Dårlig konsentrasjon kan være en stor tidstyv i hverdagen. Med mange oppgaver for hånden og relativt liten tid, er det viktig å jobbe effektivt, for å rekke alt man nå uten å bli stresset.

Stress er negativt for oss, fordi det svekker immunforsvaret. Kronisk stress kan føre til både depresjoner og hjertesykdommer. I tillegg viser nyere forskning at det er en link mellom stress og kreft.

Sjekk tilbud på Norgespasset.no

Dagdrømming livsviktig
Heldigvis er det i følge Tony Buzan, grunnleggeren av mindmapping og huskesystemer, livsviktig å dagdrømme eller la tankene vandre. Det er da vi faktisk tvinges til å jobbe igjennom noen tyngre tanker og refleksjoner i livet vårt.

Samtidig er det viktig å kunne holde fokuset når man skal. Så hvordan skal man klare det, når mer forlokkende tanker smyger seg inn i hodet?

Kan trenes opp
«Mennesker med høy evne til å fokusere, reduserer stressnivået og oppnår ofte mer i livet», sier Frank Wedde, gunnlegger av Hjerneklubben.no. «Evnen vår til å fokusere påvirker nemlig alt fra våre tanker og atferd, til rett og slett hvor lykkelige vi er. På lik linje med andre ferdigheter, kan denne evnen trenes opp, både på det mentale og fysiske plan.»

Mindre logikk - bedre fokus
«Professor Allan Snyder fra Centre For The Mind i Sydney har oppdaget at vår evne til å fokusere økes dramatisk, når vi klarer å «skru av» eller redusere aktiviteten i vår venstre/logiske hjernehalvdel, ved hjelp av magnetiske bølger», forteller Wedde videre.

«På den måten klarte helt normale forsøkspersoner, på noen få øyeblikk å oppnå tilnærmede egenskaper, som er typisk for begavede autister som Kim Peek (spilt av Dustin Hoffman i filmen «Rain Man») med flere.

Spill deg «frisk»
Så hvordan gjøres dette i praksis? På Hjerneklubben.no og andre nettsteder for hjernetrening, finner man spesielle programmer og spill for å trene opp konsentrasjonen. Du kan selv prøve deg på dette på Hjerneklubben.

Klikk her for å prøve fokusspill gratis

Glem multitasking
«I tillegg viser hjerneforskningen at multi-tasking er en myte, fordi hjernen vår ikke takler stort mer enn to ting om gangen», minner Wedde oss om. «I multi-taskingens tidsalder, med messenger, sms, e-post, mobil og Facebook som alle vil stjele en bit av hjernen vår samtidig, er trikset ironisk nok å ikke gjøre alt på en gang.»

Velg derfor heller å gjøre tingene etter hverandre. Hjernen bruker også tid på å omstille seg, så du bruker lengre tid om du hopper frem og tilbake mellom mange oppgaver.

Ikke stress
Andre ting som forstyrrer konsentrasjonen vår er: dårlig kvalitet, lite engasjement, «tidsklemma»/ stress, dårlig humør, osv.

«Fortsetter denne «fokushoppingen» over lenger tid, ender vi alltid opp med å ikke strekke til. Vi blir rett og slett passasjerer i vår egen hverdag – når vi egentlig skal sitte i førersetet,» avslutter Wedde.

Tren fokus på Hjerneklubben
Ønsker du en mer effektiv hjerne, eller ønsker du å bli smartere og forbedre din IQ, er Hjerneklubben.no stedet for deg. Hjerneklubben.no ble lansert sommeren 2009, og har i dag flere tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trene hjernen og forebygge alderssykdommer.

Nylig lanserte Hjerneklubben 5 nye spill for fokustrening!

I tillegg til å få økt konsentrasjon og fokus lærer medlemmene på Hjerneklubben hvordan de skal forbedre hukommelsen, akselerere læringen ytterligere, forbedre matematikkferdighetene, og øke sin IQ ved hjelp av morsomme spill og teknikker.

I tillegg kan de lære seg språk med programmet «Språksprint» og forbedre sine geografikunnskaper med programmet Geografimester.

Prøv et gratis demospill her!

(Du må installere Silverlight for å spille. Følg instruksjoner!)

Hjerneklubben gir en garanti om å doble hukommelseskapasiteten til sine medlemmer i løpet av en uke, hvis ikke blir medlemsavgiften refundert.

Les mer om Hjerneklubben påHjerneklubben.no

Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.

Som medlem av Norgespasset får du prøve Hjerneklubben gratis i to uker! Les mer her!