Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Crestock (Crestock.com)

Slik finner du drømmepartneren

Det å finne den perfekte partneren for deg, er enklere enn du tror.

«Det finnes «en spesiell» der ute for alle», har du sikkert hørt et familiemedlem eller en god venn si. Som single klamrer vi oss til dette, i jakten på den rette. Men hva om det har motsatt effekt – at det å jakte på den perfekte partneren, fører til at du aldri møter noen?

Claire Williams er en av de to forfatterne bak boken «The Choice Effect», som tar for seg nettopp dette temaet – at dages enorme utvalg av alt fra middagsretter til potensielle partnere, gjør at mange av oss har vanskeligheter med å ta beslutninger. Videre mener Williams at grunnen til at man ikke klarer å ta et valg, skyldes at man er redd for at noe bedre venter rundt neste hjørne.

Så hvordan kan man bekjempe denne frykten for å velge feil, og klare å velge en partner, uten å date alle mennesker på jorden av det samme eller motsatte kjønn?

Ta personlighetstesten og få vite hvem som passer for deg.

Kriteriene
I et gjesteinnlegg i bloggen til innovatør og forfatter Tim Ferriss, forteller Williams om sin egen opplevelse når hun møtte sin forlovede. Hun kunne ikke forstå hvordan to mennesker med så forskjellig bakgrunn og kultur kunne fungere sammen. Hun spiste egg til frokost, han spiste det til lunsj, han elsket å fotografere mens hun la igjen kameraet hjemme når hun dro på ferie og så videre. Hun forsto etter hvert at hun måtte nøye seg med at han oppfylte de viktigste kriteriene, og ikke lete etter en kopi av seg selv.

«Jeg innså til slutt at en mann som aldri har spist peanøttsmør, allikevel kan bli en utmerket far», forteller Williams. «Tenk derfor på hva du har behov for, istedenfor å lage en lang ønskeliste med kriterier som at han skal like den samme komiserien og den samme maten som deg. Nøy deg med det som virkelig betyr noe, og finn en med de kvalitetene.»

Vær seriøs
«Selv om du blir flørtet med av andre, så er det ingen grunn til å dumpe ham eller hun som venter hjemme», sier Williams. «Husk på at du har valgt vedkommende fordi ham eller hun oppfyller de viktigste kravene du har til en livspartner.»

«Du vil alltid treffe andre spennende mennesker, men det betyr jo ikke at de er noe bedre valg for deg. Jeg synes absolutt at det er bra å ha flere valgmuligheter i utgangspunktet, men pass deg for «the shiny ball syndrome» (Å avslå en god mulighet fordi man tror en annen og bedre vil dukke opp.)»

Sunn fornuft
«Drømmer du om flytte til et land i 3. verden og jobbe som frivillig der, så ikke velg deg en partner som jobber som aksjemegler» forklarer Williams videre. «Er du ekstremt konservativ skal du heller ikke la deg fascinere for mye av en ateisthippie.»

«Det stemmer at motsetninger tiltrekker hverandre, men det holder ikke i lengden. Du tror kanskje det er skjebnen som har ført dere sammen, men egentlig har du bare blitt fascinert og adrenalinet ditt pumper».

Her kan du møte andre single, som søker etter en partner.

Tidshorisont
Som fjerde punkt på veien til å finne en partner, mener Williams det er viktig å passe på tiden. «Helt ærlig – hvor lang tid bør det egentlig ta å velge et par sko, en forsikring eller en ektemann», spør hun. «Det er forskjell på å være kritisk og det å bli paralysert, så pass på at du ikke havner i den siste kategorien.»

«En venninne av meg innså etter at hun hadde vært sammen med kjæresten i syv år, at hun faktisk ikke kom til å lære så mye mer om han. Jeg foreslo at de kanskje skulle ta turen til Las Vegas. Bestem deg derfor tidlig i forholdet for hvor lang tid du egentlig skal bruke, på å bestemme deg for om han er den rette. Jeg vil foreslå at du begrenser det til to år.»

Gjør et valg
«Dersom du ser et barn i en iskrembutikk som velger syv forskjellige kuler med is, så vil du tenke at han er en tulling, ikke sant? Det kan sammenlignes med å fylle middagstallerkenen med kjøtt, fisk, pizza og pasta – det smaker ikke like godt. Slik er det også med valg av ektemann – du kan ikke få både i pose og sekk. Velger du å gifte deg med Petter, så vil du aldri gå ut med Fred, men det er vel egentlig helt greit?»

«Velger du å bli journalist fremfor arkitekt, så vil du mest sannsynlig aldri oppleve hvordan det er å jobbe som en arkitekt», fortsetter Williams. «Isteden vil du få en rekke nye muligheter innenfor jobben som journalist, møte mennesker du ellers ikke ville ha møtt, reise på turer du ellers ikke ville ha reist på etc.»

«Det å ta et valg begrenser ikke antall opplevelser eller muligheter, men åpner for nye. Etter at du har giftet deg med Petter skal dere bestemme hvor dere skal bo, hvor mange barn dere skal få, hvor dere skal reise på ferie, om dere skal male huset hvit eller gult etc. Føl deg derfor fri til å ta dine valg, og gled deg over de nye mulighetene disse åpner for.»

Besøk Norges største datingtjeneste på nett, og møt noen i dag!