Hva om du kunne funnet ut en hel del om din kjæreste eller nye nettdate bare ved å se på et bilde av han eller henne. Det høres for godt ut til å være sant, men sjokkerende nok hevder eksperter på personlighetsanalyse at det er mulig.

Single? Finn partner her!

Det er selvfølgelig alltids rom for forbedring, men noen fysiske kvaliteter mener ekspertene har direkte sammenheng med en persons egenskaper. Dette igjen gjør analysering av personligheter til et mektig verktøy, for alle som lurer på om den de dater kan være den rette.

Har du lyst til å finne ut hva som skjuler seg under overflaten på din date? Les og lær ekspertenes fem tips for personlighetsanalyse.

1. Ansiktsform
«Når det kommer til ansiktsformen så husk på at de aller fleste er en kombinasjon av to ansiktsformer», sier Christie Marie Sheldon, psykosomatisk terapeut og ekspert på personlighetsanalyse.

Følgende seks ansiktsformer bør allikevel gi en god indikator, på hvem du egentlig er på date med:

Hjerteform: En smart person som er åpen for nye ting, men samtidig veldig sensitiv emosjonelt sett, dersom han eller hun misoppfattes eller mistolkes.

Han eller hun mener det stadiet han eller hun befinner seg på i livet er veldig viktig, samtidig som at de alltid vil være på søken etter sin plass i gruppen. Mennesker med hjerteformet ansikt er som regel kunnskapsrike, og har en sprudlende personlighet (tenk Reese Witherspoon).

Ovalt: Mennesker med ovalt ansikt kan være fleksibel, men de har en tendens til å trekkes mot en idealisme. Av natur er han eller hun både intuitiv og kreativ. De er også varme, omsorgsfulle, vennlige og lette å komme overens med. De er også familiekjære, samt rettferdige både som foreldre og partner.

Firkantet: Tenk treskalle! Disse menneskene er arbeidsjern. Samtidig er de veldig jordnære og solide. Mennesker med firkantet ansikt har en tendens til å handle først, og tenke etterpå. De er mindre fantasifulle enn andre ansiktsformer, og deres strategi i livet er: «Bare få tingene gjort», «Fortell meg hva jeg skal gjøre» og «Ikke be meg om å tenke så mye på det».

Når det er sagt er mennesker med firkantet ansikt veldig sosiale, og de vil heller være omgitt av mange venner, enn alene. Prototypen på en person med firkantet ansikt er Fred Flintstone.

Rundt: Mennesker med rundt ansikt er glade mennesker, men de kan også være svært godtroende. De er lette å komme overens med, de er snille og liker å pleie for andre.

Deres strategi i livet er: «La oss alle elske hverandre». Ellers bærer de gjerne hjertet på utsiden, og tar lett til tårene.

Rektangulært: Her har vi å gjøre med mennesker som forsøker å både tenke og handle samtidig. De er intellektuelle, og har ofte høye idealer.

I tillegg er de menneskevenner, noe som igjen gjør de sterke, pålitelige, optimistiske og målrettede. I tillegg har de evnen til å bringe intensjoner om å hjelpe andre ut i live, også på verdensbasis.

Dersom ikke han eller hun er på hjemmebane, så kan det være en viss fare for at egoet vil vokse seg stort.

Triangelform (flat nede, spiss øverst): Personer med triangelformet ansikt er mindre fornuftige og vanskeligere å tilfredsstille. De liker å få viljen sin, og emosjonelle utbrudd kan forekomme hyppig.

De kan være sosiale og hyggelige når de må, men er samtidig veldig sta og står fast på sin mening. All denne opphisselsen innebærer også at mennesker med triangelformet ansikt har høy seksualdrift.

Ta personlighetstesten og se hvem som passer for deg!

2. Gestikulering:
Fra ekstrem gestikulasjon, til forsiktig fingertapping, det er ikke tvil om at en persons hender og armer har et eget språk, og samtidig avslører litt av hvert om den enkelte.

«Action», fart og spenning
«Dersom din utvalgte gestikulerer mye, så bør du ta med vedkommende på en date full av «action». Han eller hun er glad i å prøve nye ting, og jo mer spenning, jo bedre», sier Angel Tucker, ekspert på personlighetsanalyse.

Disse menneskene er også veldig glade i overraskelser, så ta gjerne med deg en liten gave på vei til neste date. Gjør det allikevel ikke til en vane, for denne personen er også veldig rask til å bruke opp pengene.

Vaner og opera
Om din partner ikke er av typen som gestikulerer, betyr det at han eller hun er mer reservert og ikke like glad i forandringer. Finn ut hva som er denne personens favorittrestaurant, og hold deg til den. Han eller hun setter også stor pris på verdifulle opplevelser, som en konsert, en teaterforestilling eller en tur i operaen.

Mennesker som ikke gestikulerer er som regel sparsommelige, så ikke bli skremt av en simpel date, som en piknik i parken.

Sjekk også hvordan han eller hun holder armene. Er de åpne lytter vedkommende på det du sier, mens armer i kors er tegn på ergrelse eller uenighet. Bytt i så fall samtaleemnet.

Match Affinity - en ny tjeneste fra Match.com

3. Øynene
Det sies at øynene er sjelens vinduer. Kanskje er det noe i det? Du kan i hvert fall finne ut mye om en person ved å undersøke øyenfarge, form, bredde og bevegelse.

Størrelse
Ifølge Sheldon, er mennesker med store øyne dristige, men samtidig ansvarlige typer. Jo større øynene er, jo mer utadvendt er vedkommende.

De med mindre øyne, er som regel mindre sosiale. De liker å jobbe alene, de kan kan være svært lojale og foretrekker refleksjoner fremfor handling.

