Godtgående Bjarg skal også ha fin vinnersjanse mot Tertnes. Odds 1,70
- Montenegro har et bra landslag nå og fikser Bulgaria på hjemmebane. Odds 1,80
- Nok engang er det økonomisk krise i Moss og resultatene har i tillegg vært svake i sesonginnledningen. Byåsen har et bra lag i år og sees med fin mulighet i ettermiddag. Odds 2,00
- IK Frej gjorde sterke signeringer før sesongstart, men har ikke innfridd til nå. Men i ettermiddag kommer uttellingen hjemme mot Valsta Syrianska. Hjemmeodds 1,90.
- Makedonia har bedre vinnersjanse enn oddsen indikerer hjemme mot Irland og en liten slant på hjemmelaget er interessant. Odds 3,15
- Brasil møter et redusert Nederland i Brasil til privatkamp, og selv om oddsen er laber er det bra sjanse for hjemmelaget. Odds 1,60
- Spania sparer flere av sine beste i privatkampen mot USA. Spennende odds på amerikanerne. Odds 3,95.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill