Nettavisen.no

Tjenester

Slik ble Haakon kvitt kvisene

– Nå lever jeg det gode liv, smiler Haakon Andreassen. Han hadde forsøkt «alt», før kosttilskuddet Preactil fikk bukt med kvisene.

De første kvisene kom i 16-årsalderen, husker Haakon Andreassen. Huden i ansiktet ble rød, hoven og øm – slik de fleste tenåringer opplever i en periode. Men da vennene hans etter hvert ble problemet, fortsatte kvisene å plage ham.

Dårlig selvtillit

– Jeg følte det lyste kviser av hele meg. Selvtilliten var helt på bunn, og det var vanskelig å se folk i øynene. I tillegg var jeg fæl til å klemme på kvisene, og det førte jo bare til at problemet ble verre, forteller 21-åringen fra Trondheim.

Han ramser opp en lang liste med navn på forskjellige preparater og medikamenter han har brukt i samråd med lege. Kremen Basiron dempet utbruddene, men fjernet ikke problemet.

­– Jeg har prøvd mye forskjellig, også endringer i kostholdet, uten å få resultatet jeg ønsket. Så jeg var temmelig desperat da jeg kom over en annonse for Preactil, sier Haakon.

Behandler innenfra

Preactil er et reseptfritt kosttilskudd som behandler kviser innenfra. Haakon bestemte seg for å gi det en sjanse.

– Jeg kombinerte Preactil med Basiron, og etter kort tid merket jeg forbedring. I løpet av en periode på seks uker ble kvisene gradvis færre og mindre hissige, og etter hvert forsvant de helt. Nå lever jeg det gode liv uten kviser, smiler han.

Bestille Preactil? Bruk skjema nederst i artikkelen.

Fettstoffer tetter porene

Kviser og hudorm – akne ­– oppstår når porer i huden blir tettet igjen, slik at fettstoffer (talg) hoper seg opp i huden. Det fører til at huden blir øm, rød og hoven. Til slutt dannes det puss eller verk som hjelper til med å fjerne talg fra porene.

Kviser er vanlig i puberteten når kroppen produserer mer av de mannlige kjønnshormonene hos både gutter og jenter. Det er ikke smittsomt og kommer ikke av manglende renslighet.

Kvisene forsvinner gradvis etter 17–19-årsalderen. I 25-årsalderen er de fleste ferdige med dem, selv om stadig flere voksne får kviser.

Kan mat gi kviser?

Teorien om at visse matvarer fører til og forverrer akne er like gammel som den er omdiskutert. Mange eksperter avviser en slik sammenheng, mens nyere studier viser at det kan være sammenheng mellom raske karbohydrater og forekomst

Gode resultater med Preactil

Utvendig hudpleie kan fungere godt, men mange opplever varig forbedring gjennom behandling «innenfra». Preactil er et reseptfritt kosttilskudd som inneholder Lactoferrin, et klinisk testet proteinkompleks som motvirker kviser og hudorm som følge av fet hud.

I forbrukertester har Preactil gitt svært gode resultater i form av færre røde blemmer, mindre hudorm og betydelig reduksjon av kviser med gul overflate, i tillegg til mindre fet hud. Innholdet i Preactil er 100 prosent naturlig, og kosttilskuddet gir ikke uønskede bivirkninger som kan oppstå ved antibiotikabehandling.

Oppsøk alltid lege ved vedvarende og alvorlige utbrudd av akne.

6 gode kvisetips

1. Kviser gjør huden sensitiv. Bruk milde produkter til å rense huden og unngå produkter som tørker den ut.

2. Kviser kan ikke vaskes bort, men vær alltid nøye med hygienen. Husk rene hender før du berører ansiktet. Det gjelder også før du skal rense huden med produkter eller skal legge på fuktighetskrem.

3. Bruk kremer og renseprodukter som regulerer talgproduksjonen, løser opp tilstopping av porene og som virker bakteriedrepende. Unngå fuktighetskremer med mineraloljer, lanolin og alkohol.

4. Peel huden forsiktig et par ganger i uken for å fjerne døde hudceller som tetter porene. Har du fått medisiner eller A-vitaminsyre krem mot kviser av legen, bør du unngå alt av eksfoliering, som peeling og voksing.

5. Ikke klem eller plukk på kvisene - det gjør vondt verre, og bakteriene spres.

6. Unngå stress, drikk mye vann og begrens inntak av koffein og nikotin. Vær mye ute i frisk luft og sørg for å mosjonere.