Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

Slik kommer du i gang med hjernetreningen

Få en frisk start på året, med en mer velfungerende hjerne.

Forsettenes tid er over oss, og det er på tide å ta oss selv et tak i nakken. Er et av dine nyttårsforsett at du skal bli flinkere til å trene, så er det viktig å huske på at trening også innebærer det å holde hjernen i form.

Ja, kroppens største organ både kan og bør trenes, om du vil at den skal yte maksimalt, og forhindre alderssykdommer som Alzheimer og Parkinson. I USA og Asia har man drevet med hjernetrening en stund, og her arrangeres det også egne kurs i hjernetrening.

I løpet av de siste to årene har fenomenet også kommet til Europa og Skandinavia, og her får du noen tips på hvordan du kan komme i gang.

Hjerneklubben.no- for deg som er opptatt av mental helse

Kosthold
Det er flere måter å begynne med hjernetreningen på. Vi kan begynne med å ta en titt på kostholdet, for på lik linje med at det er viktig å spise riktig ved siden av fysisk trening, for å få en best mulig effekt, så er det også viktig å spise riktig for å holde hjernen i form.

Du finner alt om dette i artiklene under.
Les mer: Spis deg smart
Les mer: Spis deg smart (del 2)

Hjerneskole
Når du så har blitt enig med deg selv om hva du har lov og ikke lov til å spise, kan vi anbefale et lynkurs i hjernetrening, med vår hjernetreningsskole.

* Akselerert læring (Klikk her for å lese del 1)
* Hukommelse (Klikk her for å lese del 2)
* Hoderegning (Klikk her for å lese del 3)
* IQ-trening (Klikk her for å lese del 4)
*Kreativ problemløsing (Klikk her for å lese del 5)

Når du har gått igjennom denne skolen, som vi anbefaler å gjøre på minimum 5 dager, har du fått en god innføring i hva hjernetrening dreier seg om. For at det du har lært ikke skal gå i glemmeboken, og for at du skal fortsette å utfordre hjernen, anbefaler vi deg å legge hjernetrening inn i timeplanen din, til faste tider.

Hjerneklubben.no kan du få tilgang til flere spill, artikler og forum, som gjør det enkelt å fortsette å holde hjernen ved like.

Gå rett til Hjerneklubben og prøv et gratis demospill her!

Utfordringer
Kanskje blir det mye på en gang, men vi drister oss allikevel til å gi deg en utfordring til. Det er jo nettopp utfordringer som får hjernen vår til å utvikle seg, og vokse. Så hva med å lære et nytt språk, før du til sommeren skal av gårde til Spania, Italia, Hellas, eller en annen solfavoritt?

På Hjerneklubben tilbyr de språkopplæring med ny og enkel metode, så nå du trenger ikke engang forlate sofaen, for å lære deg å bestille bord på lokalspråket.

Les mer her: Slik lærer du spansk på rekordtid

Prøv et gratis demospill for språk her!


Hjernetrening er egenpleie på lik linje med en spinningtime, og for at ikke du skal glemme å trene hjernen, kan du skrive ut følgende 30 tipsene for å holde hjernen i form. Heng de på kjøleskapsdøra, og ta det tid til å gjennomføre i hvert fall litt hver dag.

Les her: 30 tips for å holde hjernen i form

Hjernetrening på nett
Hjernetrening på nett er blitt en stor trend i hjem- og utland. I Norge ble Hjerneklubben.no lansert i mai 2009, og nettstedet har i dag rundt to tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene og som ser fordelene ved å trimme hjernen og forebygge alderssykdommer.

På Hjerneklubben.no kan medlemmene lære hvordan de kan forbedre hukommelsen, akselerere læringen, få bedre fokus, øke sin IQ og forbedre sine matematikkevner ved hjelp av morsomme spill og teknikker. De kan som tidligere nevnt også lære seg språk med ny og enkel metode og øke sine geografikunnskaper med det nye læringsspillet GeografiMester.

Garanterer dobbel hukommelseskapasitet
Hjerneklubben gir en garanti til nye medlemmer om å doble hukommelseskapasiteten i løpet av en uke. Hvis ikke blir medlemsavgiften refundert.

Prøv et gratis demospill her.
(For å spille må du ha Silverlight installert på din datamaskin. Silverlight kan lastes ned gratis her.)

Les mer om Hjerneklubben påHjerneklubben.no

Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.

(Kilde: discovermagazine.com)