Vil du være lat og produktiv på samme tid, kan det være en god idé å ta seg en lur. Nyere forskning viser nemlig at det å sove litt forbedrer læringen.

Professor Matthew Walker fra U.C. Berkeley avslørte dette funnet under «the American Association for the Advancement of Science» -konferansen i San Diego nylig.

Les også: 30 tips for en mer velfungerende hjerne

Les også: Slik blir du et huskegeni

Minnene vandrer
Walker fortalte at han hadde fulgt to grupper av mennesker gjennom avanserte hukommelsestester. Etter en stund ba de den ene gruppen om å sove i 90 minuttter, for deretter å utføre nye tester etter søvnen.

Resultatet var at de som hadde sovet gjorde det betraktelig bedre enn de som ikke hadde sovet.

Grunnen til dette er at når man sover så tømmes hippocampus - eller det vi kaller korttidshukommelsen. Minnene forflyttes fra Hippocampus til en annen lagringsplass i hjernen, og deretter til en annen, helt til de til slutt ender opp i Cortexen. Cortexen regnes for å være hjernens store harddisk, hvor alle minner til slutt lagres.

Etter en liten formiddagslur er altså Hippocampusen tømt for informasjon, og du er klar for å lære nye ting eller ta imot ny informasjon som du kan fylle den opp med.

Test deg selv: Kan du hovedstedene

Tren hjernen på nett - Hjerneklubben.no

Aldri fylt opp
Om du er redd for at hjernen din skal bli for full av informasjon, til at du skal kunne lære deg nye ting, så trenger du ikke være redd for det. Hjernen har en enorm kapasitet, så det vil ikke skje.

Dersom du har lyst til å lære noen huskesystemer, slik at du kan klare å finne igjen informasjon som ligger lagret langt bak i Cortexen eller evt. har gått i glemmeboken, bør du ta i bruk husketeknikker. På Norges største nettsted for mental trening - Hjerneklubben.no - kan du lære mer om dette.

En suksess
Hjerneklubben.no ble lansert i 2009, og har i dag rundt to tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trimme hjernen og forebygge alderssykdommer.

I tillegg til å lære husketeknikker og forbedre hukommelsen kan medlemmene av Hjerneklubben akselerere læringen, sitt fokus, sin IQ og sine matematikkevner ved hjelp av morsomme spill og teknikker. Nettstedet har også programmer for å lære språk og for å forbedre sine geografikunnskaper.

Prøv et gratis demospill for spansk her!
(Spillet krever at du har Silverlight installert på din datamaskin, det kan du laste ned gratis her.)

Garanterer dobbel hukommelseskapasitet
Hjerneklubben gir en garanti til nye medlemmer om å doble hukommelseskapasiteten i løpet av en uke. Hvis ikke blir medlemsavgiften refundert.

Les mer om Hjerneklubben påHjerneklubben.no

Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.

(Kilde: Scientificamerican.com)