Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

Så mye kan du spare

Det er kjapt, enkelt og gratis å spare tusenvis av kroner.

Å sende et oppdrag ut på anbud kan spare deg for mange penger, enten det er ditt private oppdrag eller et anbud for bedriften.

Det er store prisforskjeller, og innholdsforskjeller i hva forskjellige anbudsgivere kan levere.

Sparte 5 000 kroner på fotograf
Konsulentselskapet Kritisk Blikk sparte 5000 kroner på en svært liten jobb:

- Vi valgte den billigste leverandøren, som kostet 2700 kroner, forteller daglig leder Trond Hantveit. Enkelte av tilbudene var ca tre ganger så dyre. Vi ønsker å ha høy kvalitet på det vi gjør, så vi tok en kvalitetssjekk av fotografen før vi slo til. Vi ble ikke skuffet, da han leverte gode fotoer og var meget serviceinnstilt.

Les hele saken her

Sparte 30 000 kroner på håndverker
Driftsdirektør i FirstHotels, Helge Krogsbøl, dro på ferie i juli. Med seg i bagasjen hadde han bekymringer over håndverkeren han hadde satt i gang hjemme i eneboligen i Oslo.

- Jeg var alt annet enn fornøyd. Til tross for at håndverkeren bare hadde utført noen små forarbeider var fakturaene foruroligende høye. Jeg fikk en mistanke om at jeg hadde ansatt et firma som egentlig hadde for mye å gjøre fra før av. - Under siste uken i fellesferien fulgte jeg anbefalingen og la inn både rørlegger- og elektrikerarbeid ut på anbud. Oppdraget til Krogsbøl gikk blant annet ut på en totalrenovering av bad samt utbedring av kjøkken.

Det hele endte med en besparelse på 30 000 kroner.

Les saken her

Prøv selv: Send inn ditt oppdrag på anbudstjenesten Mitt Oppdrag

Reddet bedriften
Som ung gründer har Per Harald Borgen (24) opplevd hvor vanskelig det kan være å starte opp et selskap uten mye egenkapital.

- For å starte Forlaget Propell var jeg nødt til å engasjere en programmerer som kunne programmere en formel for masseproduksjon av barnebokapplikasjonen til forlaget. Da jeg ringte rundt til IT-firmaer, anslo de fleste at dette ville koste meg opp til 70.000 kroner, forteller Borgen. Jeg la ut oppdraget på anbud, og fant etter få dager en svært kvalifisert programmerer som sa seg villig til å lage applikasjonen for 6700 kroner, altså en tidel av prisen de etablerte IT-selskapene ga meg, forteller Borgen entusiastisk.

Les saken her

Sparte 50 000 kroner
Britt Lode sparte 50 000 kroner på oversetting av en bok.

– Jeg fikk en mengde svar fra profesjonelle oversettere. I utgangspunktet var jeg mest opptatt av pris, og jeg oppdaget raskt at pristilbudene varierte veldig – fra ca 14.000 til 40-50.000 kroner, fortsetter 34-åringen. Boken har et religiøst tema, og det finnes ikke litteratur på markedet med den innfallsvinklingen. En av oversetterne som svarte på oppdraget, syntes det var en spennende vinkling. Derfor tilbød hun seg å ta oppdraget gratis! ler Britt.

Les hele saken her

Prøv selv: Send inn ditt oppdrag på anbudstjenesten Mitt Oppdrag

Fikk billig buss til kamp
Thomas Ramstad er leder for supporterklubben til Kongsvingers nyopprykkede tippeligalag. Etter ti tunge år i 2. divisjon og Adeccoligaen, hadde Ramstad endelig grunn til å glede seg til serieåpningen mot Strømsgodset tidligere i 2010.

- Jeg brukte masse tid på å ringe rundt til busselskaper jeg fant på nettet, men sleit med å få noen tilbud som var billige nok, forteller Ramstad. Jeg endte opp med en av de første busselskapene svarte på oppdraget, og prisen tur-retur Oslo – Drammen var på ca 2700 kroner. For en gjeng supportere er det ikke viktig at bussen er ny og fancy, men kvaliteten var bra nok, og sjåføren var hyggelig. Så vi var veldig fornøyde med både MittOppdrag og busselskapet. Jeg kommer garantert til å bruke tjenesten privat også, sier Ramstad.

Les saken her

Vi har selvfølgelig også selv brukt tjenesten og sparte 4500kr på en rørleggerjobb og 5000 kroner på ett vindu. Hvor mye kan du spare for deg eller din bedrift?

Prøv selv: Send inn ditt oppdrag på anbudstjenesten Mitt Oppdrag