Det er ikke slik at du er født med enten god eller dårlig hukommelse. Hukommelsen kan trenes opp og kan enkelt dobles, men den må også vedlikeholdes.

Les også:
Slik trener du IQ-en din

Hjernen er som en muskel
I mai lanserte Nettavisen Hjerneklubben, et sted hvor du kan både doble hukommelsen, trene opp din IQ og holde hjernen din i form ved hjelp av enkle teknikker og hjernetrening.

Hjerneklubben er som et treningssenter for hjernen. Hjernen kan nemlig betraktes som en muskel, du kan trene den opp og den må vedlikeholdes for å ikke bli «slapp».

Se hva du får som medlem av Hjerneklubben her.

Sex- og huskefantasier
Daglig leder for Hjerneklubben har selv dratt god nytte av teknikkene på nettsiden.

- I en travel hverdag med mye på agendaen så er det ikke alltid lett å prioritere og ha oversikt over alle gjøremål. Derfor lager jeg hver morgen en huskefantasi på det viktigste jeg trenger å gjøre den dagen, sier Anders Wedde, daglig leder for Hjerneklubben.

Han bruker dagen i dag som et eksempel. Han har brukt en teknikk kalt alfabetsystemet for å huske dagens gjøremål. I alfabetsystemet finner man synonymer som begynner på bestemte bokstaver for å huske hvilken rekkefølge man skal gjøre ting i.

1. En «Ape» slåss med 14 små Einstein’er i et klasserom på Høyskolen i Oslo mens en «pen mann» ser på.

2. En «Bjørn» går amok i butikken.

3. 15 «Cobraslanger» jakter på Haren som gjemmer seg bak en i telefonkiosk.

Ved hjelp av disse tre huskefantasiene husker han enkelt hva dagens agenda er:

1. Først har jeg en studentpresentasjon (små Einsteiner) på Høyskolen i Oslo med en professor som heter Peyman (pen mann). Jeg vet at det er kl. 14.00 siden det er 14 Einsteiner i fantasien.

2. Deretter må jeg huske å gå i butikken i dag, siden vi får middagsbesøk i kveld. Det forteller bjørnen meg.

3. Det tredje (Cobraslangen) jeg ønsker å huske i dag er at jeg skal ringe Harald (Haren) kl. 15.00 (15 cobraslanger).

- Disse huksefantasiene fungerer veldig bra for meg, mens andre ville kanskje laget de helt annerledes. Alle mennesker har fantasi, og denne har ingen grenser. Et godt tips er å tenke på sex og knytte de seksuelle fantasiene opp mot det du skal huske, da vil du garantert ikke glemme det, sier Wedde.

Alfabetsystemet er kun en av flere teknikker du kan lære på Hjerneklubben.

Lær mer om Hjerneklubben her.

Nyttig og underholdende
På Hjerneklubben kan du bli smartere på en underholdende måte. Ved hjelp av teknikker, tester og spill kan du få en klisterhjerne, tilegne deg ny kunnskap på rekordtid eller øke intelligensnivået ditt.

Teknikkene vil hjelpe deg å takle hverdagen på en enklere måte, enten det er på jobb, i studier, hjemme eller på fest. Du kan for eksempel dra nytte av det hvis du skal lære et nytt språk, lese til eksamen, ha en presentasjon på jobb eller skolen, huske handlelisten eller lære deg et morsomt partytriks.

Prøv et gratis demospill her.
(For å spille må du ha Silverlight installert på din datamaskin. Silverlight kan lastes ned gratis her.)

Nye spill
I tillegg til det du får på Hjerneklubben i dag, vil det hele tiden skje nye ting på nettsiden. I løpet av de neste ukene vil Hjerneklubben lansere spill som gjør at du kan forbedre dine kunnskaper innen historie og geografi. Dette er bare noe av det som vil skje i Hjerneklubben framover.

Meld deg inn i Hjerneklubben her.