Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Pa Photos

Så feil tok vi

Vi bommet grovt. Veldig grovt.

Før sesongen ble sparket igang i England tippet vi Premier League. Når nå halve sesongen er ferdigspilt vurderer vi våre tips. Vi har bommet stort på to lag, men samtidig kanskje truffet bedre med andre enn det folk mente før sesongen startet.

Si din mening i kommentafeltet under!

Her kan du lese tipsene våre

1. Manchester City

Vi tippet ligagull til Manchester City med basis i at de faktisk ikke kjøpte alt for mye før sesongen og hadde begynt å sette laget. Selv om laget gikk på et overraskende tap som første kamp i 2012 så leder de Premier League. 14 3 2 er fasiten for Mancinis mannskap.

Plassering nå: 1

2. Manchester United

Vi trodde at året hvor Ferguson byttet ut store deler av laget ville være året United ikke tok ligagull. Nå er laget helt likt i poeng som sin byrival, men har dårligere målforskjell. Vi tror likevel på vårt tips om at det er et Manchester-lag som vinner serien, men tror fortsatt det blir City. United har ikke tapt borte i år og ser sterke ut (målforskjell 19-3 på bortebane står det respekt av).

Plassering nå: 2

3. Liverpool

Er det et lag som enten har svært udyktige spisser eller uflaks til nå i år så er det Liverpool. Dårligst uttelling på sjanser og hele 18 skudd i stang/tverrligger sier sitt. I våre tips mente vi at Adam og Downing ville ha en god del assists, og at Carroll ville lage en del mål. Det kan fortsatt slå til, i andre halvdel av sesongen. Akkurat nå er likevel Liverpool fem poeng bak den tredjeplassen vi tippet dem på (og Tottenham har også en kamp tilgode). Det kan fortsatt bli bronseplass, men da må spissene score mål - og forhåpentligvis for Liverpool-fansen ikke være utestengt i åtte kamper. Det er bare to lag som ikke har tapt hjemme i år. Det ene er City, det andre Liverpool. Forskjellen er at City har vunnet sine 9 hjemmekamper, men Liverpool har 6(!) uavgjorte kamper på 10 forsøk.

Plassering nå: 6

4. Chelsea

Vi mente at årets Chelsea-lag var et stort spørsmålstegn før sesongen startet. I kommentarfeltet fikk vi svært mye tyn for vårt tips, hvor mange mente at laget ville ta både Champions League og Premier League i år med en strålende ny manager. Sesongen til nå har vist at spørsmålstegnet var berettiget. Det er en foreløpig femteplass med like mange poeng som Liverpool på 6.plass.

Plassering nå: 5

5. Arsenal

Da vi skrev tipset var både Fabregas og Nasri Arsenal-spillere, og selv med de på banen tippet vi Arsenal utenfor topp fire. Vi skal ærlig innrømme at vår beskrivelse av Van Persie ble lagt til særedeles skamme. Vi fikk også tyn for at vi ikke tok med Ryo Miyaichi som en spiller som ville prege Arsenal-sesongen. Foreløpig er det kun to ligacup-kamper på den japanske spissen så vi står på vårt der, og vi tviler fortsatt på at det blir topp 4 for Arsenal. Selv med en strålende Van Persie. Akkurat nå er laget innenfor, to poeng foran Liverpool og Chelsea rett bak.

Plassering nå: 4

6. Sunderland

Vi tippet Sunderland som årets overraskelse. Det stemte. Bare ikke den veien vi tippet. Det er ikke rart at Steve Bruce måtte ta hatten sin og gå. Laget har vært ekstremt skuffende, og de er i skrivende stund 13 poeng bak plassen vi tippet dem på helt nede på en 13.plass. Selvfølgelig kan mye snu med ny manager og ny giv. Seieren mot Manchester City, selv om bortelaget dominerte, er i hvert fall en god start på 2012.

Plassering nå: 13

7. Tottenham

Vi trodde at Tottenham bare var «nesten gode nok,» men mente at hvis laget var heldigere med skader enn de var i forrige sesong så kunne de komme høyere enn den plassen vi tippet dem på. Når i tillegg man har fått Adebayor på topp, som har vært god for Spurs, så har det vært meget bra for Spurs. Så bra at Tottenham-fansen muligens er den eneste fansen blant lagene på topp 6 som ikke snakker om ligagull...

