Nettavisen.no

Tjenester
DATINGUNDERSØKELSE: 37 % foretrekker at den første daten finner sted på en bar. (Foto:Thinkstock.com)
DATINGUNDERSØKELSE: 37 % foretrekker at den første daten finner sted på en bar. (Foto:Thinkstock.com)

Slik foretrekker vi den første daten

Finn ut hvor du bør ta med din nye flamme på første date.

Gjennom en spørreundersøkelse utført av amerikanske Match.com, ble over 1 000 medlemmer spurt om hva slags date de liker best. Dette er hva de svarte:

Finn deg en date på Match.com i dag!

81 % foretrekker å ta en kaffe
Noe så enkelt som å møtes over en kopp kaffe, er det kvinner og menn liker aller best. Denne uformelle daten krever lite forberedelser, og gjør det enkelt å finne ut av om dette er en person du har lyst til å møte igjen senere. Dessuten er det billig.

70 % foretrekker å gå en tur i parken
Det er ingen tvil om at de fleste ønsker at daten hovedsaklig skal handle om få snakket sammen og bli bedre kjent. Lag gjerne en liten piknik dersom været tillater det!

65 % foretrekker å spise på kafé
Uformell atmosfære og god mat til rimelig pris, er noe mange foretrekker på den første daten med en ny person.

62 % foretrekker brunsj
Det å møtes til en sen frokost i helgen innebærer flere fordeler. Hvis daten blir en suksess har man muligheten til forlenge den, og finne på morsomme aktiviteter i løpet av dagen. Dersom det skulle vise seg å bli en katastrofe, kan man unnskylde seg med at man har andre planer.

45 % foretrekker å se et band eller gå på konsert
Heavy metal-konsert er kanskje ikke det som slår best an hos alle, men å ta en pils på et hyggelig sted med livemusikk kan være en fulltreffer. Ved å vise at du har gjort en innsats i å planlegge daten, vil du både imponere ham/henne og fort finne ut om dere liker de samme tingene. Tips til steder: John Dee, Cosmopolite, Bare Jazz og Sentrum Scene.

43 % foretrekker å gå på museum
Det er noe klassisk over å møtes på dagtid og dra en tur på museum. Dette er et godt valg hvis man er redd for å gå tom for ting å prate om, og det er alltid noe nytt og interessant å se. For at denne daten skal bli en suksess er det dog viktig at man går på noe som begge vil ha glede av, og interesserer seg for. Alternativt kan man for eksempel gå på en fotoutstilling eller sjekke ut et kunstgalleri.

37 % foretrekker å spise på en fancy restaurant
En femstjerners restaurant kan være et romantisk utgangspunkt for daten. Situasjonen kan likevel bli litt ukomfortabel dersom regningen kommer på mange tusen kroner, ettersom man antakelig ikke kjenner hverandres økonomi så veldig godt. De fleste kvinner forventer ikke at mannen betaler, og hvis han gjør det kan det hende hun føler at hun skylder ham noe (les: en natt).

36 % foretrekker stand up-show
Noen synes tanken på å sitte i et lokale og bli underholdt av mer eller mindre morsommere komikere, er et fryktelig dårlig utgangspunkt for en date. Likevel, hvis kjemien mellom dere stemmer, kan kvelden ende opp med å bli riktig så hyggelig. Dårlige vitser kan jo være morsomme i seg selv, og dere har garantert mye å snakke om etterpå.

37 % foretrekker å ta en drink
Første daten kan gjerne finne sted på en bar, ettersom alkoholen får praten til å gå lettere og får de fleste til å tørre å flørte mer enn til vanlig. Likevel er det viktig at man passer på hvor mye man drikker, ellers risikerer man å ødelegge førsteinntrykket av seg selv. En annen fordel med å dra på bar, er at kvelden blir veldig åpen. Når dere skal avslutte daten, er opp til dere selv – i motsetning til hvis man for eksempel drar på kino.

35 % foretrekker et sportsarrangement

Heier dere på samme fotballaget? Da kan det være en morsom idé å dra på fotballkamp sammen. Hvis man er redd for pinlige stillheter eller å gå glipp for ting å snakke om, vil kampen redde situasjonen. Man blir riktignok ikke så veldig mye bedre kjent med hverandre, men det kan være et godt utgangspunkt for fremtidig dating.

Det er altså ingen tvil om at de fleste foretrekker at den første daten fokuserer på gode samtaler og en avslappet atmosfære.

Litt overraskende er det kanskje for de fleste at ikke middag etterfulgt av kino, står oppført på listen. Undersøkelsen viser altså at den første daten ikke bør sette dere i en passiv rolle, men gi dere muligheten til å finne ut av om dette virkelig er en person som kjemien stemmer med.

Ta personlighetstesten på Match Affinity , og få hjelp til å finne en partner som passer for deg!

(Sammenlagt overstiger prosentene mer enn 100, ettersom det var mulig å stemme på flere alternativer. Kilde: HappenMag.com)