Nettavisen.no

Tjenester
Foto: hesteguiden.com

Seierssjekken på 750 000 kroner går til Halden

Norsk Travderby avgjøres på Bjerke søndag

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Det er bare å møte opp på Bjerke på søndag, når vi har en av årets mest stjernespekkede travdager å se frem til. Tolv fantastisk fine løp skal avvikles, og når alle finalene av Kriteriet og Derby skal kjøres på en og samme dag er det neppe noen travfrelste som vil gå glipp av denne opplevelsen. Værgudene ser ut til å spille på lag med landets hovedbane denne dagen, og da bør det bli folksomt på tråkka!

750.000 kroner venter vinneren av det gjeveste løpet som kan vinnes av en 4-åring for begge raser her til lands, mens en halv million er belønningen for de to 3-åringene som klatrer øverst på pallen i de åpne klassene.

Hoppene kan kamme hjem hhv 300 (4-åringene) og 200.000 kroner (3-åringene) hver seg, og når vi så i tillegg har UET`s 5-års-championat med rålekre Nu Pagadi som favoritt til å ta seg av den gjeveste sjekken pålydende 500.000 kroner å se frem til kan det ikke bli bedre enn dette!

Tore viser hvor skapet skal stå!
En nytelse er det å se 2 Horgen Tore i banen, og når svært dyktige Jan R. Mjølnerød ser ut til å ha satt Spikeld-sønnen i perfekt skikk til årets viktigste løp tror vi sterkt på seier i V65-6. Den sindige Østfoldingen tok 4-åringen ut av løpene på sensommeren med tanke på dagens oppgave, og i kvalifiseringen mener vi årgangseneren var lett joggende ved sin triumf på 27.3

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Spensten satt som den skulle ved den anledningen, og det er trolig en hest med formen helt i zenit som entrer landets hovedbane på søndag. Vi tror kusken er veldig klar på at han kan tape løpet ved å by inn 3 Norheim Faksen på en kortspeed til slutt med dårlig tempo underveis, og vi er således rimelig trygge på at taktikken blir å dra feltet sønder og sammen siste 1200.

Trav er ikke alltid rettferdig...
Dersom det hadde vært det burde 3 Golden Brown ha fått hengt laurbærkransen rundt halsen etter at V65-5 var kjørt, men sikre på at den flotte Chipmate-sønnen innfrir sitt favorittstempel er vi ikke. 4-åringen har vært den klart beste i årgangen så langt, men i finalen av Jarlsberg GP dummet han seg vekk på galopp. Det samme gjorde han i den påfølgende starten, og selv om Tovengen-traveren oppførte seg i kvalifiseringen har den siste tids innsatser gjort oss litt usikre.

Annonse: Øivind Grøstad byr på en fantastisk vinner i V65-5 på Bjerke.

Bak favoritten ser det vidåpent ut på forhånd, og i seierskampen avskriver vi i grunnen bare 7 Shaman Star M. og 12 Yankee Peto. Hvem har så truffet med alle forberedelser, og har fått satt sin hest i perfekt stand til dette oppgjøret? Det tror vi duoen Trond Anderssen og Stein I. Kløven har fått gjort, og når vi så hva 10 Magnetic Line og 11 I`ll Be Gone presterte i sine kvalifiseringer krysser vi tidlig.

Førstnevnte fikk en litt tøff førsterunde før han kom seg til føringen, og det var lite å si på at Magnetic Power-sønnen fikk litt stive bein siste 50 (vi var litt skuffet med en gang p.g.a. eget spill...). Trenere melder om skoløs og draskylapper for første gang, og med forventet tøft tempo på forstillingen kan den flotte 4-åringen speede ned samtlige til slutt (spenstig 10-prosenter dette!).

Sistnevnte har meldt seg på i kampen i tolvte time, og for et par måneder siden var det vel ingen som tenkte tanken om at Super News-sønnen skulle være snakk om en vinnerkandidat i dette oppgjøret. Vi ble dog mektig imponert av 4-åringen i kvalifiseringen (nærmest eksploderte siste 300 etter å ha blitt brukt tøft innledningsvis!), og når storløpskusken fremfor noen, Vidar Hop setter seg opp varsler vi kraftig for 5-prosenteren i spillet!

