Nettavisen.no

Tjenester
(Crestock.com)

Slik finner vi partneren

En ny undersøkelse viser at vi bruker helt andre metoder i dag enn for 10 år siden.

Nylig gjennomførte TNS SIFO en undersøkelse for Nordens største datingsted på nett, Match.com, for å avdekke nordmenns datingvaner.

Måtene vi i dag finner en partner på, har som en følge av internetts inntog i markedet og de mulighetene det har åpnet for, endret seg markant de siste årene. Tidligere traff vi i stor grad vår partner på byen, nattklubb eller lignende, mens i dag er det hele dobbelt så mange som finner lykken på nettet, kontra på byen.

Single? Klikk her for å finne en partner i dag!

Mest aktive i Norden
«Det er en dramatisk endring som har skjedd i Norge de siste ti årene», forteller Hanna Bergholm, markedsdirektør for Match.com. «Nettdating har gått fra å være sjeldent, til å bli en av landets vanligste måter å møtes på.»

«Dette er en stor forandring på forholdsvis kort tid. Single mennesker i Norden har alltid vært noen av de mest aktive på nettdating, men resultatene fra undersøkelsen er likevel oppsiktsvekkende, og selvfølgelig svært gledelige».

Via bekjente
Undersøkelsen som er gjennomført på 1305 menn og kvinner, som har innledet et forhold i løpet av de siste fire årene, viser altså at nettdating nå er den mest vanlige måten å treffe noen på. Å finne sin kjæreste eller livspartner gjennom «venner og kjente» kommer på en andreplass, etterfulgt av det å treffes på jobben og deretter «ute på byen».

Svært få finner sin partner på et offentlig sted som et museum eller på en utstilling, og nesten ingen møtes via tradisjonelle kontaktannonser i avisen.

Suksesskriterier
«Jeg tror suksessen til nettdating skyldes at på nettets datingsteder er de single samlet, og derfor er også muligheten for å finne den rette mye større, enn på andre arenaer hvor både single og mennesker i forhold opptrer. At man kan ha kontakt til alle døgnets tider, og når det selv passer en, bidrar også til å gjøre nettdating så populært», forklarer Bergholm.

Klikk her for å ta personlighetstesten, og se hvem som passer for deg!

Hvor møtes single?
Svaret på hvor man hadde møtt sin partner, som man hadde innledet et forhold til over de siste fire årene, fordeler seg slik:

Gjennom en nettdatingside 23 %
Gjennom venner/kjente 22 %
På jobben 13 %
På en pub, bar eller nattklubb 11 %
På skolen/universitetet 6 %
Annet 6 %
På en fest eller middag 5 %
Gjennom en hobby eller interesser 5 %
På reise eller ferietur 4 %
På offentlig sted (museum, utendørs, utstilling o.l.) 3 %
Gjennom kontaktannonse i avisen 0 %

Match.com har lenge vært kjent som Norge og Nordens største datingtjeneste. Etter at Match slo seg sammen med den ledende europeiske datingsiden Meetic i 2009, kunne de også tilby dating i ny og lekker design og en med rekke nye funksjoner.

Besøk nye Match her!

I tillegg lanserer Match en helt ny tjeneste de har kalt Match Affinity. Dette er siden for deg som raskt og enkelt vil ha hjelp til å finne den rette, og da med fokus på en langvarig kjæreste, livspartner eller ektefelle. Her handler det om seriøs dating, og denne tjenesten er bare for dem som virkelig vil finne en partner, og ikke en one-night stand eller en lekekompis.

Har du lyst til å finne en kjæreste eller kanskje partner for livet? Med den helt nye tjenesten Match Affinity er du nå nærmere den drømmen enn noensinne.