Det nærmer seg dagen for alle forelskede og elskende par, men hva skal egentlig de uten kjæreste gjøre denne dagen? Stryke den av kalenderen, eller..? Her får du noen gode tips, som kanskje får deg også til å glede deg til søndag.

Her treffer du flest single på søndag!

Fornektelse
Akkurat denne dagen, er det å fornekte Valentines Day livets rett, helt tillatt, dersom du er single. Butikkene er fulle av hjertesjokolade og søte teddybjørner med sløyfer, og det er ikke lett å forstå hvordan en stakkars single skal komme seg igjennom helgen.

Å fornekte dagens opprinnelse, si til seg selv at det med Valentine og de forskjellige historiene om hvem han var og hvordan dagen oppsto bare er tull, er en måte å gjøre det på.

Finn på andre forklaringer på hvorfor dagen er oppstått, og blogg om det eller diskuter det på Facebook. Er det en tradisjon startet av handelsstanden for å få fart på salget av sjokolade og teddybjørner, eller er det en feminin unnskyldning for å få mannen til å bruke tusenlapper på diamanter? Grip pennen, eller tastaturet.

Elsk deg selv
Hva med å benytte denne anledningen til å ta litt ekstra vare på seg selv? Dra på treningsstudioet og tilbring noen timer der, ta med deg skiene i marka eller gå en lang tur. Avtal lunsj med noen single venner, og fråts i kylling, pesto og sladder.

Når du så kommer hjem tenner du duftlysene på badet, kryper ned i et deilig skumbad med en god bok, behagelig musikk, et glass vin eller annet du måtte ønske.

Gi deg selv en spabehandling, unn deg tid til en hårkur og avslutt med å smøre inn hele kroppen med en deilig, duftende krem. Etterpå drar du på deg kosedressen, tar med deg skålen med skumhjerter inn i stuen og krøller deg opp i sofaen med en bra jentefilm. Hva mer kan man ønske?

Er du sulten så bestill pizza eller kinamat levert på døren. Ikke finn på å lage mat selv! Planlegger du godt har du kanskje kjøpt inn en fin gave til deg selv også? Noen nattsokker av mohair, romantisk undertøy eller en god bok. Hvem sa at singellivet var trist?

Fortsatt lyst på kjæreste? Søk etter din drømmepartner her!

Bestevenner
Hvis du har hjemme-alene-skrekk kan du alltids overtale lunsjvennene til å spise middag med deg. Å lage mat samme med venner og vin er alltid hyggelig. Å gå på restaurant med mange venner er også alltid hyggelig, men akkurat på denne dagen gjelder det å ha booket i forkant.

Det er også viktig å huske på alle de forelskede parene dere kommer til å se ute på restaurantene, så er du nysingle og lettrørt bør du kanskje gå for hjemmevarianten.

Den amerikanske skribenten Lori Gottlieb forteller om sine venner, som alle møtes på restaurant på Valentine. Her deler de opplevelser siden siste Valentine, steder de har vært, mål de har nådd, ny mat de har spist - mer eller mindre alt mellom himmel og jord som var et bevis for at de levde livet. «De syntes det var inspirerende å ta seg tid til å se på alt de hadde, i stedet for å sutre over det de ikke hadde», forteller Gottlieb.

Gå på dateshopping
Istedenfor å gjemme seg bort, eller finne på alt mulig for å unngå dagen, kan man også bare være single på Valentines Day. Det er det nemlig også mange andre som er, og sjansen for at den ene mannen eller dama du møter på butikken ikke har en kjæreste, er ganske stor. Marcelo fra Seattle forteller at han en Valentines Day dro til byen for å handle noen småting.

«I en av butikkene møtte jeg en jente som jeg kom i snakk med, og det slo meg at hun sikkert ikke hadde noen som ventet på henne hjemme, hun heller. Jeg spurte om hun hadde lyst til å spise middag med meg, og det endte med at vi datet noen uker. Selv om vi ikke lengre er sammen, var det en fin Valentines Day, og en fin måte å møte single på.»

Foretrekker du sofaen? Surf etter en kjæreste på nettet!

Gjør noe for andre
Dersom du ikke har lyst til å være hjemme denne dagen, og alle vennene dine har kjærester, kan du også vurdere å glede noen andre. «Den største glede du kan ha, det er å gjøre andre glad», heter det i et kjent ordtak.

Hva med å bake en kake til de hjemløse, tilby dine tjenester hos en frivillig organisasjon som Frelsesarmeen, eller avlegg eldresenteret et besøk og tilby deg å lese for noen som ikke lengre klarer deg selv. Avtal gjerne i forkant, så er du sikker på at det er i orden at du kommer, at du har med mat etc.

Har du en bestemor, bestefar, mor eller far som du ikke har besøkt på lenge, så kan det være en fin anledning til å glede de litt også. Det er jo faktisk både fastelavn og morsdag også på søndag, så det er jo flotte anledninger til å finne på noe annet enn å sutre over at du ikke har noen kjæreste.

Side2 Match- Norges største datingsted på nettet, med over 350 000 single.

(Kilde: Happenmag.com)