Nettavisens V65-forslag til løpene på Bjerke kan du få kjøpt her!

Innfrir Golden Brown og Gunnar Austevoll sitt favorittstempel i V65-5?
Innfrir Golden Brown og Gunnar Austevoll sitt favorittstempel i V65-5?

En trenerlegende skal minnes
En av Norges beste travtrenere gjennom tidene blir naturlig nok minnet med et æresløp på en dag som denne, ettersom han var Derby-spesialisten fremfor noen med sine ni triumfer (Gunnar Eggen har like mange) i det klassiske oppgjøret.

Fra sin base på Bjerke produserte Per Ulven vinnere på løpende bånd hvert år igjennom hele sin karriere, og stadig dukket det opp storløpsvinnere med en stall som aldri inneholdt mer enn 20 hester. Kjennetegnet til topptreneren var at han fikk maksimalt ut av hvert individ han var borti uten å kjøre på de skader, og det var en rekke topphester som ble formet av hestekaren fremfor noen i moderne tid.

Nettavisens V65-forslag til løpene på Bjerke kan du få kjøpt her!

Per Ulven i sitt rette element, i en konsentrert utgave i et hurtigarbeidet på Bjerke.
Per Ulven i sitt rette element, i en konsentrert utgave i et hurtigarbeidet på Bjerke.

Legger på til to?
Geir V. Gundersen har sett opp til kongen av Bjerke i en årrekke, og den etter hvert vel etablerte toppkusken har nok godfølelsen, når han setter seg opp bak 14 Tinita Love i V65-2 på søndag for å ære trenerlegenden for andre året på rad. Super News-datteren vant nemlig dette løpet enkelt i fjor, og når 7-årshoppa endelig har funnet tilbake til gamle takter tror vi vår banker på de to minste forslagene skal bli tung å stå i mot til slutt på ny.

Etter innsatser klart under pari i hele sommer har nemlig Hoppestad-traveren vært helt outstanding nå på slutten, og på søndag støter dronninga på mildt sagt billig motstand. Times angrepet riktig blåser Norges beste hoppe rundt dagens konkurrenter til slutt, og vi ser i grunnen kun en hest i mot.

Vi snakker da om 1 Last Man Standing, og etter de rapportene vi har mottatt skal dette dreie seg om en 4-åring litt utenom det vanlige. Love You-sønnen tapte kun for svært gode Jag Junior (toer på 12.8 bak Kendrick`s Victory på OGP-dagen) i den siste starten, og når Juul-traveren har vunnet åtte av tolv starter i år vitner det om kvalitet.

Herlig oppgjør!
Ni hester støter sammen i UET`s 5-årschampionat i V65-1, og en relativt klar favoritt må svært billedskjønne 7 Nu Pagadi bli. Love You-sønnen har vunnet en rekke storløp denne sesongen, og årsfortjenesten er allerede oppi svimlende 2.4 millioner kroner.

Johansson-traveren var en bunnsolid vinner fra ”dødens” på meget sterke 11.6 full vei i Jubileumspokalen på Solvalla i den siste starten, og selv om den sterke krabaten trolig må vandre den tunge veien utvendig på ny skal det dreie seg om en solid vinnersjanse.

En topphest er 1 Noras Bean snakk om, og kusk Stefan Søderkvist vil nok forsøke å lede rundt om med den formtoppede Super Arnie-sønnen. 5-åringen var en sterke toer bak favoritten i den siste starten, og Stenstrømer-traveren kan fort få sin revansje ved denne anledningen.

Det skal bli fryktelig spennende å se hva 5 Yarrah Boko kan utrette, og selv om den herlige Coktail Jet-sønnen foreløpig ikke har den samme tøffheten som favoritten tør vi ikke avskrive Anderssen-traveren. Avslutningen til tredje på 11.8 i den siste starten smakte det fugl av, og dersom det skulle klaffe maksimalt med opplegget underveis ser vi ikke bort i fra at Kai Johansen kan svinge opp på sermoniplass til øredøvende jubel på tråkka.

Nettavisens V65-forslag til løpene på Bjerke kan du få kjøpt her!

