Det er ikke slik at du er født med enten god eller dårlig hukommelse.

«Hukommelsen kan trenes opp og kapasiteten kan enkelt fordobles, men for å bevare en god hukommelse må den også vedlikeholdes», sier Frank Wedde, daglig leder i Hjerneklubben.no

Test hukommelsen: Prøv et gratis demospill for hukommelse her.

Hjernen er som en muskel
«Hjernen kan nemlig betraktes som en muskel, du kan trene den opp og den må altså vedlikeholdes for å ikke bli «slapp», samtidig som du ved å trene hjernen forhindrer kjente alderssykdommer som Alzheimer og demens.»

Husk med sansene
«Som barn lærte du deg en rekke ting, hele tiden, og til det brukte du sansene», forteller Wedde videre. «Det samme gjelder for oss som voksne. Helt ubevisst tar vi i bruk sansene for å lære, men fordi vi ikke er like flinke til å repetere, går mye i glemmeboken.»

«Det finnes tre grunnretninger for hukommelse og læring: visuell, auditiv og kinestetisk. Forskning viser at 37% av befolkningen er dominerende kinestetiske (gjøre noe fysisk («Learning by doing»)), 34% dominerende auditive (å lytte) og 29% dominerende visuelle (å se).»

En god kombinasjon
«Det er viktig å være klar over at ingen er utelukkende kinestetisk, auditiv eller visuell i sin måte å lære og huske på. Vi vil alltid ha en viss kombinasjon av de forskjellige sansepreferansene. Dersom du vil huske noe, trenger du bare å assosiere det med noe du allerede vet eller med en bestemt ting», sier Wedde.

En visuell teknikk
Det finnes mange forskjellige teknikker for å huske, også innenfor de tre grunnretningene. Et eksempel på en god, visuell måte å huske noe på, er det som på Hjerneklubben kalles Singlesystemet, som kan brukes for å f.eks. huske en tallkode.

Eks:
«Skal du huske fire tall, begynner du med å erstatte tallet med et bilde. Et ettall kan ligne på en penn, et totall på en svane, et tretall på et sett håndjern og et firetall på en seilbåt. Så lager du en dagdrøm av tallrekker, i dette tilfellet tallene 1-4.»

«Kanskje kan man tenke på en historie (1. penn) av H.C. Andersen, om en svane (2), som ble tatt til fange (3) i en seilbåt (4).»

«For å huske tallrekken trenger du bare å huske begynnelsen av historien, så vil resten komme av seg selv», lover Wedde.

Flere slike husketeknikker kan du lære om på Hjerneklubben.no.

En suksess
Hjerneklubben.no ble lansert i 2009, og har i dag flere tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trimme hjernen og forebygge alderssykdommer.

I tillegg til å lære husketeknikker og forbedre hukommelsen kan medlemmene av Hjerneklubben lære å akselerere læringen, øke fokuset, forbedre IQen og matematikkevnene ved hjelp av morsomme spill og teknikker. Nettstedet har også programmer for å lære språk og for å forbedre sine geografikunnskaper.

Prøv et gratis demospill for hukommelse her.
(For å spille må du ha Silverlight installert på din datamaskin. Silverlight kan lastes ned gratis her.)

Garanterer dobbel hukommelseskapasitet
Hjerneklubben gir en garanti til nye medlemmer om å doble hukommelseskapasiteten i løpet av en uke. Hvis ikke blir medlemsavgiften refundert.

Les mer om Hjerneklubben på Hjerneklubben.no

PS: Bli medlem av Nettavisens medlemsklubb, Norgespasset.noog fået ekstra godt prøvetilbud på Hjerneklubben.no