Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP

Sjekk Sportspills tippetips

En rubbel og bit-kupong med store muligheter. Les mer her.

midtukekupongen finner vi de to siste returoppgjørene i Champions League-kvartfinaler, to skotske oppgjør, Europa League returoppgjør og fire herlige nøtter fra den danske pokalturneringen. Kamp 1 til 4 spilles onsdag, de øvrige torsdag.

Lever spilleforslaget, 96-rekker, her og nå.

Her finner du dagens oddstips: Satser på få Vålerenga-mål

Manchester United - Bayern München
Bayern hentet inn Rooneys tidlige 1-0 scoring og vant til slutt 2-1 i sin hjemmekamp. Dermed er de videre med minst uavgjort på Old Trafford, mens United er videre med for eksempel 1-0.

Det er lett å se for seg et kampbilde der det svinger fort, Bayern vil kanskje prøve å holde 0-0 så lenge som mulig og forsøke å kontre inn en eventuell scoring, mens United må presse på fra start. Med en gang United eventuelt går opp til 1-0 byttes rollene.

Tidligere i turneringen har United vært solide på hjemmebane, der Milan er slått 4-0 og Wolfsburg 2-1. Samtidig har laget spilt 3-3 mot CSKA Moskva og tapt 0-1 for Besiktas, men dette var kamper der det ikke gjaldt liv og død.

Bayern har variert de også, borteresultater hittil er blant annet 2-3 tap mot Fiorentina, seier 4-1 over Juventus og 1-2 tap i Bordeaux. Siste spilte endte med en sterk borteseier over Schalke hjemme i Tyskland, dette var en toppkamp og man kan nesten ikke la være å sammenligne med Uniteds toppkamp i hjemlig serie mot Chelsea, som endte med samme siffer 1-2, men her var United det tapende laget.

Rooney er ute i to til tre uker, meldes det fra United hold. Dette er alvorlig for laget. Tirsdag leser vi likevel rykter i engelske aviser om at Rooney skal gjøre et nærmest ufattelig comeback allerede i kveld. Vi tviler. Sikrere er det at O`Shea er tilbake, i det minste på benken. Anderson, Brown og Owen er ute med skader.

Bayern får tilbake Schweinsteiger og Robben, som de måtte klare seg uten i hjemmekampen. Daniel van Buyten er også tilbake i trening, og hvis vi har forstått det riktig skal han og Robben testes rett før kampstart og muligens spille fra start.

Alt i alt en relativt åpen affære, men vi tror ikke på noe borteseier, siden Bayern er videre med uavgjort og United vinner nesten alt som er på hjemmebane, med eller uten Rooney. HU i kamp 1.

Vinn på trav i kveld: Sjekk Håkons jackpot-banker i V65!

Bordeaux - Lyon
Det ble 3-1 til Lyon sist. Det var Bordeaux første tap i årets Champions League. På hjemmebane har Bordeaux slått lag som Bayern München, Juventus og Olympiakos tidligere i turneringen, og de har slått Bayern og Olympiakos på bortebane også. At Bordeaux nå må vinne med minst to mål for å gå videre er litt overraskende i våre øyne, men på tippekupongen skal vi kun gjette om kampen ender med H, U eller B. Vi skal heller ikke glemme at Lyon har spilt 1-1 borte mot Real Madrid, og slått Liverpool og Anderlecht borte tidligere i turneringen.

Hjemme i Frankrike har Bordeaux 2-1-2 på sine fem siste hjemme, og det svakeste resultatet av disse kom nå sist med 1-2 for Nancy. Lyons fem siste bortekamper i Ligue 1 har gitt 2-2-1. Laget vant 2-1 borte over Rennes nå sist, og formen virker å være bedre hos bortelaget enn hjemmelaget før kveldens oppgjør.

Innbyrdes har disse en lang historie, Bordeaux vant 1-0 i april i fjor, men har ikke bedre enn 1-4-4 over de siste ti årene.

Bordeaux får tilbake sin kaptein Diarra til denne kampen. Fernando og Sertic er ute med skade. Carrasso, Planus og Traroè er usikre. Lyon er svekket offensivt da de mangler Lisandro Lopez til denne kampen. Makoun, Clerc, Anderson, Hartock og Sidney Govou er heller ikke med, men ikke alle disse er like viktige.

Før forrige oppgjør ble det snakket og skrevet en del om hvor lite mål det kom til å bli, 0-0 og 1-1 var de mest sannsynlige resultatene. Slik ble det jo ikke. Kanskje er det denne gangen vi får se 0-0,1-0 eller 1-1. Siden Lyon er videre med uavgjort og et eventuelt begrenset tap, får vi oss ikke til å spille borteseier i kamp 2. Vi har mest tro på U men garderer for H under gjeldende omstendigheter. HU i kamp 2.

