Nettavisen.no

Tjenester

Slik blir hun glad på valentine

Den 14.februar skal kjærligheten feires. Her er gavene du bør kjøpe.

Den 14.februar feires kjærligheten over store deler av verden. Valentinesdagen, eller Saint Valentine's Day som den heter på utenlandsk, ble faktisk etablert allerede i år 469. Tradisjonen med å gi hverandre gaver og oppmerksomhet stammer fra rundt år 1100.

Virkelig populært ble det likevel ikke før porto ble billig i Storbritannia slik at man kunne sende anonyme kort til de man var forelsket i. Tidlig på 1900-tallet ble dagen så populær at egne fabrikker produserte kun valentines-kort. Etter andre verdenskrig ble postkortene erstattet av gaver man ga til sine kjære i USA, en tradisjon som så har kommet til Europa og Norge.

Det er selvfølgelig frivillig å gi sin kjære en oppmerksomhet på denne dagen, som alle andre dager. Omtrent like frivillig som å huske bryllupsdager, bursdager og den første gangen man var på date med sin utkårede...

Med det som bakgrunn har vi laget en liten gaveguide for menn på den store kjærlighetsdagen, og før noen kvinner begynner å lure på hvorfor vi ikke har en gaveguide til mannfolka så kan vi si at det er mye enklere å gi de fleste menn det de helst vil ha. For det første koster det som oftest ikke noe, man trenger ikke å pakke det inn og det krever mindre planlegging.

Blomster

Den sikreste gaven er blomster. Det slår aldri feil, og med det herlige Internettet så kan du også bestille blomster allerede i dag for levering på hennes jobb eller skole på dagen. Det gir deg ekstrapoeng. Dog gir det ikke ekstrapoeng hvis det ikke er veldig offisielt at dere er sammen. Da blir det minuspoeng, bare så du skjønner matematikken i det hele.

Blomster er nesten en selvfølgelighet så uansett om du skal kjøpe noe annet eller ei bør du bestille en blomsterkvast. Hint: Kjøp roser.

Her kjøper du blomster

Reise

En reise er en vinner. Det er det alltid. Hvis du i tillegg klarer å vri hodet ditt rundt så du husker hvilke byer hun har snakket om så er du ett skritt nærmere ekstra bonuspoeng. Søk etter reiser her. Du kan også søke her.

Magasin

Et blad er alltid en vinner, og kikker du på hennes side av sengen for å se hva hun har kjøpt i butikken kan du overraske med å kjøpe det samme bladet i abonnement til henne. Sjekk blader her. Hvis du ikke har peiling så anbefaler vi Costume, Elle og Henne.

Noe litt ekstra

Det er lov til å tenke kreativt også, men da må du kjenne din kjære godt - og passe på anledningen. En vibrator kan være en fin gave, men ikke send den til henne på jobben slik du bør gjøre med blomstene.

Bok

Statistikken viser at kvinner leser mange flere bøker enn menn, og en god bok er alltid en vinner. Ta deg dog flid med hvilken bok du kjøper. En god gave er en bok som betyr noe for deg eller som hun er interessert i. Sjekk bøker her.

Sminke, parfyme og hudpleie

Her begynner et lite minefelt. Å gjøre feil her er dumt og kan føre til at du mister poeng istedenfor å få poeng. Hintet er å åpne hennes skap, skrive ned merkene som finnes der (for sminke er også fargen viktig), for så å kjøpe mer av det hun allerede har kjøpt. Det er likevel litt Lotto over det: Hvis du treffer så får du mye ut av det.

Klær og undertøy

Det er ingenting som er vanskeligere å kjøpe til en kvinne enn klær, undertøy og sko. Skal du gjøre det riktig her må du ha mye erfaring. Likevel er det noen ting som man alltid skal ha og det er standardplagg, altså topper, strømpebukser, truser og annet som hun har fra før. Slik som med sminken over. Du kan se her.