Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Så lett selger du boligen uten megler

Du sparer mellom 20.000 og 70.000 kroner på å droppe eiendomsmegleren.

Er du en av dem som har vurdert å selge boligen din på egenhånd, men har slått det fra deg fordi du frykter at det blir for my arbeid?

Da bør du lese videre.

Nettavisen har inngått et samarbeid med det nettbaserte selskapet BoligHandel1.no, som har spesialisert seg på å veilede og tilrettelegge boligsalg for privatpersoner som ønsker å selge bolig uten å bruke megler.

- BoligHandel1 tilbyr en fullverdig, nettbasert løsning for eiendomshandel, med blant annet elektronisk budgivning som garanterer en trygg og sikker budrunde, sier Asgeir Strandlie, som driver BoligHandel1 sammen med nevøen Gaute.

Hjelp hele veien
BoligHandel1 holder deg i hånden gjennom hele salgsprosessen. Selve visningen og oppfølgingen av interessenter gjennomføres av selger, men også her får du profesjonell veiledning underveis

Asgeir Strandlie har 15 års erfaring som eiendomsmegler og fagansvarlig i landsdekkende kjeder.

- Selve budrunden går elektronisk på nett med registrering via BankID - vi har eksempel på at selger ikke engang var tilgjengelig idet leiligheten hans ble solgt takket være den automatiserte løsningen. Dette er en genial løsning hvis du vil slippe å håndtere budprosessen på egenhånd, forklarer Strandlie.

- Tjenesten er lagt opp slik at megler blir overflødig. Vi har også samarbeid med et advokatkontor som tar seg av alt som har med kontrakter og andre ting knyttet til eierskiftet, fortsetter Strandlie, som advarer folk mot å selge boligen helt uten profesjonell hjelp.

- Det er ikke bare å legge ut boligen sin på finn.no og tro at alt det andre ordner seg - det er risikosport å selge på egenhånd uten noen form for hjelp underveis. Hele poenget vårt er at du ikke skal betale for mer enn det du faktisk trenger hjelp til.

Store penger å spare
Å bruke eiendomsmegler koster deg normalt mellom 50.000 og 100.000 kroner. BoligHandel1.nos Komplett-pakke koster kun 29.600 kroner. Selskapet tilbyr også billigere løsninger.

Mer info
Her kan du lese om Åshild Amsrud, som sparte over 40.000 kroner på å droppe megleren.

Les mer om hva slags veiledning og hjelp du får i salgsprosessen av BoligHandel1 her.

Aftenposten skrev tidligere i år en artikkel om BoligHandel1. Den finner du her.

Her kan du lese en artikkel om Livs Sandvik, som solgte leiligheten sin gjennom BoligHandel1.