Rangers - Aberdeen
Rangers leder den skotske Premier League klart, og har 13-3-0 på hjemmebane så langt denne sesongen. Aberdeen ligger på åttendeplass, med 3-6-6 på bortebane.

Rangers har 4-1-0 på sine fem siste hjemme men likevel snakker man om at laget er ute av form. 1-4 tapet borte mot St. Johnstones sist var meget svakt, og 1-0 seiren hjemme over Hamilton var heller ikke imponerende nok. Manager Walter Smith sier på klubbens nettside at spillerne har manglet gnist i det siste, men at alt skal rettes opp mot Aberdeen.

Hvis Rangers vinner denne kampen er seriemesterskapet i Skottland så godt som sikret, da erkerivalene Celtic vil være hele 13 poeng bak.

Innbyrdes oppgjør viser ganske interessant at Aberdeen vant 1-0 over Rangers på hjemmebane og klarte et 0-0 resultat borte før det. Før det har Rangers vunnet seks på rad.

Aberdeen er ellers i mindre god form for tiden med 0-2-3 på de fem siste borte og kun én seier på de siste 12 kampene i alt. Steven MacLean er tilbake fra suspensjon, Gary McDonald, Andrew Considine og Peter Pawlett er ikke med mot Rangers.

Dette ser ut som en klar H, men på bakgrunn av at Rangers er enorme favoritter på folkerekka, har hatt litt mystisk form i det siste og at Aberdeen ikke har tapt mot Rangers på de to siste, må U med for eventuelle premiers skyld.

HU også i kamp 3.

Ayr - Raith
Dette er første gang vi ser Ayr og Raith på en tippekupong, så vidt undertegnede kan huske. Begge disse er bunnlag på nest øverste nivå i Skottland.

Ayr er et typisk hjemmelag, de har brukbare 5-5-3 hjemme, borte tas nesten ikke poeng. 4-1-0 på de fem siste hjemmekampene, mot til dels sterk motstand, er veldig bra. Laget trenger flere poeng da de ligger helt nede på kvalikkplass. Det er tre poeng opp til nettopp Raith.

Raith har 4-2-7 på bortebane. De har spilt færre kamper enn alle de andre lagene, og klarer nok å passere Morton poenget over, men ikke fler. 1-1-3 har de klart på sine fem siste bortekamper.

Lagene har møttes fem ganger i løpet av de siste to årene, og det står 2-3-0 i favør Ayr. Ayr får Easton og Woodburn til dette oppgjøret. Visconte, McKay og Borris er på skadelisten. Raith mangler Wilson, Russell og Simmons.

Hjemmesterke Ayr må vinne denne kampen for å komme seg unna nest sisteplassen. Samme kan nesten sies om Raith for så vidt. Lagene møttes 27. mars og da ble det 1-1. Ayr var nærmest seieren, men Raith fikk berget et viktig poeng i sluttsekundene. Vi tror Ayr tar alle poengene denne gangen. H i kamp 4.

Få scoringsvarsel for ditt lag!

Få tipsene først: Følg Sportspill.no på Facebook.

Liverpool - Benfica
Denne og de tre neste er returoppgjør i Europa Leagues kvartfinaler. Benfica vant 2-1 i Portugal. Liverpools Jamie Carragher er overbevist om at laget hans vil slå tilbake med seier på hjemmebane, og vi er tilbøyelige til å være enige i at " a 2-1 result away in Europe is not too bad".

Det finnes tre innbyrdes oppgjør fra denne siden av 2000-tallet, Benfica har vunnet alle. I Portugal er laget uten tap i år, de er faktisk uten tap i alle turrneringer, denne medregnet. Forrige bortekamp i Europa League vant portugiserne 2-1 over Marseille.

Liverpool er i manges øyne i ferd med i mislykkes i Premier League, og at de ikke er med i Champions League er visstnok en skandale. Hvis vi ser på hva laget faktisk har klart, er det ingenting å skamme seg over, spesielt ikke på hjemmebane. 8-0-0 på de siste åtte hjemme, alle turneringer medregnet, er sterkt uansett.

Vi tror Liverpool er sterke nok til å påføre Benfica noe så uhyre sjeldent som et tap. Ren H i kamp 5 føles likevel dristig når vi ser på Benficas form og ikke minst innbyrdes oppgjør mellom kveldens motstandere, så vi markerer for HU i kamp 5.

Wolfsburg - Fulham
Fulham vant 2-1 i London. Det spørs om det er nok, for Fulham hjemme og borte er som dag og natt, og allerede her kan vi si at det spilles H i kamp 6. Vi mener at Wolfsburg nærmest gikk videre da de fikk inn 1-2 reduseringen i sluttminuttene sist.

