Nettavisen.no

Tjenester
Foto: AFP/Scanpix

Skjelbred er på plass

Men Hamburg-seier borte mot Wolfsburg har vi liten tro på.

Sportspills meny søndag
Oddstips 1: Full tillit til Tettey
Oddstips 2: Frisk Asker tar det
Tippetips: Slik skal vi få 12 rette
Premier League: Skaderapport
Premier League: Helgens runde

Søndagskupongen er satt sammen av oppgjør fra Premier League, Primera og Segunda Division, dansk Superliga, 1. Bundesliga, Ligue 1 og Serie A. Merk spillefristen klokken 16.55.

Bonuspotten gikk i går, da en dyktig tipper var alene om 12 rette på en lørdagskupong med bare to hjemmeseire og over 3 millioner kroner for tolv rette.

1. Norwich City - Sunderland
Premier League. Norwich gikk av banen ubeseirede for syvende gang på rad da de spilte 1-1 i Southampton i midtukerunden. Snodgrass utliknet for Norwich rett før pause og flere scoringer ble det ikke. Det var Norwichs fjerde strake uavgjorte på bortebane, etter at Aston Villa, Reading og Everton også har erfart at de gule er vonde å slå om dagen. På hjemmebane har Norwich slått Arsenal, Stoke og Manchester United i de tre siste, så her skal Sunderland passe seg.

Førstevalget i mål, Ruddy, er ute med skade en stund fremover og Bunn vokter buret her også. Kane og Martin er usikre. Det er ventet at Grant Holt starter på topp.

Sunderland spilte 0-0 hjemme mot QPR sist tirsdag, og kan i tillegg til det ene poenget ta med seg at de holdt nullen for første gang på fem runder, og at de skapte en del kvalifiserte målsjanser. Sunderland slo Fulham 3-1 bort på forrige reise, men totalt sett er formen middels og resultatene variable. 1-4-2 borte totalt.

kapteinen Cattermole (m) er ute, og Colback starter på midten sammen med Gardner. Wes Brown er stadig ute og nå er også John O'Shea høyst usikker.

Norwich er i stor medgang og de spiller som et topplag hjemme på Carrow Road for tiden. Sunderland har ikke det helt store laget denne høsten og formen er heller ikke den helt store. Vi tror ikke de klarer det ene poenget en gang. H i kamp 1.

Se kampen live på TV 2 Sumo

2. Mallorca - Real Zaragoza
Primera Division. Mallorca faller som en stein på tabellen etter 0-1-7 på de siste åtte rundene. De har møtt både sterke og relativt svake lag, og sluppet inn 2,4 mål i snitt per kamp i oktober og november. Vi så dem i aksjon hjemme mot Deportivo La Coruna i Copa del Rey på torsdag, en kjedelig forestilling der Mallorca knapt skapte sjanser før utover i 2. omgang. Kampen endte 0-0 og Mallorca gikk videre på bortemålsregelen etter 1-1 i det første oppgjøret. I dag må de for det første stille et sterkere lag og dernest skape mye mer fremover, ellers ender de raskt under streken.

Det er lite skader. Marquez (m) er på vei tilbake, men starter neppe her. Slik kan Mallorca starte, med Hemed (a) tilbake, toppscoreren ble hvilt i cupen:

Aouate - Navarro, Geromel, Conceicao, Bigas - Nsue, Pina, Marti, Goivani - Victor, Hemed.

Real Zaragoza skuffet stort da de røk 0-1 hjemme for Celta Vigo forrige runde. Ellers har de vært opp og ned, og vi merker oss at de er det eneste laget som fortsatt ikke har spilt uavgjort i ligaen. 5-0-8 totalt, 2-0-4 på bortebane. Bortekamper er vunnet mot Granada og Espanyol, mens det har blitt tap mot Sociedad, Valencia, Real Madrid og Barcelona. Så man har gjort unna noen av de aller tøffeste bortekampene allerede. På torsdag gikk Zaragoza videre i cupen på bortemålsregelen etter tap 1-2 mot Granada og 2-2 sammenlagt.

