Nettavisen.no

Tjenester

Se deg selv som slank

Og les hvordan du skal kvitte deg med juleflesket.

Trenger du trenings- og kostholdsråd? Prøv nettoglett.no GRATIS en hel uke!

Trenings- og kostholdstjenesten Nettoglett.no har et spennende verktøy som hjelper deg å få motivasjon til å trene og spise sunnere.

Ved å laste opp et bilde av deg selv i Vektsimulatoren, kan du se hvordan kroppen din vil se ut dersom du slanker deg. Du velger selv hvor mange kilo lettere du vil være på bildet. Vektsimulatoren er blitt en stor hit i USA, og den er garantert motiverende dersom du ønsker å ta av noen kilo.

For å bruke Vektsimulatoren, må du være registrert som medlem på Nettoglett.no. Du får en gratis prøveperiode på hele sju dager. Du kan når som helst melde deg av. Dersom du ikke har gjort det innen prøvetiden er over, går du automatisk over på et ordinært abonnement. Prisen på medlemskapet er kun kr 140 pr måned.

Her finner du vektsimulatoren!

Bli kvitt juleflesket
Chris André Bernardino jobber som peronslig trener og en av ekspertene du får tilgang til på Nettoglett.no.

Her er hans nyttige tips for hvordan du skal komme i gang med treningen etter ferien. Husk at det er aldri for sent å begynne, og kombinerer du trening med et sunt kosthold kan du ta av flere kilo på kort tid, i tillegg til å få en mer «fit» kropp samt bedre kondisjon.

1. Evaluere formen din
Det første jeg vil anbefale deg, er å evaluere formen din. Hvor var du før ferien begynte, og hvor er du nå? Fikk du trent i ferien? Har du gått opp 2-3 kilo? Har ferien satt deg tilbake med tanke på målsetningene dine, eller har du klart å holde ting vedlike? Viktig å være ærlig på hvor du er, før du planlegger hvor du skal!

2. Treningsplanlegging
Funnet ut hvor landet ligger? Ok, da er det på tide å legge en plan. Hvis du ikke har trent mye før - få hjelp av en treningsveileder/personlig trener. Vær realistisk når du planlegger treningen. Ikke ta sikte på fem ganger i uken når du vet at det kommer til å bli superhektisk på jobb framover. Videre er det viktig å finne ut hva du må prioritere for å nå dine mål. Hvor mye tid skal du bruke på styrketrening? Hvor mye tid på kondisjon?

3. Skader/plager
Hvis du skulle være så heldig å ha en perfekt fungerende kropp uten smerter - gratulerer, du er en av få! Hvis du derimot har et kne eller en korsrygg, eller en skulder som tuller seg i blant, så anbefaler jeg deg å ta hensyn til dette og rehabilitere området, samtidig som du selvfølgelig trener det du kan av andre ting. Men en ting er sikkert - er du skadet, kan du ikke trene som om du er helt frisk! Ofte vil en pangstart med mye trening kanskje framprovosere smertene dine igjen også. Fiks problemet først og tren optimalt etterpå. Hvis ryggen din er helt ødelagt etter en joggetur, skaff deg hjelp til styrke og mobilitetsøvelser som kan løse problemet og så kan du ta opp igjen løpingen. Poenget er i hvertfall: Ikke tren med smerter, og ikke gjør ting som vedlikeholder "vondtene" dine!

4. Kroppssammensetning
Siste punktet handler om kroppsammensetning, dvs forholdet mellom muskler og fettvev. Ikke alle har mål om visuelle resultater nødvendligvis, men mange har det. Derfor må vi si litt om det. Fordi: Du kan ikke forvente å få optimale resultater (mer muskler og mindre fett) hvis ikke du tenker trening, kosthold og hvile. Hvis du trener knallbra, men glemmer å spise skikkelig og i tillegg gir kroppen lite søvn (kroppen bygger seg best opp igjen når vi sover), så reduserer du sjansene for å få gode resultater. Samme gjelder hvis du spiser bra, men ikke trener så mye. Alle tre tingene må være på plass. Ta sikte på 7-7,5 time søvn hver kveld, og få i deg riktig fordeling proteiner, fett og karbohydrater.

Anbefaler at du får gode kostholdsråd av ernæringsfysiologen vår, og spør meg gjerne om treningstips!

Lykke til og ha en aktiv treningsvår!

Chris André Bernardino

Chris André Bernardino er utdannet personlig trener og muskelterapeut. De siste sju årene har han jobbet fulltid med trening i SATS. Han er en del av SATS Norges kompetanseteam for Individuell trening, hvor han blant annet har oppfølging/rekruttering av nye personlig trenere, holder kurs og foredrag og jobber med produktutvikling.

Her finner du hans første treningsartikkel: Slik kvitter du deg med kiloene

Trenger du flere trenings- og kostholdsråd? Prøv nettoglett.no GRATIS en hel uke!