Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

Single foreldre søker partner

Og får støtte av barna i jakten på den rette.

I en ny undersøkelse fra nettdatingtjenesten Match kommer det frem at hele 50% barn av single foreldre, støtter sine foreldre i deres jakt på ny partner.

For selv om mange foreldre sier de trives i rollen som single forelder, ønsker allikevel størsteparten å finne en ny partner, viser undersøkelsen.

Savner du en partner?
Klikk her og søk (anonymt) og se om noen passer for deg! (Gratis å bli med!)

Spiller på lag
Akkurat hva som er grunnen til at så mange barn er positive til at mor eller far finner en ny venn sier ikke undersøkelsen noe om, men det er uten tvil svært positivt.

«Vi synes det er veldig interessant og hyggelig at singelforeldrene får støtte fra barna sine i datingprosessen», sier Hanna Bergholm, nordisk markedsdirektør i Match.com i en pressemelding.

«Det er utrolig viktig at man spiller på lag som familie når mor eller far skal finne en ny livsledsager».

Lykkelig som singelforelder
Og det at barna støtter sine foreldre i jakten på en ny partner, har positive ringvirkninger.

Resultater fra den ferske undersøkelsen kan nemlig tyde på at noe av stigmaet knyttet til det å være singelforelder er på vei til å forsvinne.

Åtte av ti single foreldre hevder at de ikke føler seg mislykket som singelforelder og cirka fire av ti mener til og med at de er en bedre forelder nå som de er single.

Kvinner er i større grad fornøyde med rollen som singelforelder enn menn, og hele 47 prosent av kvinnene sier de er en bedre forelder som singel, mot 31 prosent av mennene.

Sjekk om noen av dine naboer er på sjekkern! (Gratis å bli med!)

Økt mestringsfølelse
Det er også mange som opplever å vokse på det å være singleforelder. Hele 6 av ti single sier at det å være singelforelder gir dem økt mestringsfølelse.

Igjen viser undersøkelsen at kvinner i større grad trives med å være singelforelder - 73 prosent av kvinnene har svart positivt sammenliknet med 50 prosent av mennene.

«Tradisjonelt sett er det ofte kvinnene som får hovedansvaret for barna etter et samlivsbrudd», påpeker Bergholm. «Det er derfor ekstra positivt å se at kvinner opplever økt mestringsfølelse og at de er fornøyd med sin rolle som singelforelder».

Savner en partner
Men til tross for at de trives som single foreldre så ønsker de seg samtidig en partner. 7 av 10 av respondentene i undersøkelsen vil gjerne finne én å dele familielivet med.

Det er dog ikke flere barn som står på ønskelisten til de lykkelige single. 7 av 10 sier også nemlig at de ikke ønsker seg flere barn.

Stiller større krav
Når det kommer til valg av partner innrømmer 41% at de har blitt mer kravstore. Kvinner spesielt som føler seg friere til å velge en partner når de ikke lengre føler seg presset mht. den biologiske klokken.

Kun 4 prosent uttaler også at de føler de har blitt negativt behandlet i datingsammenheng på grunn av at de har barn.

Hemmelig informasjon
Sist men ikke minst avdekker undersøkelsen fra Match at majoriteten av single nordmenn med barn sier de har et godt eller veldig godt forhold til sin ekspartner.

Til tross for det velger de ikke å dele informasjon om nye kjærester og nettdating med han eller hun.

«Selv om man har et åpent og harmonisk forhold til sin eks, holder man visse detaljer for seg selv og datinglivet er et godt eksempel på dette», kommenterer Hanna Bergholm.

Undersøkelsen er gjennomført av Match.com blant 500 single foreldre som bruker tjenesten daglig.

46 matcher
På Match finner 46 personer hver dag en partner.

Søk anonymt å se om du finner noen du liker da vel! (Gratis å bli medlem)

Trenger du hjelp?
Ta personlighetstesten og bli introdusert for de som matcher deg. enklere blir det ikke!

Klikk her for å bli matchet!