Men denne kampen skal også spilles, og alt kan skje. Fulham stiller trolig med det nye radarparet Gera og Zamora på topp. De har prestert bedre på bortebane i Europa sammenheng enn i hjemlig serie, og vi må ikke glemme at de klarte 1-1 i Donetsk og faktisk vant 3-2 i Basel. Borte mot Roma og Juventus har det blitt tap. Hjemme i England er formen nedadgående, de fire siste bortekampene er tapt.

Wolfsburg sliter med å få Dzeko kampklar etter en kneskade, men Grafite og Obafemi Martins er fit for fight. I sin siste spilte overbeviste laget med 4-0 seier over Hoffenheim. Tidligere i Europa League er Rubin Kazan og Villareal slått på hjemmebane.

Vi tror det blir for vanskelig for Fulham i Tyskland og tviler ikke på at det blir H i kamp 6.

Atletico Madrid - Valencia
Det ble 2-2 sist. Valencia kunne trengt et bedre utgangspunkt, og saken blir ikke bedre av at de sliter med en del skader. I forsvaret har nå Angel Dealbert skrevet seg på listen over skadede og suspenderte spillere der Bruno Saltor, Jérémy Mathieu, Carlos Marchena og Miguel allerede står.

Diego Forlán og Simão var gode for Atletico sist. Atletico virker å ha prikket inn formen akkurat i tide, og innbyrdes oppgjør viser at Atletico har vunnet de fire siste tilsvarende. De har også klart uavgjort borte mot Valencia i serien. På sine fem siste hjemmekamper i Spania har laget vunnet 3-0 over Deportivo, 2-0 over Bilbao, 1-0 over Osasuna, 4-1 over dagens motstander og 2-1 over Barcelona.

Valencias David Silva og David Villa snakker om at laget kom hit "the hard way" mot Werder Bremen, da spanjolene gikk videre på bortemålsregelen etter 4-4 i Tyskland, og nå skal de gå videre på samme spektakulære måte mot Atletico Madrid.

To ganger på under en måned har Valencia vært laget som kostet oss 12 rette, ved å spille uavgjort, og kanskje burde vi helgardert denne, men med Valencias skader og Atleticos gode form ser vi ikke annen utgang på dette enn H i kamp 7.

Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Standard Liege - Hamburger SV
HSV vant 2-1 i sin hjemmekamp. HSV har ikke vist seg som det helt store bortelaget i denne turneringen, med tap for Anderlecht, PSV og Tel-Aviv som de tre siste resultatene på reise. I Bundesliga er også de tre siste bortekampene tapt.

Belgiske Standard har slått Salzburg og Panathinaikos hjemme så langt i Europa League. I hjemlig serie har det gått usedvanlig dårlig, og det kan virke som Standard fokuserer på Europa League nå, som den siste muligheten for heder og ære i år. Laget består av mange unge og uerfarne spillere, til forskjell fra HSV som stiller med blant andre Zé Roberto og Van Nistelrooy.

Vi tror Standard vinner på hjemmebane nok en gang. H i kamp 8.

HB Køge - OB
Over til dansk cup. Ekstra Bladet Cup, eller Pokalen som de sier, står rimelig høyt i kurs i Danmark som i Norge, men det er aldri godt å vite hvilke lag som satser på cupen og hvilke som sender et middels godt lag på banen. De fire neste kampene er kvartfinalene, så man må nesten tro at lagene som har kommet seg helt hit satser på denne turneringen.

Og som Silkeborg forteller oss på sin hjemmeside: Kampene skal afgøres på dagen – det vil sige, at der i tilfælde af uafgjort vil være forlænget spilletid og evt. straffesparkskonkurrence.

I kamp 9 må Odense være klar favoritt. De er med i toppen av serien, der de har måttet se FCK seile forbi og innta førsteplassen, men OB kjemper stadig om gullet i serien, og her, i cupen. Formen viser klare svakhetstegn i det siste, tapet for FCK var kanskje som forventet, men 0-0 hjemme mot Esbjerg og 1-2 hjemme mot Midtjylland er alt, alt for dårlig hvis man skal ta seriegullet i Danmark.

Køge er klare for nedrykk etter en miserabel sesong i den øverste divisjonen. 1-0-9 på de ti siste sier det meste. Den ene seieren kom forøvrig som et sjokk, over Brøndby, som sparket treneren sin umiddelbart etterpå.

OB har vunnet alle innbyrdes siden 2003. Dette må være en fin anledning til å score litt mål igjen og få seiersstemningen tilbake i laget. Vi skulle veldig gjerne sett et laguttak, men det er ikke klart i skrivende stund. OB skal ikke stille så veldig B-preget her før Køge går hen og vinner. Likevel: B i kamp 9, på klasseforskjell og innbyrdes statistikk.

Silkeborg - Nordsjælland
Silkeborg omtaler denne kampen som sesongens viktigste på sine hjemmesider. Laget ligger på tredjeplass i serien og har 5-3-4 på hjemmebane. Formen er middels, med 1-2-2 på de fem siste.