Ingen skader av betydning for bortelaget. Slik kan de starte, tror Marca:

Roberto - Abraham, Alvaro, Loovens, Sapunaru - Mari, Movilla - Montanes, Apono, Rodriquez - Postiga

Vi skal ha med borteseieren her. Mallorca viser fint lite for tiden og vi kan se for oss at Real Zaragoza fort kan ta mer initiativ enn hjemmelaget. Begge spilte cup torsdag, så der stiller de likt. Hemed gjør Mallorca mer målfarlige, men Zaragoza har Postiga. HB i kamp 2.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

3. Celta Vigo - Levante
Primera Division. Celta Vigo hadde tapt alt av bortekamper da de slo til med 1-0 i Zaragoza på mandag. På hjemmebane har de slått langt bedre fra seg, de står med 3-2-1 totalt etter 1-1 mot Mallorca og 1-1 mot Deportivo La Coruna i de to siste her. Torsdag var det Copa del Rey, der Celta Vigo ganske typisk tapte 0-2 borte for Almeria i første kamp, men gikk videre etter 2-0 og seier i ekstraomgangene hjemme.

Både Augusto Fernandez (m) og Joan Tomas (m) er tilbake. Samuel Llorca (f) er ute. Mulig startellever:

Varas - Mallo, Cabral, Tunez, Lago - Oubina, Lopez - Fernandez, Bermejo, Krohn-Delhi - Aspas.

Levante er inne i en meget sterk periode. De har riktignok tapte hjemme for Barcelona og Real Madrid i sine to siste hjemme, men borte mot Sevilla klarte de 1-1, og de slo Getafe 1-0 borte før det. 2-1-3 borte totalt og man er oppe i toppen og kjemper om Europa League-plassene, akkurat som forrige sesong. Avansement i cupen er i boks etter 4-1 hjemme mot Melila torsdag.

Obafemi Martins er klar for spill og starter ventelig på topp. Han er er viktig og står for mye av det som skapes offensivt. Rodas (f) og Rios (m) er også med i troopen, Dudka (m) er ute. Slik kan Levante starte:

Munua - Juanfran, Navarro, Ballesteros, Lell - Diop, Iborra - Juanlu, Bankero, Zhar - Martins

Celta Vigo må respekteres på hjemmebane, og selvtilliten er på topp etter borteseier i ligaen og avansement i cupen. Levante er gode nok til at dette blir jevnt, men vi heller mot at opprykkerne fra Vigo ikke taper. HU i kamp 3.

4. Deportivo La Coruña - Real Betis
Primera Division. La Coruna har bare seg selv å takke for at de ligger på nedrykk. 1-3-7 på de ti siste holder ikke, og man har heller ikke vunnet mer enn to av seks hjemme på Riazor, der man en gang var så sterke. Pizzi og Riki er lagets toppscorere med fire hver, bare førstnevnte spilte cupkampen på Mallorca torsdag, der La Coruna hadde mye ball men røk ut på bortemålsregelen etter 0-0 (og 1-1 i første kamp). Så da er man ferdige med den biten og kan forkusere på overlevelse i La Liga.

Marchena (f), Ze Castro (f) og Oliveria (a) er stadig ute for hjemmelaget. Riki er antagelig tilbake på topp etter å blitt hvilt i cupen, og Aranzubia i mål, og flere andre av de faste returnerer:

Aranzubia - Laure, Aythami, Roderick, Ayoze - Aguilar, Bergantinos . Gama, Valeron, Pizzi - Riki.

Betis er videre i Copa Del Rey etter tap 0-1 borte for Valladolid og 3-0 hjemme i returen på tirsdag. Dermed har Betis fått hvilt et par dager mer enn La Coruna, men det stilles reduserte lag i cupen så vi skal ikke legge så stor vekt på det. Betis er nummer 5 i La Liga og de slo Real Madrid 1-0 hjemme forrige runde. Som bortelag er Betis også gode, men etter kanonstarten med borteseire i Bilbao og Valladolid på sesongens to første reiser, har de tapt i Malaga og Sevilla og spilt 1-1 i Osasuna.

