Det er ikke slik at du er født med enten god eller dårlig hukommelse. Hukommelsen kan trenes opp og kan enkelt dobles, men den må også vedlikeholdes.

Les også: Slik kommer du i gang med hjernetrening

Hjernen er som en muskel
I mai 2009 lanserte Nettavisen Hjerneklubben, et sted hvor du kan både forbedre hukommelsen, trene opp din IQ, lære språk med ny metode og holde hjernen din i form ved hjelp av enkle teknikker og hjernetrening.

Hjerneklubben er som et treningssenter for hjernen. Hjernen kan nemlig betraktes som en muskel, du kan trene den opp og den må vedlikeholdes for å ikke bli «slapp», samtidig som du ved å trene hjernen forhindrer kjente alderssykdommer som Alzhheimer og demens.

Lær mer om Hjerneklubben her.

Sex- og huskefantasier
Daglig leder for Hjerneklubben har selv dratt god nytte av teknikkene på nettsiden.

- I en travel hverdag med mye på agendaen så er det ikke alltid lett å prioritere og ha oversikt over alle gjøremål. Derfor lager jeg hver morgen en huskefantasi på det viktigste jeg trenger å gjøre den dagen, sier Anders Wedde, daglig leder for Hjerneklubben.

Han bruker dagen i dag som et eksempel. Han har brukt en teknikk kalt alfabetsystemet for å huske dagens gjøremål. I alfabetsystemet finner man synonymer som begynner på bestemte bokstaver for å huske hvilken rekkefølge man skal gjøre ting i.

1. En «Ape» slåss med 14 små Einstein’er i et klasserom på Høyskolen i Oslo mens en «pen mann» ser på.

2. En «Bjørn» går amok i butikken.

3. 15 «Cobraslanger» jakter på Haren som gjemmer seg bak en i telefonkiosk.

Ved hjelp av disse tre huskefantasiene husker han enkelt hva dagens agenda er:

1. Først har jeg en studentpresentasjon (små Einsteiner) på Høyskolen i Oslo med en professor som heter Peyman (pen mann). Jeg vet at det er kl. 14.00 siden det er 14 Einsteiner i fantasien.

2. Deretter må jeg huske å gå i butikken i dag, siden vi får middagsbesøk i kveld. Det forteller bjørnen meg.

3. Det tredje (Cobraslangen) jeg ønsker å huske i dag er at jeg skal ringe Harald (Haren) kl. 15.00 (15 cobraslanger).

- Disse huksefantasiene fungerer veldig bra for meg, mens andre ville kanskje laget de helt annerledes. Alle mennesker har fantasi, og denne har ingen grenser. Et godt tips er å tenke på sex og knytte de seksuelle fantasiene opp mot det du skal huske, da vil du garantert ikke glemme det, sier Wedde.

Alfabetsystemet er kun en av flere teknikker du kan lære på Hjerneklubben.

En suksess
Hjerneklubben.no ble lansert i 2009, og har i dag rundt to tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trimme hjernen og forebygge alderssykdommer.

I tillegg til å lære husketeknikker og forbedre hukommelsen kan medlemmene av Hjerneklubben akselerere læringen, sitt fokus, sin IQ og sine matematikkevner ved hjelp av morsomme spill og teknikker. Nettstedet har også programmer for å lære språk og for å forbedre sine geografikunnskaper.

Prøv et gratis demospill for hukommelse her.
(For å spille må du ha Silverlight installert på din datamaskin. Silverlight kan lastes ned gratis her.)

Prøv et gratis demospill for spansk her!
(Spillet krever at du har Silverlight installert på din datamaskin, det kan du laste ned gratis her.)

Garanterer dobbel hukommelseskapasitet
Hjerneklubben gir en garanti til nye medlemmer om å doble hukommelseskapasiteten i løpet av en uke. Hvis ikke blir medlemsavgiften refundert.

Les mer om Hjerneklubben påHjerneklubben.no

Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.