Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

Slik lærer du best

Tar du i bruk denne teknikken, husker du hele 50 % mer.

I følge ny forskning er det en læringsmetode som fungerer mye bedre enn det folk flest er klar over.

Teknikken er best kjent som en passiv metode for å finne ut hvor mye man allerede kan, men forskning viser at det å teste seg selv, eller delta på en prøve, også er en god studieteknikk som gjør det enklere å huske.

Test din hukommelse!

Undersøkelse av studieteknikker
Forskningen, som ble publisert på ScienceMag i går, har testet en rekke studenter som benyttet seg av ulike studieteknikker.

Undersøkelsen konkluderer med at studenter som leste en tekst, og deretter ble testet på stoffet – husket omtrent femti prosent mer av informasjonen én uke senere, enn studentene som hadde benyttet seg av to andre metoder.

Den ene metoden består i å gjennomgå pensum på en repeterende måte, mens den andre går ut på at studentene tegner detaljerte diagrammer som omhandler informasjonen.

Denne teknikken er populær hos mange lærere, fordi den tvinger studentene til å se sammenhengen mellom det de leser, og å få en god oversikt over stoffet.

Gir studentene en illusjon av å kunne mer
Disse metodene er ikke bare populære, men gir studentene en illusjon av at de har lært seg stoffet bedre enn det som er tilfellet.

Eksperimentet som forskningen har tatt utgangspunkt i – gikk ut på at studentene ble spurt om å forutse hvor mye de ville huske av stoffet etter én uke, ved å benytte en av disse studieteknikkene.

Studentene som testet seg selv etter å ha lest gjennom teksten, forutså at de kom til å huske mindre enn de andre studentene, noe som skulle vise seg å være fullstendig feil.

200 studenter deltok i undersøkelsen, og resultatet har overrasket flere professorer og læringseksperter. Marcia Linn, læringsprofessor ved University of California, forklarer at studenter som tester seg selv, lettere forstår sin egen måte til å innhente informasjon.

«Når de konfronterer seg selv med hva de husker, blir det lettere å organisere informasjonen i hjernen, på en måte som gjør at de forstår stoffet bedret».

Effektiv hjerne med Hjerneklubben
Ønsker du en mer effektiv hjerne, eller ønsker du å bli smartere og forbedre din IQ, er Hjerneklubben.no stedet for deg.

Hjerneklubben ble lansert i 2009, og har i dag flere tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trene hjernen og forebygge alderssykdommer.

Som student, eller i en annen læringsprosess, kan det svært praktisk å lære husketeknikker, øke konsentrasjonen og forbedre matematikkferdighetene gjennom morsomme spill og teknikker.

Hjerneklubben gir en garanti om å doble hukommelseskapasiteten til sine medlemmer i løpet av en uke, hvis ikke blir medlemsavgiften refundert.

Les mer om Hjerneklubben.no her.

Test din hukommelse på Hjerneklubben!

(Kilde: New York Times)