Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Thinkstock.com

Prostituerer seg hjemme

Kvinner bruker sex i bytte mot tjenester fra partneren.

Amerikanske blogger og magasiner har kastet seg over det man mener er et relativt nytt fenomen, nemlig at kvinner benytter lovnader om sex i bytte mot tjenester. Enten det er å hente barna i barnehagen for gifte familiemennesker, eller be en mannlig venn om å male huset.

Prostitusjon?

Den amerikanske kvinnebloggen blogher er blant de som har tatt opp konseptet som man mener er problematisk og på flere måter kan sammenlignes med prostitusjon, mens man i det amerikanske markedet GQ har kvinner som mener at det er helt akseptabelt at man gjør det på denne måten. Kelly Oxford, som har skrevet artikkelen, skriver følgende:

- Ja, du prostituerer deg, men med en partner du kjenner. På kort tid har du fått laget mat til barna og fått to orgasmer samme kveld.

I amerikansk media går debatten sterkt om det er akseptabelt for kvinner å benytte sex som «betalingsmiddel» i sitt eget forhold. Vi tok opp telefonen og spurte noen norske kvinner i forhold om hva de synes (ikke overraskende ønsket kvinnene å være anonyme).

Harmløst

Tine på 28 år er gift og har 2 barn. Hun mener det er helt greit, og harmløst:

- Dette er jo bare harmløst. Hvis det hadde vært slik at man kun hadde sex for tjenester hadde det blitt en greie, men ved å gjøre det i ny og ne blir det jo bare gøy.

Tvilsomt

Like enig er ikke Anne på 33. Hun mener det er tvilsomt, selv om hun er lykkelig gift og er i et relativt åpent forhold når det gjelder samlivet:

- Sex skal ikke være en premie. Det er noe fint som skjer mellom to partnere, og bør ikke være noe man får hvis man har gjort noe spesielt. Sex er noe man deler, ikke noe en part får.

Usikre

Andre igjen er usikre, og mener det kan være noe å prøve:

- Vel, hvis det var slik at det jeg ba om var noe partneren min egentlig kanskje kunne gjort uansett hadde det jo bare blitt litt humor, sier Siv på 31.

Tok betalt

Cecilie på 24 sier at hun ikke byttet sex mot tjenester, men innrømmer at hun kanskje har vært ett skritt nærmere prostitusjon:

- Ja, jeg sa på tull en gang at kjæresten min fikk sex hvis jeg fikk 1000 kroner å shoppe nye sko for. Muligens hadde jeg fått pengene likevel, men det var jo litt gøy også.

Hva synes du? Er det akseptabelt å bytte sex mot tjenester i et forhold?