Nettavisen.no

Tjenester
Foto: AFP/Scanpix

Russland stormer mot kvartfinale

Russland var praktfulle i åpningskampen og i kveld skal de polske vertene få kjørt seg. Sjekk vårt oddstips.

Sportspills meny tirsdag:
Oddstips 1: Intet nytt gresk mirakel

Lunsjtrav Biri: Vidar Hop på sjelden Biri-visitt

Dobbel V5 Forus: Vi byr på en formbombe

Tirsdagens langoddsprogram består av 44 spilleobjekter der naturligvis kveldens to kamper fra fotball-EM er høydepunktet. Men det er også norsk fotball på programmet og diverse annen internasjonal fotball.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Florø - Årdal
3. divisjon avdeling åtte.
Det er stor hjemmedominans i norsk 3. divisjon og denne avdelingen er intet unntak. Men at det skal være så stor forskjell på to i utgangspunktet jevne lag, det kjøper vi ikke. Det unge Florø-mannskapet med brødrene Aase i spissen har variert voldsomt i prestasjonene, og møter slett ikke enkel motstand i kveld. Scoringskåte Årdal har riktignok tapt to av sine fire bortekamper hittil, men har kapasitet. Slik oddsene er satt i denne kampen, er det kun borteseieren som frister og 2,70 for at Årdal kan reise hjem til industribygden med tre poeng er dagens klare langskudd.

Dagens avslag
Öster - Assyriska
Superettan i Sverige der hjemmelaget står med 8-1-0 på de ni første seriekampene og har inntatt en sju poengs ledelse på tabellen. Hjemme er fem kamper spilt og det har blitt fem seire. Kapable, men svært ujevne Assyriska er bedre enn det tabellposisjonen indikerer. Ingen trær vokser inn i himmelen, ei heller i Superettan og 1,50 for hjemmeseier er aldeles ikke verd risikoen. Stå over-kamp.

Dagens spill
Åpningsrunden i EM er over og vi har fått dannet oss et godt inntrykk av de forskjellige lagene og heretter er det litt lettere å vurdere lagene. Spania og Tyskland har ikke svekket sitt favorittstempel, mens både Italia og Russland er blant lagene som har imponert. Frankrike skuffet stort mot England som heller ikke imponerte, mens Nederland må reise seg. Vertsnasjonen Ukraina var gode i perioder mot Sverige mandag og Kroatia gjorde også sine saker bra mot Irland. I kveld starter runde 2 i gruppespillet.

Polen - Russland
Vertsnasjonen Polen så strålende ut mot Hellas i åpningskampen fredag, helt til de fikk sitt fortjente ledermål. Det var svært betenkelig hvordan Polen falt i kvalitet utover i den kampen og nesten ubegripelig hvordan de kunne gi fra seg initiativet i en kamp dominerte så stort. Med kun ett poeng fra åpningskampen, kan EM nesten være over om det ikke blir poeng mot Russland i kveld. Med seier i kveld er Russland som første lag klar for kvartfinale.

Russland var ved siden av Spania, Italia og Tyskland det laget som imponerte mest i åpningskampen. Etter en feiende flott forestilling ga ikke russerne seg før det stod 4-1, og det hadde faktisk ikke vært noe å si på om Russland hadde scoret et par mål til. Det var som å se Russland i EM-sluttspillet i 2008, og det er ingen tvil om at Russland kan være en utfordrer til tittelen i år.

For Polen må førstemålvakt Wojciech Szczesny sone karantene etter sin utvisning mot Hellas, og dermed fortsetter reservemålvakt Tyton mellom stengene. Ellers er det ikke ventet endringer i det polske mannskapet, som naturligvis er avhengig av at Robert Lewandoski leverer varene også i kveld, det samme må også hans klubbkolleger i Borussia Dortmund Jakub Blaszczykowski og høyreback Lukasz Piszczek som alle var glitrende den første halvtimen mot Hellas. Sannsynlig startellever: Tyton, Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch, Murawski, Polanski, Blaszczykowski, Obraniak, Rybus, Lewandowski

Andrej Arshavin har ikke lignet seg selv i det hele tatt i Arsenal denne sesongen, men den utgaven vi fikk se av Arshavin fredag minnet veldig om 2008-utgaven. Fotballklok, hurtig og involvert i nesten alt Russland skapte. Unge Dzagoev imponerte på sin høyreside og treeren på midten (Shirokov, Denisov og Zyryanov) var akkurat like ballsikre som vi trodde. Russland ventes å stille uendret i kveld: Malafeev, Anyukov, Igna'vich, A.Berezutskiy, Zhirkov, Shirokov, Denisov, Zyryanov, Dzagoev, Kerzhakov, Arshavin

Det heter seg at hver fotballkamp lever sitt eget liv og man skal naturligvis ikke undervurdere at Polen har hjemmebane. Men slik Polen falt sammen under fredagens kamp og slik Russland imponerte, er det nødt til å bli Russland for oss i denne kampen. Oddsen for russisk seier er faktisk brukbare 2,15, hadde det stått f.eks Italia hadde trolig oddsen vært 1,9. Da gjelder det å spille Russland når oddsen fortsatt er god og selv om Polen kommer til å tilnærme seg denne kampen helt annerledes har vi svært god tro på Russland vinner denne. Kampen kan selvsagt spilles som singel og vår innsats er kr 100.

Spilleforslag 2 tirsdag (spillefrist kl 20.40):
Kamp 27 Polen - Russland 3,10 3,10 2,15
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill