Nettavisen.no

Tjenester
Foto: AFP/Scanpix

Reina holder ikke nullen i dag

Thrilleren mellom Liverpool og Manchester City blir målrik. Sjekk dagens dobbel.

Onsdagens langoddsprogram består av 34 objekter, og vi har funnet frem til en dobbel fra England og Belgia til over 4 i odds. Men først dagens langskudd og avslag.

Les også: Enda en plussuke for oddstipsene

Onsdagens øvrige meny:
Tipping: Nytt tap for Real Madrid
Trav: Reiser kjerringa i V65?

Dagens langskudd
75. Zulte Waregem - Beerschot U 2,80
Zulte er den ubestridte uavgjortspesialisten i Belgia og står med 11 poengdelinger på 21 kamper. De to siste seriekampene endte også uavgjort. Beerschot på sin side har 7-7-7 så langt i sesongen og ligger plassert nokså midt på tabellen. Uavgjort er høyst aktuelt her, og vi spiller 2,80 som dagens langskudd.

Dagens avslag
64. Ekvatorial-Guinea – Senegal B 1,50
Senegal er en av forhåndsfavorittene i Afrikamesterskapet, men skuffet med 1-2 i åpningskampen mot Zambia. Ekvatorial-Guinea er høyt oppe etter 1-0 over Libya i sin første kamp. Normalt er Senegal, som har flere Premier League-profiler i troppen, et par hakk bedre enn Ekvatorial-Guinea. Men ettersom kampen spilles foran elleville hjemmefans i Ekvatorial-Guineas største by Bata, er dette ingen walkover for Senegals stjerner. Vi står derfor over 1,50 for B.

Dagens spill

81 Liverpool-Manchester City - o/u 2,5 mål – over 1,80
Med 1-0 på bortebane har Liverpool skaffet seg et meget godt utgangspunkt før kveldens returkamp i semifinalen i ligacupen.

Begge lagene prioriterer denne turneringen, og ettersom Cardiff venter i finalen, er dette årets enkleste pokal å vinne.

Liverpool må nok en gang klare seg uten suspenderte Luis Suarez og langtidsskadde Lucas. Jay Spearing er usikker, ellers ser det greit ut for vertene.

City har ingen skadefravær, men brødrene Toure er opptatt med Afrikamesterskapet, og Mario Balotelli og Vincent Kompany er suspendert. Spesielt kaptein Kompany, som er lagets ubestridte forsvarskonge, vil bli savnet i kveld.

Liverpool er kanskje det laget som har klart seg best mot City denne sesongen: De burde ha vunnet 1-1-kampen i serien på hjemmebane, de var bedre med enn 0-3 skulle tilsi i bortemøtet i serien, og 1-0 borte i den første semifinalen var meget sterkt.

Liverpool spilte en bedrøvelig kamp mot Bolton lørdag (1-3), mens City vant fortjent 3-2 over Tottenham på overtid søndag. Vi legger imidlertid liten vekt på disse kampene, for i kveld er det et helt annet ballgame.

City er nødt til å score minst ett mål etter ordinær tid for å avansere, og når serielederen (60 mål på 22 kamper) først bestemmer seg for å angripe, er det få lag som klarer å holde tett.

Det er sjelden Liverpool legger seg bakpå på Anfield, og det blir spennende å se hva slags taktikk manager Kenny Dalglish legger opp til.

Ettersom avansementet avgjøres i kveld og dette er en finalebillett begge lag har lyst til å vinne, ser vi for oss en intens og fartsfyllt kamp som fort kan bli målrik. Vi tror nemlig ikke Liverpool er i stand til å holde nullen dersom City går aggressivt til verks, og et skjerpet Liverpool har på sin side kapasitet til å score både ett og to mål dersom City kaster mange mann i angrep.

Vi setter derfor pengene på at kampen ender over 2,5 mål til 1,80 i odds.

74. Mechelen - KRC Genk H 2,25
Vi kombinerer med en kamp fra belgisk toppserie, der seriesystemet er spesielt.

De seks øverste lagene i Jupiler League går til sluttspill, der lagene har med seg innbyrdes poeng, og vinneren av dette sluttspillet blir seriemester.

KV Mechelen ligger på tiendeplass med sine 27 poeng, og har i øyeblikket sju poeng til kveldens motstander Genk når ni serierunder gjenstår.

Hjemmelaget tok en knallsterk borteseier mot Club Brügge søndag (vant 1-0) og er i knallform med 3-3-0 på de siste seks seriekampene. Femte sist slo laget Anderlecht 1-0 hjemme, så Mechelen har uten tvil kapasitet til å slå de beste. Totalt står de med 5-2-3 hjemme.

I kveld må forsvarsspilleren Antonio Ghomsi sone karantene etter å ha pådratt seg sitt femte gule kort for sesongen. Tre andre spillere er langtidsskadet, mens disse har spilt svært lite denne sesongen.

Racing Genk har vært en av de store skuffelsene denne sesongen, etter å ha vært opptatt med et krevende gruppespill i Champions League. Ligger som vi nevnte innledningvis på sjetteplass (og siste sluttspillplass i øyeblikket).

Formen viser moderate 3-2-2, og fredag gjorde laget en elendig kamp hjemme mot St Truiden. Lå under 0-1 ved halvtid i den kampen, men ble berget av at Kotysch ble utvist for bortelaget etter 52 minutter og dro i land en knepen 2-1-seier. Nest sist utlignet Simayes ett minutt på overtid borte mot et annet bunnlag (Zulte-Waregem) og berget ett poeng. Genk har altså møtt to bunnlag etter juleoppholdet og ikke imponert i det hele tatt. Den belgiske landslagsspilleren Jelle van Vossen er lagets store profil (står med ni nettkjenninger i serien). Torben Joneleit (f), Abel Masuero )f), Anthony Limbombe (m) og Anthony Vanden Borre er alle skadet.

Hjemmelaget er i knallform om dagen og kan ta et nytt viktig steg mot sjetteplassen i øyeblikket. Har slått solide lag den siste tiden og er sterke på eget gress. Racing Genk har slitt og sliter denne sesongen og inntil vi ser bedring hos laget, mener vi det er verd å spille mot. Har ikke bedre enn 2-4-4 på sine bortekamper, og har altså slitt tungt mot to av bunnlagene i sine to siste kamper. 2,25 for hjemmeseieren ser ut som fin betaling og vi spiller denne i en dobbel med et målrikt oppgjør på Anfield.

Vi spiller dermed en dobbel til 4,05 i odds. Innsatsen er som alltid 100 kroner:
74. Mechelen - KRC Genk 2,25 - 2,60 - 2,40
81 Liverpool-Manchester City - o/u 2,5 mål 1,80 - 1,60
Klikk her for å spille denne dobbelen (du styrer innsatsen selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill