Nettavisen.no

Tjenester
(Sofie Strand)

Slik får du et trendy hjem

Naturmateriale, røft og flerfunksjonelt er stikkordene.

Hvert eneste år dukker det opp nye interiørtrender. Vi har tatt turen ut i hovedstadens butikker for å høre hva som gjelder denne våren.

Trenger du hjelp til oppussing? Få gratis anbud på www.mittoppdrag.no

Økologiske materialer
På Illums bolighus er det som hos mange andre interiørkjeder, et stort fokus på bærekraftig utvikling, og økologiske materialer. Produktene skal gjerne være av naturlige materialer sånn som tre, bambus, filt, ull og høykvalitets naturfibre.

- Vi har blitt mer miljøbeviste, sier Gustaf fra Illums bolighus. Derfor kjøper vi inn økologiske møbler og materialer som er nedbrytbare. Dette vil vi legge stor vekt på i 2011.

Det er fokus på at møblene skal lages i miljøvennlige og nedbrytbare materialer.

I år er det inn å ta i bruk gamle møbler og pusse de opp så de blir moderne. Dette kalles upcycling som er ett nytt populært ord innen interiør. Det er viktig å tenke på miljøet, ta i bruk gamle ting og gjøre de «nye».

Snekker, elektriker eller rørlegger? Få tilbud her!

Pent og røft på en gang
Sandra Kæld fra Milla Boutique på House of Oslo har vært på interiørmesse i Paris og forteller at naturmoten fortsetter med afrikansk preget stil:

-Det er mye jordfarger som går igjen, sier Sandra. Det går også mye i betong, tre, metall og sølv.

- Vi har gått inn i ett år med mye røffere stil enn før, ting som skiller seg ut, blandet med noe som er søtt og elegant, fortsetter hun.Pastellfarger er også noe vi kommer til å se mye av i nyåret. Interiørmoten i år er for det meste naturinspirert, slik at du skal få en avslappende følelse. Vintage er også svært hot for øyeblikket.

Røft og afrikanskpreget stil!

Moderne og flerfunksjonelt
Sandra kan også fortelle at mye er inspirert av en miks av stiler:

- Bruk av moderne arkitektur med klare linjer og skulpturell, miks gjerne stilene. Vi leter også etter ting som har en flerfunksjonell egenskap, som egner seg for små leiligheter eller små rom for å utnytte plassen. Man kan bruke møblene sine til flere ting.

Det man vanligvis forbinder med bruken av møbler kan forandre seg:

- Et sofabord som kan brukes til oppbevaring, måltider og arbeid. Glass kommer også til å bli mye brukt framover, som regel til dører og fronter, mye stein kommer også til å tas i bruk.

Selv den gode, gamle lyspæren blir erstattet:

- Lyspæren kommer til og bli erstattet av LED-lyset både i kjøleskap, klesskap og på soverom. Det er miljøvennlig, energieffektiv, inneholder ingen miljøskadelige stoffer og varer «nesten evig.»

Lyst på hjelp fra en interiørarkitekt? Sjekk ut www.mittoppdrag.no