Gå til sidens hovedinnhold

Slankerådene som ikke virker

Å droppe desserten er kanskje ikke nøkkelen til en fin kropp allikevel.

Veien til drømmekroppen kan føles både lang og kronglete, og mange synes de må jobbe ekstremt hardt for å oppnå ønskede resultater.

Men ikke alle råd om slanking er like effektive. Lær hvilke «leveregler» du fint kan droppe, uten at det får noen konsekvens for vekten.

Gå ned i vekt med rett kosthold!

5 små måltider om dagen
«Teorien om små og hyppige måltider er basert på en grunntanke om at man skal holde blodsukkeret i sjakk, stoffskiftet på topp og ha kontroll på appetitten», forteller Renee Melton, direktør for ernæringstjenester i Sensai.

«Nå viser allikevel studier at det er en link mellom hyppigheten på måltider og fedme.»

«Det ene går på at jo oftere man spiser, jo oftere har man sjansen til å overspise. Det andre handler om at man tvinges til å tenke mer på mat, når man skal spise fem ganger om dagen. Det rammer i særlig grad de emosjonelle spiserne.»

Logisk nok. Dersom du synes det høres lite ut med bare tre måltider om dagen, kan du jo fylle på med litt frukt innimellom.

Husk også på at fiber holder deg mett lengre, og rundt 20–25 gram om dagen anbefales.

Full kontroll
Sjekk ditt kaloribehov, og lag en kostholdsdagbok for å unngå overspising på kostholdstjenesten Somebody.

Ris, brød og pasta
Vi blir stadig advart mot karbohydratene, men Christine Avanti, ernæringsfysiolog og forfatter av boken «Skinny Chicks Don't Eat Salads» hevder det overdrives.

Hun ble selv oppfostret på pasta av sine italienske besteforeldre, og viser til nyere forskning publisert i Journal of the American Dietetic Association. Her avsløres det at deltakere i undersøkelsen som gikk på dietter med mye karbo, viste seg å være tynnere enn kontrollgruppen som hadde kuttet ut karbohydratene.

Ifølge det amerikanske landbruksdepartementet anbefales det å spise ca. 170 gram karbohydrater pr. dag, hvor halvparten da bør komme fra fullkorn.

Ikke spis sent på kvelden
«En kalori som du konsumerer kl. 21.00 håndteres ikke annerledes i kroppen enn en kalori konsumert kl. 17.00», sier Ann G. Kulze, forfatter av boken «Dr. Ann's 10-Step Diet: A Simple Plan for Permanent Weight Loss and Lifelong Vitality.»

«Det handler om hvor mye du spiser», poengterer damen som selv spiser middag kl. 21.00 hver dag.

En studie publisert i «the European Journal of Clinical Nutrition» bekrefter dette. I studien avdekkes det at fete kvinner i større grad enn sine slanke medsøstre spiser sent om kvelden, men de spiser også mer mat totalt sett.

Det å spise en litt senere middag kan faktisk også ha en fordel – nemlig hjelpe deg med å unngå småspising utover kvelden. Dersom du sliter med sult før eller etter middag, så planlegg og sørg for å ha handlet inn frukt, nøtter eller sunne energibarer og ty til disse med god samvittighet når magen begynner å rumle.

Droppe desserten
Det er riktig at desserten inneholder svært mange kalorier, men det er ikke slik at du nødvendigvis må stå over den allikevel.

Judith S. Stern, professor i ernæring og internmedisin ved University of California, sier hun unner seg noen biter med noe søtt når hun er ute på restaurant, men poengterer at hun gjør det bevisst.

«Vi har alle rom til litt dessert, men i kontrollerte former. Jeg sjekker alltid dessertmenyen samtidig som jeg bestemmer meg for hvilken mat jeg skal spise. Dersom jeg vet at jeg vil ha sjokoladekake til dessert, velger jeg alltid en salat som forrett og en annen forrett som hovedrett.»

Man trenger heller ikke spise hele desserten, men kan nøye seg med noen skjeer. Andre triks er å bestille barneporsjoner, dele desserten med andre, eller å gå for de sunnere variantene med mer frukt og bær.

Spiser du hjemme anbefaler hun en dessert bestående av 1,2 dl fettfri ricotta blandet med litt sjokoladepulver, som toppes med 1/2 dl frosne bringebær.

«Dette er en super dessert som vil tilfredsstille søtsuget», lover Stern.

Ned i vekt på 1-2-3
Vil du ha kontroll på hva du spiser og gå ned i vekt med rett kosthold?

På kostholdstjenesten Somebody som den norske ernæringsfysiolog Camilla Andersen står bak, kan du sjekke innholdet i de fleste matvarer, rangere, sammenligne og bytte ut usunne matvarer med bedre alternativer.

Du kan også lage en dagbok slik at du lett kan få oversikt over hvor mange kalorier du får i deg hver dag, og dermed ikke spise mer enn anbefalt dagsrasjon.

Klikk her for å lese mer om Somebody

(Kilde: Womanshealthmag.com)

Reklame

- Den beste barbecuesausen vi har smakt