Nordsjælland ligger nede på niendeplass i serien og har brukbare 5-2-6 på bortebane. 2-1-2 form på de fem siste, men pilen peker nedover da de to siste er tapt. Riktignok mot formsterke lag som FCK og Midtjylland.

Lagene har en seier hver på innbyrdes oppgjør i 2009. Nordsjællands kanadiske landslagsspiller Patrice Bernier er kåret til månedens spiller i Danmark og uttaler at det eneste som teller nå er i gå videre i cupen.

Eneste skade hos Nordsjælland er Sibusiso Zuma. Ingen viktige skader hos Silkeborg, så vidt vi kan se. HU burde holde i kamp 10.

Vejle - SønderjyskE
Vi husker Vejle fra SAS-liagen i fjor, der de endte på nedrykk. Nå surrer de rundt midt på tabellen i divisjonen under, og har ikke bedre enn 3-1-5 på hjemmebane. De tre siste hjemmekampene er tapt.

Velje har to mann på skadelisten, Euan Holden og Chidi Dauda Omeje. Brian Nielsen er ute med karantene.

SønderjyskE ligger på plassen over nedrykkstreken i den øverste divisjonen. De har 2-6-5 på bortebane, og formen er ikke god. Vi legger likevel merke til at de fire siste bortekampene har endt uavgjort 0-0 eller 1-1, mot henholdsvis AaB, Midtjylland, OB og Brøndby. Dette viser at laget har evnen til å spille gjerrig fotball og få med seg poeng fra hvor som helst, mot AaB sist klarte man det sågar med en mann utvist siste delen av kampen.

Vi har ikke fått tak i SønderjyskE sitt laguttak, men vi vet at Jesper Kristoffersen var skadet på mandag, mens Chris Sørensen var ny mann i troppen da.

Torsdag må SønderjyskE for en gangs skyld se seg selv som favoritter, mot et lag fra divisjonen under. Vejle har lite annet å spille for en Pokalen, og denne kampen virker helt åpen, noe som er interessant oddsmessig, men her og nå bruker vi vår helgardering. HUB i kamp 11.

Hobro IK - FC Midtjylland
Hobro holder til i dansk 2. divisjon, alstå to nivåer under Midtjylland fra SAS-ligaen. Hobro gjør det bra der de ligger på en foreløpig fjerdeplass med 11-3-4 totalt. Opprykk er innen rekkevidde.

Hobro slo ut selveste AaB med 2-1 i denne turneringen i forrige runde, så de har vist hva de kan. Inntrykket man får av å lese om klubben på nett er likevel at opprykk er det viktigste. Manager Søren Kusk beklager seg til og med offentlig over at Hobro tapte en av toppkampene i 2. divisjon på grunn av den hersens cupen. Ellers er laget best på det nye kunstgresset sitt, forteller manageren, men mot Midtjylland må de dessverre spille på den vintergule gressmatten sin.

Midtjylland er i meget god form og har tatt 17 av 21 mulige poeng på de syv siste i serien. Danny Olsen er eneste mann på skadelisten.

Eneste spørsmålet her er om Midtjylland undervurderer sin motstander. De burde ikke gjøre det, etter å ha sett hvordan Hobro danket ut AaB av denne turneringen i fjor. Hvis den klassiske cup-bomben skal smelle, så må det bli her, men vi gambler på en B i kamp 12.

Klikk her for å lever vårt 96-kroners spillforslag.

Klikk her for å levere det store 432 kroners systemet du finner nederst i artikkelen.

96-kroners systemet:

Tipping Midtuke, frist: 07.04.2010 20:40
1. Manchester Unit - Bayern München H U
2. Bordeaux - Lyon H U
3. Rangers - Aberdeen H U
4. Ayr - Raith H
5. Liverpool - Benfica H U
6. Wolfsburg - Fulham H
7. Atletico Madrid - Valencia H
8. Standard Liege - Hamburger SV H
9. HB Køge - OB B
10. Silkeborg - Nordsjælland H U
11. Vejle - SønderjyskE H U B
12. Hobro IK - FC Midtjylland B

432-kroners systemet:

Tipping Midtuke, frist: 07.04.2010 20:40
1. Manchester Unit - Bayern München H U
2. Bordeaux - Lyon H U B
3. Rangers - Aberdeen H
4. Ayr - Raith H U
5. Liverpool - Benfica H
6. Wolfsburg - Fulham H
7. Atletico Madrid - Valencia H U
8. Standard Liege - Hamburger SV H U
9. HB Køge - OB H U B
10. Silkeborg - Nordsjælland H
11. Vejle - SønderjyskE H U B
12. Hobro IK - FC Midtjylland B

Nyttige lenker:
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Sportspill.no on Facebook