Gå til sidens hovedinnhold

Slik får du en sexy garasje

Disse triksene må du kunne!

Kaos i garasjen er et velkjent fenomen: bildekk, sykler, verktøy, hageredskap, "mekkehjørne", pappesker, ski og alt som tar stor plass, finner vi i garasjen. Bilen? Nei, den står som alltid plassert utenfor garasjeporten.

Etterhvert kommer kong vinter på besøk til Norge, og vi merker allerede at kulden begynner å ta tak på morgenkvisten. Så når snøen laver ned som verst, er tanken om at bilen står i garasjen forsterket. Da kan det være greit å gjøre tiltak allerede nå!

For at det skal skje, er det greit å få ryddet - og dette er triksene du bør få med deg, slik at det blir enklere og raskere gjort enn tidligere:

Skaff deg oversikt

Det første og viktigste du gjør er å skaffe seg en oversikt, slik at prosessen videre blir enklere. Still deg spørsmålene: Hva har du i garasjen? Hva trenger du videre og hva skal på dynga? Skal noe på dynga, kan det være greit med et sekkestativ for å sortere søpla.

For å skape orden i "sysakene" er det viktig å sette ting i system. Det viktigste stikkordet er: heng opp! Det skaper bedre romfølelse og større gulvplass å boltre seg på.

Utnytt vegger og tak

1. Redskaper

Sett eller heng hage- og vinterredskap på vegg nær utgangsdøren/carporten, slik at det er enkelt å komme til utstyret. Da er disse redskapskrokene en god venn å ha. De hjelper deg å holde god orden i store redskaper, som til vanlig bare er i veien på gulvet eller inntil vegg. Er det hagemøbler som er problemet om vinteren, kan disse opphengskrokene være redningen. Tar lite plass og holder møblene samlet på et sted, uten at det er til sjenanse for annet.

2. Verktøy

Har du i tillegg mye verktøy og dingser som bare er i veien, eller som ligger strødd rundt? Skaff deg en verktøykasse og arbeidsbenk, som gjør det enklere å jobbe med hjemmeprosjektene, samt gir deg full oversikt. Med reoler, som ikke trenger å monteres til vegg, og enkelt kan flyttes der du behøver den, gir plass til både klappbokser og verktøy. Det er alltid bedre å stable i høyden, spesielt på et sted som garasjen - der alt egentlig bare er rot, eller?

3. Bildekk og utstyr

De fleste har mange bildekk stående, som gjerne skiftes to ganger i året. Når de ikke skiftes, står de bare og tar opp gulvplassen. Visste du forresten at gummien faktisk blir dårligere av kontakt med bare gulvet? Derfor kan det være en investering å henge opp dekkene når de ikke er i bruk, for eksempel med en svingbar holder du monterer på vegg. Denne kan for øvrig også brukes til sykler.

4. Esker og tilbehør

Flytteesker med gammelt rot er vel et kjent garasjefenomen. Det er plassen hvor alt kan stues bort. Det er det vi tror, i hvert fall. Det kan bli en pest og en plage over tid?

Ved bruk av reoler og en skikkelig ryddesjau får vi plassert ting i et system våre øyne kan godta.

Monter også en kabelvinde, slik at du slipper ledninger som ligger rundt på garasjegulvet. Med åtte meter kabel, vil den også kunne brukes i hele garasjen uten et ledningskrøll.

Nå har garasjen endelig blitt fin igjen, og da er det viktig å holde orden fremover. En solid garasjekost gjør often susen, og holder grus og støv unna gulvflatene. Da får du lyst til å være i din sexy, nye garasje.

Når det er gjort og du får lyst til å bruke garasjen mer, er energieffektive lysarmatur et lurt kjøp. Dette gir bedre belysning og er egnet for industribruk.

Ikke mer plass i garasjen?

Vi overfyller gjerne plassen vi har til disposisjon. Det kan til tider være vanskelig å kaste ting, så da plasserer vi det bare i resten av rotet. Er du redd for å kaste ting, men likevel trenger å frigjøre plass i garasjen, da kan løsningen være å flytte ting under en presenning. Vanskeligere er det kanskje ikke, før du eventuelt kaster det?

Her finner du alt du trenger for å rydde i garasjen