Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

Slik får du svar fra damene

Erfarne nettdatere avslører hva som funker.

Har du lyst til å finne en kjæreste å dele livet med? Det trenger ikke være så vanskelig med dagens muligheter til å treffe noen på nett.

Men mange har problemer med å formulere de rette ordene i en mail, og sliter med å få svar.

3 paragrafer
Det lykkelige paret Kent og Theo har funnet kjærligheten «online», og de forteller til Happenmagazine.com hvilke tre små paragrafer mailen må inneholde for at du skal svar fra din drømmepartner - kanskje allerede i kveld.

Lyst til å møte noen i kveld? Klikk her for å søke gratis!

«Les meg!»
Men først og fremst må emnefeltet inneholde noe som fanger den utvalgtes oppmerksomhet, påpeker de tidligere nettdaterne.

I tillegg til at det bør være noe unikt - du skiller deg ikke ut om du skriver «Hei!!!»

«Jeg holdt på å skrive en «trashy» roman også fikk jeg en mail fra Theo som lurte på hvor «trashy» romanen min egentlig var», i emnefeltet, forteller Kent.

«Jeg fikk lyst til å svare med en gang, for det var som å komme midt inn i en samtale - i stedet for litt mer stotrende «Æh... hei. Jeg likte profilen din» - type mail.

Det å vise at du har lest den andres profil nøye og fått med deg hva som står der, er alltid smart.

Hun vil nok ikke bli imponert om du skriver at hun hadde fint hår, men heller dersom du kommenterer hennes omtanke for dyr, hennes spennende hobby eller lignende. Ha det i bakhodet når du forfatter teksten i emnefeltet.

1. Alles favorittemne
Videre er det slik at vi gjerne vil ha kommentarer mht. vår profil, så dersom du som er «beileren» bør du forsøke å si noe om hva ved profilen som fanget deg.

Og igjen er det ikke utseendet til vedkommende som bør stå i fokus, men andre ting hun eller han skriver som interesserer deg.

Gjør dette i det første avsnittet av mailen, så er sjansen stor for at du fanger interessen til den aktuelle.

På denne måten viser du også at du har falt for hennes eller hans spesielle profil, og ikke bare forfattet en mail du sender til mange. «Det er nemlig en skikkelig «turnoff», sier Theo.

Kent og Theo forteller at de for det meste kommuniserte rundt et bilde av Kent i Disneyland.

For å vekke den andres interesse nok til at vedkommende svarer deg tilbake, kan du jo stille noen litt åpne spørsmål av typen: «Jeg lurte litt på hva du mente med det...» e.l.

2. Vær åpen
Deretter er det på tide å skrive litt om deg selv, og kanskje si litt om hva slags kjæreste du drømmer om og hvorfor du tror nettopp hun/han er den.

Det er ingen grunn til å spille kul og ikke innrømme at du faktisk liker den andre. Fortell at det har vært en lang prosess å finne akkurat «denne» profilen.

Det vil vise at du ikke bare er ute etter et svar fra hvem som helst, samtidig som du gir smiger.

«Jeg ble veldig beæret over at hun hadde brukt så mye tid på å finne akkurat meg, at hun likte min profil og samtidig - at hun ikke hadde gitt opp håpent underveis», sier Kent.

Theo forteller at hun på sin side ble mest glad for at Kent faktisk hadde tenkt over det hun hadde skrevet i profilen sin, og gitt tegn til at han var interessert i henne som person.

3. «Call to action»
Annonsører spør ofte reklamefolk: «What`s the call to action?» og det er litt det samme man er ute etter når man sender en mail på en datingtjeneste. Hva skal man avslutte med for å være sikker på å få et svar tilbake.

Husk på at hvordan du avslutte sier også mye om deg. Unngå ladede begreper som «Kjærlig hilsen» og «Klem fra» før du har blitt bedre kjent med vedkommende (om dette i det hele tatt er din stil).

Bruk heller ikke den formelle jobbsignaturen «Mvh», som ikke vil gi deg noen ekstra plusser i boken.

Og «Jeg håper på å høre ifra deg» høres ut som om du ikke har mye annet å gjøre enn å sitte å håpe.

Theo avsluttet med «Skriv til meg» og det funket for Kent. Hun ba om det, så det føltes ikke ut som om det var noen risiko ved å gjøre nettopp det.

I tillegg hørtes det ut som det kom fra noen som var selvsikker, noe som mange liker og som ofte kan trigge oss til å ta kontakt. Verdt å kopiere, kanskje?

Har du lyst til å finne en partner?
Match er en av de største datingtjenestene på nett, og flere hundre, norske single er pålogget til enhver tid.

Klikk her for å se om du finner noen du liker (helt gratis)

Lyst til å få hjelp med å finne den rette?

Klikk her for å bli matchet!

(Kilde: happenmagazine.com)