Herlige Yarrah Boko skal opp til bevis mot kanoner i V65-1.
Herlige Yarrah Boko skal opp til bevis mot kanoner i V65-1.

Åpent, og en megafavoritt!
I Norsk Travkriterium for begge raser i hhv V65-3 og den fjerde avdelingen ser vi frem til to meget spennende oppgjør, og for kaldblodshestene i den tredje avdelingen finner vi fem relativt hete vinnerkandidater.

I fjor plukket undertegnede ut Horgen Tore som en deilig banker i dette løpet, og i år er vi veldig inne på at den feteste sjekken forsvinner over grensen til Sverige. Den vi likte klart best i kvalifiseringene var nemlig 4 Gulli Jærven, og da snakker vi om en av dagens mest underspilte hester med sine skarve 7 %!

Vi syntes nemlig ikke trener Jan O. Persson plaget den lekre Järvsöfaks-sønnen nevneverdig ved sin andreplass på 28.3 full vei, og det var full fart i kassa i mål ved den anledningen. Det bør ligge an til tøff kjøring der fremme i front med favorittene 2 Wik Stjernen og 3 Dotterud Teddy, og da skal i så fall sjansene være svært gode for at Persson kan skumme fløten til slutt.

Vunnet ni av ti løp i år har 2 Wik Stjernen gjort, og selv om vi ikke tror Mørtvedt Jerkeld-sønnen er av de tøffeste i ”trynet” til slutt dersom han blir utsatt for litt press underveis skal den flotte Karlsen-traveren tilmåles solide vinnersjanser. 3 Dotterud Teddy banket Wik Stjernen sist de møttes, og Romtevit-traveren kan fort gjøre så igjen.

Alm Viktor-sønnen fungerte ikke som best i den nest siste starten, men 3-åringen virket til å være tilbake i godt slag i sin kvalifisering (vant enkelt på flotte 27.0). I rivende utvikling er 1 Friskus, og den litt uryddige H.G. Balder-sønnen skal regnes tidlig sammen med smygkjørte 9 Nes Odin.

Det hadde vært dypt urettferdig dersom ikke 3 Muscles Wiking B.R. ikke står igjen som vinner i V65-4, og på vårt minste spilleforslag garderer vi ikke. Den lekre Goop-traveren har vært helt outstanding i hele år, og i en feilfri utgave er det ingen som slår Muscles Yankee-sønnen. En strålende sesong har foreløpig vært toppet med triumfen i EM på Solvalla, og med seier på søndag kommer årsfortjensten opp i veldig fine 1.6 millioner kroner.

Finnes det så noen skjær i sjøen? Ja, undertegnede liker ikke at 3-åringen er i overkant hissig ned startsiden, og da ligger aldri galoppen langt unna (små marginer på å dra ham sammen i travet da), og dette faktum gjør sitt til at vi tyr til noen garderinger på våre tre største spilleforslag (og det er større favoritter enn dette som har gått på en smell i dette oppgjøret...).

1 Azeem har vært nærmest favoritten i hele år, og dersom den store favoritten hopper seg vekk kan Pearsall Hanover-sønnen til dyktige Erik Killingmo stå klar til å overta. I rivende utvikling er 4 Triple Crown, mens en smygkjørt 9 Taran kan profitere på tøff kjøring der fremme (fått to tøffe løp nå på slutten uten å være på topp, men treneren melder om en forbedret utgave til dagens dyst).

PS! På en dag som denne skal absolutt alt klaffe for å kunne gå helt til topps, og til de av dere som går for samlebonger kan vi bare minne om at på denne dagen (Kriteriet-dagen) i fjor hvor det også var store favoritter på farten var det ingen som klarte å prikke seks rette (bortsett fra tipsene på Nettavisen...). Det har lett for å dukke opp noen smeller i disse oppgjørene, og vi satser på at så også kan skje i år.

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 112, 336, 672 og 1980 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 120 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 13.45 (løp 2-6)
V65 kl. 16.10 (løp 7-12)
DD kl. 18.06 (løp 11-12)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra på Bjerke på NRK2 kl. 18.35-19.30 på søndag!