Kristina Ågedal (15) fra Konsmo har levd med astmareaksjoner og allergiplager helt siden hun var sju år gammel, og plages ekstra mye hver vår, i pollensesongen.

Påvirker søvnen og skolearbeidet
Anfallene hennes blir verre og verre for hvert år, og det påvirker både skolearbeidet og fritiden hennes.

På det verste under pollensesongen, sliter hun også med å få sove, fordi hun får problemer med å puste.

Se tilbud på varmepumpe!

Klikk her for å lese mer om varmepumper og allergi

Varmepumpe med nytt filter
Liten tro hadde hun på at en varmepumpe, som i hovedsak installeres for å varme opp huset mer kostnadseffektivt i vinterhalvåret, skulle gjøre livet hennes lettere.

Familien til Kristina fikk en forespørsel fra Bauer Enegi AS, om de ville teste en pumpe med et nyutviklet filter, som fjerner selv de minste partiklene i innelufta, deriblant pollenstøv.

- Jeg hadde ikke så mye tro på at det ville hjelpe noe særlig å få varmepumpe i hus. Jeg blir helt syltet uansett når pollensesongen slår til. Til min store overraskelse ble jeg merkbart bedre allerede etter noen dager, forteller Kristina.

Se nye tilbud i medlemsklubben

99,99% fanges opp
Anders Jonasson i Bauer Energi AS forteller at systemet i pumpene, benytter seg av negativt ladede ioner for å fange opp partiklene i lufta. Testresultater viser at 99,99 prosent av partiklene i lufta fanges opp.

- Vi ønsket å teste hvordan en allergiker som Kristina ville oppleve å få et slikt anlegg i hus, sier Jonasson, som er svært glad for at Kristina har blitt friskere og fått en bedre livskvalitet, med den rene luften.

3156039

Frisone
Varmepumpesystemet fungerer som oppvarming i vinterhalvåret og som kjøling i sommerhalvåret. For Kristina betyr kjølingen at hun slipper å ha vinduene oppe i vår- og sommermånedene.

- I pollensesongen opplever jeg huset som en frisone, der jeg kommer unna pollen og raskt føler meg bedre. Det gir meg overskudd til å gå ut på gressmatta og spille fotball, eller dra ut og finne på ting med venner, sier den unge allergikeren.

Tilbud til leserne
Sliter du også med astma og/eller allergi, eller ønsker en rimeligere fyringsenhet neste vinter?

Klikk her for å lese mer om varmepumper og allergi

Klikk her for å se gode tilbud fra Bauer Energi AS

Tilbudene kan benyttes dersom du er medlem av Nettavisens medlemsklubb Norgespasset.no. Det er helt gratis å bli medlem av Norgespasset.