Perquis (f), Mario (f), Paulao (f), Martinez (f) og Juan Carlos (m) står på skaldelisten. Slik kan Betis starte:

Adrian - Nacho, Dorado, Amaya, Lopez - Canas, Benat - Castro, Sevilla, Agra - Molina

Betis har det mest spennende laget. Spørsmålet er om de får ut sitt fulle potensiale på Riazor, det kan være litt enten-eller med Betis, som røk 1-5 i Sevilla sist. Som tippeobjekt er denne vrien, men vi heller mot at bortelaget får et resultat her, og det frister enda mer å gå for UB når hjemmelaget gjøres til favoritter med nær 50 prosent på folkerekka, til tross for sine svake prestasjoner. UB i kamp 4.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

5. AD Alcorcón - Girona
Segunda Division. Alcorcon er oppe på 4. plass i Segunda og formen er grei. Man har tapt sine to siste bortekamper, men hjemme på Santo Domingo står man med sterke 6-1-0. Forrige runde slo man Xerex 4-2 borte, så det er gode offensive takter om dagen.

Girona ligger to poeng foran hjemmelaget på tabellen. En imponerende rekke på 6-2-0 fikk en bra slutt forrige runde, da man røk 0-1 hjemme for topplaget Elche. Girona er helt i toppen som bortelag med sine 3-2-2 totalt.

Girona har tapt her de to siste sesongene, og vi kan ikke skjønne annet enn at hjemmelaget skal ha gode sjanser denne gangen også. H i kamp 5.

6. Elche - Villarreal
Segunda Division. Elche har tatt teten i Segunda, med imponerende 11-2-2 totalt og kun 8 baklengs de 15 første rundene. Hjemme er de feilfrie med seier i syv av syv spilte og et meget gjerrig forsvar.

Villarreal var lenge den fryktede gule ubåten på øverste nivå, men deltagelse i Champions League forrige sesong kostet for mye krefter og til slutt plassen i La Liga. Nå kjemper de for en snarlig retur, men har naturlig nok mistet en del spillere fra tiden som topplag. De er på 5. plass i øyeblikket, og har bare tapt to av femten kamper, begge var bortekamper. På forrige reise slo de Santander 3-0 og formen ser bra ut. 2-3-2 borte totalt, og også Villarreal er et lag som slipper inn få mål.

Vi tror Villarreal er gode nok til å bli det første laget som kniper ett poeng fra Elche på Martinez Valero denne sesongen. Få scoringer tror vi også at det blir. HU i kamp 6.

7. FC København - Randers
Dansk Superliga. FCK røk ut av cupen tidligere denne uken, i ekstraomganger mot Køben-rivalen Brøndby. FCK var ikke like tente som de pleier å være, og tapet var fortjent nok, selv om ligalederen hadde et par skudd i tverrligger. I Superligaen har de nå 9 poeng ned til FC Nordsjælland på 2. plass, og det går stort sett på skinner, spesielt hjemme i Parken der FCK har 8-1-0 totalt.

Bolanos (m) og Wiland (k) er skadet, Gislason (m/a) er suspendert.

Randers har kommet langt med høy innsats og klokt spill denne høsten, men den fine rekken på åtte uten tap tok slutt forrige runde, da det ble 0-1 hjemme for AaB. Randers slo direkte tilbake med 2-1 hjemme mot Midtjylland i cupen onsdag. På bortebane har de vært flinke til å få med seg poeng og står med godkjente 3-3-3 totalt. Nå må de holde dampen oppe så de unngår nedrykkstrid, men akkurat dagens kamp er det ingen som regner med at de skal vinne.

Bare de tre som har vært ute lenge var ute i cupkampen på onsdag, og Randers burde kunne stille rimelig likt lag for tredje kamp på rad.

FCK avgir svært sjelden poeng på eget gress i Superligaen, og heller ikke godtgående Randers skal være sterke nok til å få med seg noe. H i kamp 7.

8. FC Nordsjælland - Brøndby
Dansk Superliga. Nordsjælland kjemper i toppen av superligaen og er nummer 2 før helgens runde, men det ser ut til at det går slik mange spådde: Når en realtivt liten klubb deltar i gruppespillet i Champions League, klarer de ikke vinne hjemlig liga samtidig. Sånn sett er det sterkt av Nordsjælland at de henger såpass bra med som de gjør. Nordsjælland har 5-4-0 på eget gress etter 2-2 mot Randers i sin siste hjemme. Forrige runde røk de på et 0-1-tap i Esbjerg. På onsdag spiller Nordsjælland sin siste kamp i Champions League for denne gang, mot Chelsea på Stamford Bridge. Selv om det ikke blir avansement på danskene, er dette noe de satser på og et utstillingsvindu der de ønsker å vise seg fra sin absolutt beste side.

