Gå til sidens hovedinnhold

QUIZ: Kan du hovedstedene?

Test dine geografikunnskaper med vår store hovedstadsquiz.

Hvordan står det egentlig til med geografikunnskapene? Sitter det du lærte på barneskolen, og er du flink å holde kunnskapen ved like, ved å utfordre deg selv?

Trim hjernen med Hjerneklubben.no

Vi har plukket ut 20 land vi synes man bør kjenne hovedstaden til. Sjekk dine egne evner med vår store hovedstadsquiz, og finn ut om du tilhører kategorien:

a) Fenomenal!!
b) Akseptert.
c) Helt på jordet!!

Testen finner du lengre ned i artikkelen!

Les også:
Slik blir du ekspert i geografi
Slik blir du et huskegeni

Slik gjør du det bedre
Enten du er helt på jordet eller klarer deg bra, så kan du lære litt av huskefantasiene under fra Hjerneklubben.no.

Målet må være å gjøre det bedre neste gang, og selv om du gjør det bra, så er det viktig å huske på at det å stadig utfordre hjernen er viktig for å øke hjernens yteevne ytterligere, samt forebygge alderssykdommer som Alzheimer.

Knytte det ukjente mot det kjente
- Skal man huske noe nytt er det helt essensielt at man kobler det ukjente opp imot noe kjent, forklarer Frank Wedde - gründer av Hjerneklubben.no.

- Det finnes i hovedsak to måter å huske på, og begge legger denne teorien til grunn - at man kobler det ukjente til det kjente. Når du skal prøve å huske det du skulle huske, er det bare å hente opp den kjente «knaggen», og dermed vil resten komme av seg selv.

Huskefantasier
- Det å skape en historie rundt det du skal huske, er det vi kaller en huskefantasi, forklarer Wedde. Dette er en veldig effektiv metode for å huske, som jeg selv benytter. Skal man for eksempel huske hva hovedstaden i landet Guyana heter, så lager man en fantasi som inkluderer både Guyana og navnet på hovedstaden (Georgetown). Et eksempel på en slik historie er:

Guyana - Georgetown
Så gøyal (Guyana) han var, den nye kolleagen din George (Georgetown).

Neste gang du tenker på Guyana, så bør du altså se for deg en gøyal fyr. Et annet eksempel kan være landet Polen og hovedstaden Warsava.

Polen - Warsawa
Polvotter (Polen) funker dårlig når du Vasser (Warsawa) i sørpe.

Forsøk å lage noen egne fantasier, og se hvordan du synes det går. Der er viktig at du bruker noen sekunder på fantasien, og ser for deg bildet, slik at fantasien får tid til å «sette seg».

Her finner du testen!

40152

OL - quiz
Lysten på flere quizzer? Ta vår store OL quiz, og se hvor mye du husker fra det siste og tidligere OL.

Klikk her for å ta OL-quizzenBonus: Lær alle OL-byene på 1 - 2 - 3

Om Hjerneklubben.no
Ønsker du en mer effektiv hjerne, eller ønsker du å bli smartere og forbedre din IQ, er Hjerneklubben.no stedet for deg.

I tillegg til å bli en mester i geografi lærer medlemmene på Hjerneklubben hvordan de skal lære raskere(akselerert læring), forbedre hukommelsen, forbedre matematikkferdighetene og øke sin IQ ved hjelp av morsomme spill og teknikker. Hjerneklubben tilbyr også språkopplæring med en ny og effektiv metode.

Her kan du teste et hukommelsesspill fra Hjerneklubben :

Prøv et gratis demospill her!

(Du må installere Silverlight for å spille. Følg instruksjoner!)

Hjerneklubben gir en garanti om å doble hukommelseskapasiteten til sine medlemmer i løpet av en uke, hvis ikke blir medlemsavgiften refundert.

Les mer om Hjerneklubben påHjerneklubben.no

Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?