Trenger du en billig og god app-programmerer? Prøv MittOppdrag.no du også!

Hva gjør du når du har en god forretningsidé, men lite kapital til å utvikle tjenesten?

Det var problemstillingen for Johan Svabø og Stian Grønnern i fjor sommer. De to 23-åringene hadde konseptet for en ny shopping-applikasjon i hodet, men hadde ikke råd til å betale i dyre dommer for å få programmert applikasjonen.

Fra 90.000 til 550.000 kr
Stian hadde imidlertid kjennskap til Nettavisens anbudstjeneste MittOppdrag.no, og sammen forfattet de en oppdragstekst som ble lagt inn på tjenesten.

I løpet av kort tid hadde de fått svar fra åtte IT-firmaer som ønsket å ta oppdraget med å programmere Shapping Oslo, en applikasjon for lokasjonsbasert markedsføring av butikker og virksomheter i Oslo.

- Det var veldig stor variasjon i pristilbudene, alt fra 90.000 til 550.000 kroner, forteller Stian og Johan.

Fikk full pakke
De hadde møter med de fleste av de åtte tilbyderne, og flere av dem tente på konseptet. Men i et av møtene ble det fullklaff på alle plan. Firmaet var så interessert i forretningsideen at det ble inngått en avtale som innebar at applikasjonen skulle bli utviklet gratis mot at firmaet fikk en eierandel i Stian og Johans selskap.

- Med andre ord sparte vi minst 90.000 kroner. Men i realiteten er besparelsen langt større, ettersom utgifter til det løpende behovet for vedlikehold og produktutvikling ble minimert.

- Hvorfor valgte dere MittOppdrag.no da dere skulle innhente tilbud på utvikling av applikasjonen?

- Vi visste at MittOppdrag var en god måte å komme i kontakt med flere kvalifiserte tilbydere for det vi ønsket å gjøre. Vi hadde sett og lest om tjenesten og tenkte at dette var et bra sted å starte for å teste interessen rundt ideen vår.

Lokasjonsbasert markedsføring
Shapping Oslo er nå snart ferdig utviklet og blir lansert i løpet av første kvartal 2012. Den vil bli tilgjengelig for gratis nedlasting gjennom Appstore.

- Shapping Oslo tilbyr lokasjonsbasert markedsføring, det vil si at virksomheter får muligheten til å nå ut til kunder som befinner seg i nærheten av deres butikk. Dette gjøres via smarttelefonenes GPS-funksjon. Hver virksomhet får sin egen profil hvor de kan bestemme innhold selv. Kartfunksjonen gjør at kunden enkelt kan finne frem til ønsket virksomhet eller butikker som fører et spesielt merke eller spesielle varer.

Stian og Johan har de siste månedene vært i full sving med å skape interesse rundt Shapping-applikasjonen.

- Per dags dato har vi med oss ca 30 aktører i Oslo. Vår tjeneste skal danne et nettverk av virksomheter i Oslo som skal gi forbrukerne en bedre shoppingopplevelse og unike tilbud, samtidig som at virksomhetene får en innovativ, rimelig og effektiv markedsføringskanal forteller de to.

På nettsiden www.shapping.no og på deres Facebook-profil kan man lese mer om konseptet.

Trenger du en programmerer, webdesignereller webutvikler? Prøv MittOppdrag.no du også!

Slik fungerer MittOppdrag
MittOppdrag.no er en anbudstjeneste der brukerne beskriver hva slags tjeneste de ønsker utført. Du slipper å lete i telefonkatalogen eller på måfå på nett, men kan i stedet sitte i ro og mak foran pc-en og vurdere tilbud fra håndverkere og de aller fleste andre bransjer du kommer på.

På denne måten får du en fin oversikt over prisnivået på oppdraget du vil ha utført. Pristilbudene kan variere mye, men vi råder deg også til å ta med faktorer som seriøsitet og erfaring når du velger tilbyder.

Du betaler ingenting for å legge inn oppdraget ditt, og det er ingen forpliktelser heftet ved registreringen.

MittOppdrag kan brukes til de fleste tjenester man ønsker utført, og brukerne får tilbud på alt fra snekkere og eiendomsmeglere til webutvikling og vakttjenester.

Mange har til og med lagt ut bryllupet på anbud og spart store beløp på blant annet lokaler, catering, transport og fotografering. Og til påskeferien kan du bruke tjenesten til å skaffe deg billig hytte, hotell og transport.

For bedrifter
Har du lyst til å få tilgang til de 1200-1500 oppdragene som strømmer inn på MittOppdrag.no hver uke? Registrer din bedrift her.