Søren Christensen (m) og Jores Okore (f) er ute.

Det har vært, eller er, vil mange si, sportslig og økonomisk krise i Brøndby. Men de siste ukene har resultatene tatt seg opp. Sesongens første borteseier kom i Silkeborg for tre uker, og siden har man spilt 2-2 hjemme mot Esbjerg og slått Horsens 2-0 samme sted. I tillegg kom det en fin cup-seier hjemme mot FCK tidligere i uken.

Det er lite skader hos Brøndby, vi savner bare Goodson (f), som er ute med hjernerystelse.

Hjemmelaget har gjort et par mindre gode kamper den siste tiden, og vi må tenke tanken at de før eller siden vil tape i Farum. Et Brøndby-mannskap i fremgang kunne vært en kandidat til å vinne her, men vi ser også en fare for at Brøndby flyr høyt og har noen slitne bein etter cup-derbyet tidligere i uken. HU i kamp 8.

9. VfL Wolfsburg - Hamburger SV
1. Bundesliga. Wolfsburg har slitt innledningsvis, men tok tak i problemene i oktober da den en gang så suksessrike Felix Magath fikk ta sin hatt og gå. Siden har det blant annet blitt seire over Düsseldorf, Leverkusen og Hoffeheim, men i midtukerunden var man et stykke unna igjen og røk 0-2 borte for Mönchengladbach. Tre poengs klaring ned til streken og svake 1-2-3 på eget gress er status før helgens runde.

Skadelisten er lang, men nye skader er det lite av, og Kicker tror på et Wolfsburg i nesten lik oppstilling som forrige runde:

Benaglio - Fagner, Naldo, Kjær, M. Schäfer - Polak, Josué - Hasebe, Diego, Olic - Dost

HSV har vært uberegnelige den siste tiden, mye grunnet en del fravær i laget, men det står ikke verre til enn at de slo sterke Schalke 3-1 hjemme i midtuken, som vi var inne på i oddstipsene. Bortekamper den siste tiden har gitt tap 0-2 i Düsseldorf, 0-0 i Freiburg og seier 2-1 i Augsburg. Habile 2-2-3 på bortebane.

Arslan (m) er suspendert. Jansen (m) og van der Vaart (m) er også ute, ellers fylles skadelisten opp av folk som ikke har spilt så mye. Mulig startoppstilling, der Kicker tror på startplass til Per Ciljan Skjelbred:

Adler - Diekmeier, Mancienne, Westermann, Aogo - Badelj - Skjelbred, Ilicevic - Tesche - Rudnevs, Beister

Det høres kanskje ikke logisk ut, men etter en sterk seier mot Schalke tror vi HSV faller ned noen hakk og taper i bilbyen. Wolfsburg er på vei opp, og denne kan de vinne. H i kamp 9.

10. ESTAC Troyes - Rennes
Ligue 1. Troyes hadde mye ball borte mot Paris Saint-Germain forrige runde, men røk 0-4 og var sjanseløse fra start til slutt mot Zlatan og co. Dermed har Troyes 0-3-2 siste fem og her på Stade de l'Aube har de 3-3 mot Nancy og 1-1 mot Montpellier i de to siste. Troyes har bare vunnet én kamp hittil denne sesongen og ligger på nedrykk.

Ngoyi (m) er et relativt nytt fravær, ellers er stadig Faussurier (m), Grax (a), Brechet (f) og Drouin (f) ute.

Rennes viser god form, men tapte overraskende 0-1 hjemme for Evian TG forrige runde. Der var de uheldige. På bortebane har de nylig slått PSG 2-1 og Nancy 3-1, og de er blant de sterkeste bortelagene i ligaen.

M'Vila (m), Sane (a) og Montano (a) ser ut til å være ute.

Det er nå Rennes reiser seg etter tapet for Evian og vinner denne bortekampen mot et lag som sliter. B i kamp 10.

11. Lorient - Toulouse
Ligue 1. Lorient slo Lille 2-0 i sin forrige hjemmekamp, men ellers har det vært langt mellom lyspunktene i det siste. Tap 1-2 borte mot Bastia forrige runde var det tredje strake borte-tapet, mens man nylig har røket 0-4 hjemme for Bordeaux, og bare klart uavgjort i tre hjemmekamper før det. 3-3-1 på eget gress og man er neppe fornøyd med innsatsen i oktober og november.

