Nettavisen.no

Tjenester
(Crestock.com)

Slik leser du hurtigere

Opplever du stadig at tankene vandrer, når du forsøker å tilegne deg ny kunnskap? Lær lesetriksene her.

De aller fleste av oss har nådd et lesetempo vi er noenlunde fornøyd med. Vi får med oss det meste av det som leses og husker noenlunde hva det vi leser dreier seg om.

Problemet er at vi i dagens samfunn konstant blir bombardert med store informasjonsmengder.

Les også: Slik blir du et huskegeni

Sparer tid
«Med de rette teknikkene er det faktisk mulig å lære seg å lese fortere», sier Frank Wedde, gründer av Hjerneklubben.no. «I tillegg øker forståelsen i takt med lesehastigheten, og dermed sparer man dyrebare minutter i dagens hektiske samfunn.»

Ikke bare for genier
Hurtiglesing er, som du kanskje så feilaktig trodde, ikke forbeholdt genier, men noe alle kan lære. I følge Wedde leser de fleste av oss kun en brøkdel av hva som egentlig er mulig.

På Hjerneklubben.no kan man lære hvordan man kan bli en hurtigleser, og vi avslører de tre viktigste knepene her.

1.Bruk øynene annerledes
Det første du må gjøre er å bli bevisst på hvordan du skal bruke øynene. Når vi leser beveger øyet seg i en slags hoppende bevegelse bortover linjen. Som barn leser vi bokstav for bokstav, og deretter ord for ord, men for de fleste stopper det også her.

Dette sier Wedde er en av de største begrensningene for øyet.

2.Grupper ordene
For å øke lesehastigheten må vi nemlig øke bredden på hoppene som øyet gjør når det beveger seg bortover linjen med tekst. Vi må med andre ord lese flere ord i slengen. Dette er en ren fysisk tilvenning, og har ingenting med hverken intelligens eller kunnskap å gjøre.

Frank Wedde er gründer av Hjerneklubben.no. Ved hjelp av teknikker kan han blant annet huske en hel kortstokk lagt frem i tilfeldig rekkefølge.
Frank Wedde er gründer av Hjerneklubben.no. Ved hjelp av teknikker kan han blant annet huske en hel kortstokk lagt frem i tilfeldig rekkefølge.
3.Bli kvitt lesestemmen
Det største hinderet folk opplever når de begynner med hurtiglesing er nettopp å gruppere ord. De fleste føler at ”vår indre stemme” ikke henger med. Å skru av denne stemmen er for mange en stor utfordring. «Er det ikke det som er å lese da», undrer folk.

Med litt øvelse vil den indre høytlesing avta, når lesehastigheten økes. Du vil sikkert lurer på om du får med deg alt, men trikse er å bare fokusere på innholdet. Det er det du skal huske og ikke alle fyllordne som utgjør resten av setningen.

Flere triks kan du lære deg på Hjerneklubben.no

Effektiv hjerne med Hjerneklubben
Ønsker du en mer effektiv hjerne, eller ønsker du å bli smartere og forbedre din IQ, er Hjerneklubben.no stedet for deg. Hjerneklubben.no ble lansert sommeren 2009, og har i dag flere tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trene hjernen og forebygge alderssykdommer.

I tillegg til å bli en hurtigleser lærer medlemmene på Hjerneklubben hvordan de skal akselerere læringen ytterligere, forbedre hukommelsen, forbedre matematikkferdighetene, og øke sin IQ ved hjelp av morsomme spill og teknikker.

I tillegg kan de lære seg språk med programmet «Språksprint» og forbedre sine geografikunnskaper med det siste programmet Geografimester.

Prøv et gratis demospill her!

(Du må installere Silverlight for å spille. Følg instruksjoner!)

Hjerneklubben gir en garanti om å doble hukommelseskapasiteten til sine medlemmer i løpet av en uke, hvis ikke blir medlemsavgiften refundert.

Les mer om Hjerneklubben på Hjerneklubben.no

Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.