Høsten er for mange tiden for forandring. Litt som med nyttårsforsettene legger vi planer og setter oss nye mål, når sommerferien er over og luften begynner å bli kjøligere.

Kanskje har du selv tenkt litt over hvordan du skal gå høsten og vinteren i møte? Er du fornøyd med tingenes tilstand, eller har du lyst til å endre på noe, utfordre deg selv eller lære deg noe nytt.

Test din hukommelse!
Prøve et gratis demospill for hukommelse på Hjerneklubben.no

Forbedret livskvalitet
En rekke personer har fortalt oss hvordan de fikk en bedre hverdag og forbedret livskvalitet, etter at de startet med hjernetrening på nett.

Og med hjernetrening mener vi ikke bare spill som fører til at man blir kvikkere i oppfattelsen eller får økt IQ. Hjernetrening er nemlig mye mer enn det.

Lær spansk med ny metode!

Effektivitet og fokus
En av de som var tidlig ute med å ta i bruk hjernetrening på nett, var Live Cathrine Strøm, fra Nesodden i Oslo.

Live fortalte at hun studerte til å bli veterinær i Budapest, og at hun hadde vært på leting etter teknikker som kunne hjelpe henne til å studere mer effektivt, samt forbedre fokuset.

Hun kom over en reklame for Hjerneklubben.no, som var Norges første nettsted for hjernetrening, og følte at det var svaret på hennes problemer.

«Hodet blir slitent av all puggingen. Derfor tar jeg pauser der jeg spiller hjernetreningsspill kalt MemoFokus og MemoGeni. Det tar bare noen minutter, men jeg merker at hjernen blir klarere og mer fokusert. Når jeg tar andre typer pauser, som for eksempel soving, er det vanskeligere å komme inn i leserytmen igjen», fortalte Live til Nettavisen.

Språk og hukommelse
Eiendomsmegleren Andreas Villand var en av de aller første som ble medlem av Hjerneklubben.no. Han kunne fortelle at etter bare tre måneder som medlem, så merket han effekten av treningen, både privat og i jobbsammenheng.

«I arbeidet mitt jobber jeg mye med tall, og jeg skriver mange dokumenter. Jeg føler at jeg er blitt mer effektiv i arbeidet. Nå sitter informasjonen med en gang, slik at jeg slipper å dobbeltsjekke alt», sa Villand.

I tillegg brukte han hjerneklubben til å lære seg et nytt språk. Hjerneklubben.no tilbyr språkopplæring i både engelsk, fransk, tysk, italiensk og spansk.

«Jeg har en kamerat som også er medlem av Hjerneklubben, og vi har satt oss som mål å lære oss ti nye ord hver dag. Det er lettere å lære når man er to, og det gir motivasjon. Målet er å lære meg spansk så godt at jeg kan prate det når jeg er i spansktalende land. Jeg er veldig glad i Spania og menneskene der, og jeg gleder meg til å kunne oppleve kulturen enda nærmere.»

Kreativitet og hukommelse
Nicolas Weiss-Andersen fikk en anbefalning om å prøve hjernetrening på nett av en venn. Han er er gründer av nettstedet Maximum.no, en online motebutikk for menn. I sitt daglige arbeid følte han behov for skjerpet fokus, bedre hukommelse og økt kreativitet.

«Når alt koker rundt meg er det viktig å kunne holdet hodet kaldt og ta de riktige beslutningene. Hjerneklubben hjelper meg perfekt for både å tømme hodet og bli kvikkere. Jeg merker at hjernetreningsspill som MemoGeni og MemoFokus gjør at hjernen blir klarere og mer fokusert, i forhold til når jeg for eksempel surfer på nettet for avkobling. Men fremfor alt så har dette hjulpet meg med noen enkle teknikker jeg bruker for å gjøre hverdagene lettere», fortalte Weiss-Andersen.

Elektrisk hjerne
En av gründerne av Hjerneklubben, Anders Wedde, har forklart for oss hvordan det hele fungerer.

«Hjernen din vokser ved at hjernecellene og koblingene mellom hjernecellene endres for å samle og lagre informasjon. Når du gjør noe eller tenker, sendes elektriske signaler fra en hjernecelle til en annen. Ved å påvirke hjernen din med de riktige oppgavene, vil du danne flere og sterkere koblinger mellom hjernecellene. Dette fører til at det blir lettere for de elektriske signalene å komme frem til riktig sted», sier Wedde.

Ifølge Wedde fører dette blant annet til at du opplever at du er mer til stede og har økt oppmerksomhet i hverdagen din.

Ved å trene hjernen på forskjellige måter, med tilpassede systemer, spill og programmer så lager vi en mer konstruktiv nevroplastisitet, som i praksis betyr en raskere hjerne. Dette kan også forebygge negative virkninger ved for eksempel hjerneskader, Alzheimer og generell aldring.»

Utfordre deg selv
Kanskje har du også lyst til å utfordre deg selv i høst? Forbedre din hukommelse, ditt fokus, din kreativitet, lære et nytt språk eller bli en mester i geografi eller hoderegning?

Her kan du prøve et demospill på Hjerneklubben helt gratis, samt lese mer om hva Hjerneklubben tilbyr.

I så fall har du mulighet til å prøve Hjerneklubben helt gratis gjennom Nettavisens medlemsklubb Norgespasset.no

Klikk her for å lese mer