Le Lan (f), Traore (m) og Mareque (f) kan returnere her, mens seks mindre brukte spillere fortsatt sliter med skader.

Toulouse viser bedre form og stiller med mye selvtillit etter 3-0 hjemme mot Lyon forrige runde. Dog tapte de tre på rad før dette, blant annet bortekampene mot Nice og Bordeaux. 3-1-3 borte totalt, men på dagens bane vinner Daniel Braatens klubb sjelden.

Bortelaget melder på sin nettside at Vidal, Yago, Aguemon, Firmin og Aurier er ute. Daniel Braaten er derimot med i troppen:

Ahamada, Blondel - Ninkov, M'Bengue, Zebina, Akpa Akpro, Abdennour - Capoue, Didot, Tabanou, Sirieix, Regattin, Yannick, Sissoko, Bangré - Braaten, Ben Yedder, Rivière.

Dette ser åpent ut, men ikke på den måten at vi tror spesielt sterkt på uavgjort. Her kan alt skje. HUB i kamp 11.

12. Fiorentina - Sampdoria
Serie A. Fiorentina viser muskler hjemme i Firenze og er nå seriens sterkeste hjemmelag med 6-1-0 på Stadio Artemio Franchi. De topper også formtabellen med 6-2-0 på de åtte siste, og dette ser meget bra ut. De spilte 2-2 borte mot Torino sist helg og har scoret 19 mål på de ni siste rundene, siden de sist gikk målløse av banen i 0-0-kampen hjemme mot Juventus i slutten av september. Onsdag slo de Juve Stabia 2-0 i Coppa Italia, laget som slo ut Sampdoria av cupen runden før.

Aquilani (m), Toni (a), Jovetic (a), Ljajic (a) og Camporese (f) er ute ifølge Gazetta, så her er Fiorentina alvorlig svekket offensivt. Pizarro (m) er tilbake og slik kan de starte:

Viviano - Roncaglia, Rodriguez, Savic - Cuadrado, Romulo, Pizarro, Borja Valero, Pasqual - El Hamdaoui, Mati Fernandez

Sampdoria har slitt og ligger fortsatt på nedre halvdel, men de har slått Genoa og Bologna hjemme i de to siste rundene. På bortebane har de tapt fire strake og står med 2-1-4 totalt. De skal få det tøft i Firenze og vil kanskje være fornøyd med ett poeng. De har ikke vunnet på dagens bane siden 2004.

Costa (f) er suspendert. Eder (a), Lopez (a) og Pozzi (a) er stadig ute. Gazetta tror bortelaget starter slik:

Romero - Mustafi, Gastaldello, Rossini, Berardi - Krsticic, Maresca, Munari, Obiang, Poli - Icardi.

Sampdoria vet at de møter et lag nesten uten spisser, og kanskje de legger an en noe mer offensiv tone enn de ellers hadde gjort, men vi tror ikke nødvendigvis det svekker hjemmelagets sjanser. Selv med offensive fravær hos Fiorentina kommer vi ikke utenom hjemmeseieren her. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 02.12.2012 16:55
1. Norwich City - Sunderland H
2. Mallorca - Real Zaragoza H B
3. Celta Vigo - Levante H U
4. Deportivo La Coruña - Real Betis U B
5. AD Alcorcón - Girona H
6. Elche - Villarreal H U
7. FC København - Randers H
8. FC Nordsjælland - Brøndby H U
9. VfL Wolfsburg - Hamburger SV H
10. ESTAC Troyes - Rennes B
11. Lorient - Toulouse H U B
12. Fiorentina - Sampdoria H

-

486-rekker:

Tipping Søndag, frist: 02.12.2012 16:55
1. Norwich City - Sunderland H
2. Mallorca - Real Zaragoza H U B
3. Celta Vigo - Levante H U B
4. Deportivo La Coruña - Real Betis H U B
5. AD Alcorcón - Girona H
6. Elche - Villarreal H U
7. FC København - Randers H
8. FC Nordsjælland - Brøndby H U B
9. VfL Wolfsburg - Hamburger SV H
10. ESTAC Troyes - Rennes B
11. Lorient - Toulouse H U B
12. Fiorentina - Sampdoria H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill