Du har kanskje hørt at «du er hva du spiser», men visste du at riktig mat også kan hjelpe deg med å beholde et vakkert og ungdommelig utseende, og få deg til å føle deg både sexy og fantastisk hver dag?

Følger du disse fem budene er du langt på vei sikret et utseende mange vil misunne deg i årene fremover.

Ned i vekt på 1-2-3?

Tell kalorier, før dagbok og lag din personlige diett her!

1. Fargerik mat
Antioksydanter er de kjemikaliene i bær, frukt og grønnsaker som gir dem farge. Den røde tomaten, den grønne brokkolien eller bringebærene - de innehar det alle sammen.

Enda mer viktig er det faktum at antioksydanter forhindrer deg ifra å få rynker, samt kolesterolet ifra å tette igjen blodårene dine.

Det de næringsrike «heltene» i hovedsak gjør, er å bekjempe de frie radikalene, et biprodukt som dannes i kroppen vår ved forbrenning og som ødelegger cellene våre.

Antioksydanter blir også linket til forebygging av aldersstivhet, leverflekket, kreft osv.

De forskjellige frukter, bær og grønnsaker innehar forskjellige antioksydanter som kjemper mot ulike radikaler, så det beste du kan gjøre er å spise et variert utvalg.

3215949

2. Enumettet fett
Det har blitt bevist at enumettet fett som du finner i olivenolje, fisk, nøtter og korn har en motvirkende effekt på alderssykdommer som hjerteflimmer, hjerte- og karsykdommer, diabetes, hjerteinfarkt, kreft og Alzheimer.

I tillegg påstår forskerne at omega 3 (som du finner høyest forekomst av i villaks) har en forebyggende effekt på hudens naturlige aldring, og hjelper deg med å bevare et sunt og ungdommelig utseende lenge.

Med andre ord - har du ennå ikke kommet over barndommens aversjon mot fisk, så er det på tide å ta et oppgjør nå.

3. Vin av Pinot Noir
At et glass om dagen er bra for helsa har du sikkert hørt før. Vel, det gjelder fremdeles, vel å merke fire til fem dager i uken.

Forskerne hevder at vanen kan bidra til å redusere risikoen for hjerteinfarkt, diabetes og andre skumle sykdommer.

Dels skyldes det at alkoholen hjelper til med å roe ned betente blodårer, men i rødvin, og da spesielt den typen laget på druen Pinot Noir, finnes det mye av antioksydanten flavonoid (finnes i druens skinn). Denne antioksydanten opprettholder og styrker hudens bindevev, og kan utsette hudens aldringstegn.

Nyt vinen til maten slik at kroppen bruker lang tid på å absorbere den. Er du ikke noe vinfantast, så skjenk deg heller et glass grapefruktjuice isteden.

4. En kopp te
Venn deg til smaken om du ikke liker den i utgangspunktet, for grønn te er helt klart det beste du kan innta for helsens skyld.

Teen inneholder nemlig antioksydanten «catechins», og bare en kopp grønn te om dagen vil minske sjansen for å få hjerteinfarkt med hele 46 %.

Hvilket merke skal du velge? En amerikansk studie har avslørt at «Stash Darjeeling organic green tea» er vinneren, med hele 100 gram «catechins» per gram.

5. Spis mindre
Forskere ved Harvard har funnet ut av kvinner som beholdt vekten fra de var rundt 18 år livet igjennom, hadde 66% mindre sjanse for å utvikle hjertesykdommer, høyt blodtrykk, type 2 diabetes og gallestein, enn de som hadde lagt på seg 5 - 10 kg.

Dessverre blir det vanskeligere å holde kiloene unna, jo eldre man blir. Et hormon som hjelper deg med å beholde muskelmassen reduseres, og derfor er det umulig å beholde samme vekt uten å eventuelt trene mer og spise sunnere eller mindre.

Og det med å spise mindre er essensielt. Forskning gjort på rotter viste at de som holdt en restriktiv diett endte opp med å leve 30% lengre, enn de som spiste normalt.

Personlig diett for utseendet
Vil du lage din personlige diett? På kostholdstjenesten Somebody, som Nettavisen samarbeider med, kan du få hjelp til å legge om ditt kosthold og sette opp en egen kostholdsdagbok.

Ta utgangspunkt i måltidene dine, inkluder matvarene nevnt over og pass på at den totale mengden ikke overstiger ditt kaloribehov (ca. 1800 for kvinner og ca. 2200 for menn)

Du kan også legge inn matvarene som finnes i ditt kjøleskap i dag, og bytt ut de mest usunne variantene til bedre alternativer, ved hjelp av sammenligning- og rangeringsfunksjon.

Prøv Somebody i dag!

(Kilde: Womenshealthmag.com)