Gå til sidens hovedinnhold

Slik kommer du i gang med hjernetrening

Både kosthold og timeplan må tilpasses, hvis du vil ha en velfungerende hjerne og forhindre alderssykdommer.

Du har sikkert fått med deg at det er like viktig å trimme hjernen, som å trimme kroppen ellers, men kanskje synes du det er vanskelig å komme i gang?

Hjernetrening er viktig for alle mennesker, fordi det gir oss en mer velfungerende hjerne, i tillegg til at det forhindrer alderssykdommer som Alzheimer og demens. I USA og Asia har man drevet med hjernetrening en stund, og det arrangeres også egne kurs i hjernetrening. Nå er altså fenomenet kommet til Europa og Skandinavia, og vi gir deg tips for hvordan du kan komme i gang.

Hjerneklubben.no- for deg som er opptatt av mental helse

Kosthold
Det er flere måter å begynne med hjernetreningen på. Vi kan begynne med å ta en titt på kostholdet, for på lik linje med at det er viktig å spise riktig, i tillegg til å trene, for å komme i god fysisk form, er det også viktig å spise riktig for å holde hjernen i form.

Les mer: Spis deg smart
Les mer: Spis deg smart (del 2)

Hjerneskole
Når du så har blitt enig med deg selv om hva du har lov og ikke lov til å spise, kan vi anbefale et lynkurs i hjernetrening, med vår hjernetreningsskole.

* Akselerert læring (Klikk her for å lese del 1)
* Hukommelse (Klikk her for å lese del 2)
* Hoderegning (Klikk her for å lese del 3)
* IQ-trening (Klikk her for å lese del 4)
*Kreativ problemløsing (Klikk her for å lese del 5)

Når du har gått igjennom denne skolen, som vi anbefaler å gjøre på minimum 5 dager, har du fått en god innføring i hva hjernetrening dreier seg om. For at det du har lært ikke skal gå i glemmeboken, og for at du skal fortsette å utfordre hjernen, anbefaler vi deg å legge hjernetrening inn i timeplanen din, til faste tider.

Hjerneklubben.no kan du få tilgang til flere spill, artikler og forum, som gjør det enkelt å fortsette å holde hjernen ved like.

En utfordring
Kanskje blir det mye på en gang, men vi drister oss allikevel til å gi deg en utfordring til. Hva med å lære et nytt språk, eller i hvert fall den del nye gloser, før du til sommeren skal av gårde til Spania, Italia, Hellas eller en annen solfavoritt?

På Hjerneklubben tilbyr de spanskopplæring med ny og enkel metode, og flere språk vil bli implementert i løpet av våren, så du trenger ikke engang forlate sofaen, for å lære deg å bestille bord på lokalspråket.

Les mer her: Slik lærer du spansk på rekordtid


Hjernetrening er egenpleie på lik linje med en spinningtime, og for at ikke du skal glemme å trene hjernen, kan du skrive ut følgende 30 tipsene for å holde hjernen i form. Heng de på kjøleskapsdøra, og ta det tid til å gjennomføre i hvert fall litt hver dag.

Les her: 30 tips for å holde hjernen i form

Tren hjernen på Hjerneklubben.no
Hjerneklubben.no er et nettsted for deg som vil trene hjernen til blant annet bedre hukommelse og konsentrasjon, høyere IQ og til å bli raskere i hoderegning og til å lære. I tillegg kan du lære deg et språk på en brøkdel av tiden. Les mer om Hjerneklubben her

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling