Det er ikke likegyldig hvilket taxiselskap du reiser med. Tall hentet fra taxiappen Mivai viser at prisforskjellene i de fleste byene er overraskende store.

Kjører du ruten Holmenkollen - Oslo sentrum*, skiller det hele 245 kroner mellom det dyreste og det billigste selskapet, mens du kan spare utrolige 2593 kroner på å velge det billigste selskapet fremfor det dyreste på strekningen Gardermoen – Fredrikstad**. Fra Bergen lufthavn Flesland til Bergen sentrum*** varierer prisene fra 371 til 479 kroner.

- Mivai er en applikasjon som samler alle taxiselskaper i Norge og sammenlikner priser. Med noen få tastetrykk kan brukerne til enhver tid sjekke hvilken aktør som tilbyr den laveste prisen til stedet de skal reise til, forteller Lara Sokolova, visepresident brand i Mivai.

Med appen kan du også gi rating på taxitjenester samt bestille direkte fra selskaper som har valgt å integrere seg fullt i Mivai.

Last ned Mivai-appen gratis her!

Den eneste taxiappen du trenger
Mivai har på kort tid blitt lastet ned av mer enn 70.000 nordmenn, og det er ikke bare prissammenlikningstjenesten folk bruker. Appen har integrerte funksjoner som gjør at du enkelt kan bestille og forhåndsbetale tur fra selskapet du ønsker å kjøre med.

Så fort bestillingen er unnagjort, kan du følge med på hvor den bestilte taxien befinner seg på kartet. Du får også et estimat på hvor lang tid det vil ta til drosjen ankommer. Kvitteringene blir lagret på appen og kan sendes til mailen din dersom du skal få dem refundert av arbeidsgiver eller trenger dem for å kunne trekke fra taxiturene på skatten.

- Mivai forenkler taxibrukernes hverdag. Selv om du bare kjører drosje én gang i året, bør du ha appen på telefonen din, sier Sokolova.

Les mer om Mivai her!

Mivai er en uavhengig tjeneste
Med Mivai-appen kan du velge fastpris og betale turen på forhånd. Dette er som regel den billigste løsningen ettersom du slipper å punge ut ekstra dersom det skulle være kø og omkjøringer, eller hvis taxien skulle kjøre feil.

En spennende funksjon i Mivai-appen er muligheten for å gi turen og drosjeselskapet en vurdering.

- Historikken blir større og større jo flere som bruker appen, og denne ratingen kan spille en nyttig rolle når kunden skal velge mellom to selskaper som ellers fremstår som likeverdige på henting og pris, forklarer Sokolova.

Mivai er en uavhengig plattform som ikke er eid av noen av taxiselskapene. Derfor er tjenesten rettferdig både overfor forbrukerne og taxinæringen. Selskapene gir det beste tilbudet de kan, og kundene står fritt til å velge hvilket tilbud de ønsker å benytte seg av.

Funksjonene i Mivai kan variere, alt etter hvilke avtaler vi har inngått med de lokale taxiselskapene. Dersom du ikke kan bestille direkte i appen, men må ringe, er det fordi vi foreløpig ikke har avtale med selskapet. Noen selskaper ønsker ikke å synliggjøre sine priser, oppgi estimert ventetid og/eller opplyse om andres brukererfaringer.

For taxiselskaper uten avtale har vi brukt deres veiledende priser for å beregne et estimat. Til disse taxiselskapene må man ringe for å bestille, og prisen blir som regel bestemt av taksameteret i bilen. Det kan likevel forekomme kampanjer, rabatter og spesialpriser som Mivai ikke kjenner til.

Last ned Mivai-appen gratis her!


*Maxitaxi. **Ordinær taxi. ***Maxitaxi 5 personer dagtid.