Sheldon påstår at det ideelle settet med øyne er øyne som står fra hverandre med en øyebredde imellom. Dette indikerer en person i balanse. Større mellomrom mellom øynene kan være et tegn på mindre skarpsindighet, mens øyne som står for tett avslører at man er trangsynt, kjølig og mistenksom.

Iris
«Vær også oppmerksom dersom en person har flytende iriser, hvor det hvite er synlig under irisene», advarer Sheldon. «Dette er et tegn på at vedkommende er ustabil, og farlig for andre mennesker.»

«Dersom det motsatte er tilfelle, og det hvite vises over det svarte, så kan denne personen være slem og pervers av natur.»

Hengeøyne
Mennesker med nedslåtte øyne er som regel anstendige, sjenerøse, godtroende. De foretrekker lange forhold, og de har som regel store hjerter.

Fargen
Når det kommer til farge så er mennesker med brune øyne, varme, åpne og utadvendte. De kan også være intellektuelle og raske til å se det positive i situasjonen.

Blåøyde mennesker tenderer til å være med konservative. De som har kalde, blå øyne kan nok være kalkulerende, men det sies at jo mørkere blåfargen er, jo varmere er personligheten.

Har din utvalgte grønne øyne, er han eller hun er morsom, eventyrlysten, oppmerksom og flink. Mennesker med stålgrå øyne er reserverte folk, som holder tilbake følelsene sine, og som dermed har vanskeligheter med å binde seg til en partner.

Du må også se på hvordan øynene til din partner beveger seg. «Dersom en person beveger øynene til venstre før de svarer på et spørsmål, eller stirrer rett på deg mens de snakker, så er det et tegn på at han eller hun er ærlig,» sier Tucker.

«Har derimot vedkommende en tendens til å se til høyre og deretter rett ned, så bør du være på vakt. Da er nemlig den kreative delen av hjernen i bruk, og denne bevegelsen indikerer at din partner dikter opp et svar.»

4. Rynkenes historie
Glem Botox – det er de små linjene som avslører han eller hun. Se etter det amerikanerne kaller kråkeføtter, nemlig linjene i utkanten av øyet. Peker de oppover er det et tegn på hell og lykke tidlig i livet. Peker de derimot nedover så avslører dette uheldige omstendigheter rundt arbeidslivet.

Går noen linjer opp og andre ned, tyder dette på at vedkommende mottar råd fra både høyre og venstre hjernehalvdel. Dette kan igjen bety at han eller hun både er reservert og argumenterende.

Når du allikevel er i gang så se på linjene i pannen. «Er de rette og går tvers over, tyder det på at vedkommende er arbeidsorientert og liker å få tingene gjort,» sier Tucker.

«Etter at dere har vært sammen en stund, kan han eller hun nok virke uinteressert på date, men sannheten er at vedkommende tenker på alle oppgavene som skulle vært gjort. Ikke bli overrasket om din utvalgte tar en jobbtelefon på restauranten.»

Prøv Norges største datingsted i dag!

Linje oppover
Har din partner en rett linje mellom øynene, som peker oppover, så tyder det på at han eller hun har opparbeidet seg en god posisjon i livet, etter intens egeninnsats. Pass på at dette også kan være tegn på at vedkommende kan bli en mektig fiende, samt at det kan være et tegn på trangsynthet.

Dersom vedkommende har to linjer som peker oppover, så indikerer det at han eller hun har ervervet seg makt både fordi vedkommende er respektert, og fordi vedkommende har evnen til å holde på venner.

Er det flere enn tre linjer så kan du ha å gjøre med en som opererer med flere hensikter. Dette betyr igjen at han eller hun kan være dyktig til å slåss, men allikevel ha et ønske om å bli likt av andre.

5. Munn og nese
«Munnen kan fortelle oss om en person er varm, åpen og ærlig, eller konservativ og seksuelt avansert,» forteller Sheldon. Sjekk derfor om vedkommendes lepper peker oppover eller nedover. En person med oppoverpekende lepper er utadvendt, kreativ og sjarmerende. Peker de overdrevent mye oppover, har du kanskje med en intrigemaker å gjøre.

En person med nedoverpekende lepper er derimot mer ensom og bitter. Vedkommende kan føle mye skyld, men gjerne helt uberettiget.

Leppens form
Ser du på selve leppen i seg selv, så viser forskning at de som har en leppe som synker litt inn under nesen, er personer som er veldig intuitive, og flinke til fostre opp andre.

De som har helt rette lepper kjennetegnes ved å være kalkulerende, samtidig som de er ordensmennesker i ytterste grad. Dette igjen fører til at de ikke har et normalt følelsesmessig reaksjonsmønster.

Mennesker med tynne lepper kan ofte mangle sympati og varme. De kan ha et mindreverdighetskompleks, ha få venner og føle seg ensomme, onde og ubalanserte.

«Angelina Jolie»-lepper (lepper som har et punkt i midten som dekkes av overleppen, eller motsatt) indikerer at din utvalgte er en person med høy seksualdrift.

Nesegrevet
«Nesen avslører alt du trenger å vite når det kommer til ærlighet,» sier Sheldon. Stor, synlig og oppoverpekende nese er et tegn på en lav moral, aversjon mot å jobbe og en hang til å ta sjanser.

Mennesker med lang nese kan være arrogante, men er den i tillegg smal så indikerer det at vedkommende også er vittig og engasjerende.

Folk med en nedoverpekende nesetipp kan være kravstore og ha en sterk seksualdrift. Denne driften kan også komme til syne i form av kreativitet, dersom omstendighetene krever det.

Mennesker med en nese som peker oppover er som regel glade mennesker, men de kan ofte være naive og ha en hang til å bruke penger.

Lyst til å treffe noen? Møt andre single her!

(Kilde:Happenmag.com)