Plassering nå: 3

8. Everton

Det er ikke lett å være David Moyes som må selge uten å kjøpe. At han kan trylle er det vel ingen tvil om der laget nå ligger på en niendeplass, rett bak der vi tippet dem. Som vi også skrev så mangler Everton en spiss, men skal Moyes ha det må han vel finne en som går arbeidsledig i Liverpools gater....

Plassering nå: 9

9. Fulham

Fulham var gjerrige i fjor. Det har også laget delvis vært i år, og målforskjellen 20-25 sier noe om et lag som ikke blir rundspilt svært ofte. Det har likevel vært en del "stang ut" når det gjelder resultater for Fulham og laget er helt nede på en 14.plass. Det er dog kun 4 poeng opp til plassen vi tippet Fulham på, så det er fortsatt veldig åpent.

Plassering nå: 14

10. Newcastle

Vi trodde at den franske revolusjonen hos Newcastle ville sikre en god plassering i 2011/12-sesongen for Newcastle. Vi mente at Demba Ba kunne bli en viktig brikke, og han er kanskje årets beste kjøp i Premier League. Det er foreløpig en smått imponerende 7.plass for Newcastle.

Plassering nå: 7

11. WBA

Hodgson har vært en god manager for WBA, og laget ser ut til å styre godt mot en plassering helt midt på tabellen. Vi sa at laget kunne plasseres fra 11 til 19, og laget har 22 poeng. Det er faktisk åtte poeng ned til 19 og kun 4 poeng opp til 8.plass, men vi tror WBA kommer omtrent der vi tippet.

Plassering nå: 12

12. Stoke

Stoke leverer igjen kalte vi artikkelen om vårt Stoke-tips. Vel, laget har mer enn levert og er nå oppe på en 8.plass. Det kanskje mest overraskende er dog at laget har vunnet mer og tapt mer enn de har gjort før.

Plassering nå: 8

13. Bolton

Vi mente at Bolton trengte en spiss før årets sesong startet. Foreløpig kan man si at de også hadde trengt et forsvar. 23-42 er målforskjellen til nå. Hele 14 tap på 19 kamper er forferdelig for et lag som styrer mot nedrykk.

Plassering nå: 20

14. Norwich

Vi var ganske sikre på at Norwich ville være laget som ville kommet høyest av de nyopprykkede, og foreløpig ser det ut til å stemme. En 11.plass er den foreløpige fasiten (Swansea er på 15, QPR på 17.).

Plassering nå: 11

15. Wolves

Nok en sesong hvor vi mente at Wolves måtte kjempe mot nedrykk, men klare det. Slik ser det faktisk også ut nå. To poeng ned til nedrykk foreløpig, men pilen peker muligens riktig vei?

Plassering nå: 16

16. Blackburn

Vi var redde for at Morten Gamst Pedersen og kompani kunne rykke ned i våre tips. Slik ser det også ut for et særdeles svakt Blackburn. Laget imponerte dog i juleferien (4 poeng mot Liverpool og Manchester United), og fortsetter man med å ta poeng slik så kan det bety at laget overlever.

Plassering nå: 19

17. Aston Villa

Vårt tips var at Villa ville bli årets skuffelse, og det så lenge ut til at vi skulle få helt rett. Nå kan vi selvfølgelig få det til slutt, men med tanke på at laget har tatt 7 bortepoeng på de tre siste kampene (men har i samme periode tapt mot Manchester United, Arsenal og Liverpool hjemme) så kan det bli mye bedre enn vi tippet. Laget er nå 6 poeng foran 17.plassen vi tippet dem på.

Plassering nå: 10

18. QPR

Nyopprykkede QPR trodde vi at så vidt skulle klare seg, og laget ligger foreløpig på en 17.plass. Får de gjort noe med hjemmeformen kan de styre unna nedrykksspøkelset.

Plassering nå: 17

19. Wigan

Wigan solgte unna mye før sesongen startet og har vært enormt skuffende. Ingen har laget færre mål enn Wigan (17), og det går mot nedrykk.

Plassering nå: 18

20. Swansea

Vi trodde at den ballbesittende fotballen til Swansea ville medføre problemer i Premier League, men faktum er at laget har prestert meget godt i forhold til spillerstall. En foreløpig 15.plass er imponerende, men det kan fort snu. Vi tror likevel at vi tok feil og at Swansea klarer seg.

Plassering nå: 15