Nettavisen.no

Tjenester
Foto: - (Trondheim havn)

Slik fikk han billig julebord

Geir Olav Aalberg brukte en lur metode for å spare penger på bedriftens julebord.

Nettavisens anbudstjeneste Mittoppdrag.no er blitt en stor suksess etter lanseringen tidligere i år, og hver uke tikker det inn rundt 1000 nye oppdrag fra lesere som vil ha tak i alt fra snekkere og anleggsgartnere til advokater og regnskapsførere.

Men visste du også kan bruke tjenesten til å finne lokaler og servering til julebordet?

Følg med nå!

Trondheims-firmaet EDO AS har det siste året vokst fra fem ansatte til 35. Salgsrådgivningsselskapet viser dermed at det meste er mulig - vanskelige tider til tross.

- Vi har vokst eksepsjonelt fort, noe som viser at vår forretningsidé om salgstjenester til bedriftsmarkedet har vært midt i blinken. Men en del av suksessen vår skyldes også at vi hele tiden har hatt sterkt fokus på kostnader, sier daglig leder Geir Olav Aalberg.

Mest mulig for pengene
Da han skulle fikse årets julebord, fant han en måte å gjøre det på som sparte bedriften for tid og penger.

- Vi har et begrenset budsjett for julebordet på 45.000 kroner i år. Jeg ville gjøre mest mulig ut av pengene og satset derfor på å legge ut et anbud på MittOppdrag.no, sier Aalberg.

Slik bruker du MittOppdrag.no:
Oppdragsgiver: Registrer oppdraget ditt her!
Bedrift: Registrer bedriften din her!

Over forventning
Han syntes nettstedet virket som en god tjeneste men hadde ikke høye forhåpninger.

- Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke forventet stor respons da jeg tenkte at dette var en nyopprettet tjeneste.

Vær nøye med anbudet
Etter tips og råd på nettstedet la Aalberg inn et så spesifikke ønsker for julebordet som mulig.

- I løpet av tre dager hadde jeg fått ni anbud og fire av disse passet de ønsker jeg hadde. Etter en e-post så var julebord bestilt, innenfor budsjettrammen og jeg hadde brukt maksimum 30 minutter på hele prosessen. I fjor brukte jeg mange timer på telefoner, e-poster, søking på internett med mer, sier han.

Han har et råd til potensielle anbydere på nettstedet.

- Tilpass responsen etter det faktiske behov som kunden beskriver, og ikke kjør ut standard tilbud. Vi i EDO er meget opptatt av salg og kundeservice, vårt inntrykk er at mange bedrifter kan bli bedre på dette, sier Aalberg.

Øl og akevitt på Blåbrygga
Og hvem gikk seirende ut av julebordstilbyderne?

- Det er den nystartede restaurant Blåbrygga på Trondheim havn. Stedet het tidligere Fru Inger, som noen kanskje husker fra TV-programmet «Hellstrøm rydder opp» i fjor høst.

Grunn til feiring
EDOs julebord går av stabelen lørdag 28. november og de ansatte kan glede seg til tradisjonell juletallerken med øl og akevitt.

- Før vi drar for å spise skal vi samles til en happening hvor vi går igjennom hva som har skjedd i selskapet i 2009. Det er mange fine historier å fortelle og det er også grunn til å feire oss selv, sier EDO-sjefen.

Flere forbrukertjenester fra Nettavisen:
Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).