Nettavisens gratistjeneste Mittoppdrag.no har blitt en stor suksess, med over 100 000 registrerte bedrifter. Disse kan være til god hjelp for deg som skal planlegge fest.

Slik blir barnebursdagen vellykket
Skal du arrangere barnebursdag for første gang? Det er ikke alltid så lett å planlegge leker som alle barna vil være med på, så før du engasjerer deg altfor mye bør du se an hvordan de underholder hverandre på egen hånd. Likevel bør du ha tenkt ut noen ulike leker du kan sette i gang, som for eksempel:

Sette hale på grisen
Flasketuten peker på
Fiske godeposer
Stolleken
Spørrekonkurranse
Skattejakt

Et bursdagsselskap med en lengde på to timer er som regel passe, og inkluderer matservering (pølse i brød er en klassiker som fortsatt fungerer bra), pakkeåpning, kake, frilek og godtepose.

Ettersom det kan være strevsomt å arrangere dette helt alene, bør du sørge for å ha noen til å hjelpe deg! Ti gjester er mer enn nok når barna er 4–5 år. Hvis barnet går på skolen, kan det være en god idé å invitere alle i klassen av samme kjønn, for å unngå at noen føler seg utenfor.

Å leie et lokale kan være en god løsning dersom bursdagsbarnet vil ha flere gjester, og du slipper å bekymre deg søl og å måtte gjemme unna verdifulle eiendeler.

MittOppdrag.no kan du legge ut anbud på selskapslokale i nærheten av der du bor. Leverandørene vil kjempe om å gi deg best mulig pris, og du kan vurdere tilbudene du får i fred og ro. Hva med å leie for eksempel en tryllekunstner eller klovn?

Gode ideer til utdrikningslaget

Det kan være en vanskelig jobb å arrangere et utdrikningslag. Du vil jo at den kommende brud(gommen) skal få en minnerik dag og en morsom feiring. Her har vi samlet noen ideer for deg som står fast:

For ham:
Paintball
Ekstremsport (rafting, elvekajakk, fallskjermhopp, klippeklatring, motorsport, strikkhopp, vannsport mm)
Helikoptertur
Gokart
Hyttetur
4-hjuling
Fekting
Drinkkurs (eventuelt ølsmaking på et bryggeri)

Hvis du vil kjøre en skikkelig harry stil kan du booke strippere og sjenke brudgommen mest mulig, men det er ikke nødvendigvis det som er nøkkelen til suksess. Prøv heller å være kreativ og sette sammen en dag bestående av morsomme opplevelser.

Sjekk ut leverandørene innenfor event og opplevelse her.

For henne:
Champagnefrokost
Spille inn en sang i studio
Kurs i poledance (eventuelt dansekurs)
Rebusløp
Make-over
En dag på spa
Limousintur (med eller uten karaoke)
Hesteridning
Ballongferd
Spørrelek om brudgommen

På utdrikningslaget er det tradisjon å sette bruden i pinlige situasjoner, og man kan selvfølgelig starte dagen med noen slike utfordringer.

Hovedfokuset bør uansett være noen aktiviteter du tror hun vil like, og som hun vil sette stor pris på at vennegjengen har stelt i stand.

Spar penger
Uansett om det er konfirmasjon, firmafest, jubileum eller en annen type fest, er det store muligheter for å spare penger ved å bruke MittOppdrag. Etter at du har lagt ut en beskrivelse av det oppdraget du ønsker utført, kan du sammenligne tilbud og velge det som appellerer mest til deg. Trenger du hotellrom til tjue mennesker for eksempel, eller kanskje catering?

Tjenesten er helt gratis, og kan brukes til å legge ut anbud på alt fra snekkere til regnskapsførere.