Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

Slik fikser du daten

På date i helgen? Mobilen kan ødelegge for deg.

Er du litt forberedt til daten er det større sjanse for at det faktisk blir suksess. Det er nemlig mange små ting som påvirke daten i negativ retning.

Mobilen er faktisk én stor trussel i våre dager. Lær deg litt mobiletikette slik at den ikke ødelegger daten for deg.

Prøve lykken?
Denne helgen kan du date gratis på Match - klikk her for å prøve

Før daten:

1. Ringe istedenfor tekste
I våre dager er det enkelt å finne telefonnummeret til noen, og dersom du virkelig vil ha med deg en spesiell på date, så ring henne i stedet for å sende en SMS.

2. Planlegging er viktig
Tenk igjennom hva dere skal gjøre på daten, book bord, bestill billetter e.l. Overlat for all del ikke noe til tilfeldighetene, og la være å benytte deg av tilbud og Groupon denne gangen. Det er ingenting sjarmerende med en gjerrigknark.

3. Nytt = hipt
Om du mot all formodning skulle benytte deg av et slikt tilbud, så ikke la henne få vite at det var pga. selve tilbudet. Fortell henne at du ønsket å prøve dette nye stedet, at du aldri har vært der men fått det anbefalt av flere e.l.

4. Viktig telefon
Det er fryktelig uhøflig å snakke i telefonen eller tekste meldinger mens daten din venter. Må du ta en viktig telefon så informer gjerne om det i forkant av daten, slik at hun er forberedt, og sørg for å få det unnagjort så fort som mulig.

5. Facebook
Ikke spør daten din om dere skal bli venner på Facebook. Det vil føles som om du forsøker å snoke i livet hennes før du er en del av det. I tillegg vil du der få svar på mange ting du heller bør diskutere med henne på daten. Vet du alt allerede er det «freaky».

Ta test - finn rett partner for deg!

På daten:

6. Legg vekk telefonen
Selv om din date for kvelden har telefonen liggende på bordet, så ikke ta opp din. På daten du har invitert til skal du bare ha fokus på henne og det som skjer der og da.

Har du telefonen oppe vil du rette oppmerksomheten mot den hver gang den vibrerer, lyser opp e.l. La den ligge i lommen/bagen.

7. Viktig samtale
Venter du en viktig samtale nevner du altså det for henne i forkant eller så tidlig som mulig. Unnskyld deg og gå litt vekk men sørg for at du er innenfor synsvidde. Som tidligere nevnt så bør du få det unnagjort så raskt du bare kan.

8. Foto
Ikke ta et bilde av daten din, med mindre hun ber deg om det. Gjør hun det, så sørg for å slette alle prøvebilder hun ev. ikke godkjenner. Ikke bli fristet til å ta vare på dårlige bilder.

9. Egne bilder
Det kan være fint å vise fram bilder du har på telefonen, som «icebreaker» eller som supplement til historier o.l. men ikke bruk det om hun ikke virker interessert.

Etter daten:

10. «Ikke post»
Det er ingen grunn til at du skal poste daten deres på Facebook. Ikke tag hvor dere er, uten at hun eventuelt har insistert på det. Det er ingen grunn til at du skal få kommentarer på dette.

11. Blogg
Du skal heller ikke blogge om denne daten. Ikke under noen omstendigheter selv om du bare har positive ting å melde.

12. Friend-request
Ikke spør om dere skal bli venner på Facebook helt ennå. Jo lengre du kan holde alle andre utenfor - jo bedre. Så fort dere blir venner er katten ute av sekken, og du vil bli stilt masse spørsmål du ikke vil svare på.

13. Takk for...
Det er hyggelig å sende en «Takk for i aften» -melding, men ikke helt nødvendig. Det blir opp til deg og magefølelsen.

Single?
Denne helgen er det gratis dating på Match. Dersom du ikke gidder eller har anledning til å gå ut på byen, kan du treffe hundrevis av andre single, norske potensielle partnere her.

Prøve lykken?
Denne helgen kan du date gratis på Match - klikk her for å prøve