Nettavisen.no

Tjenester
(Crestock.com)

Slik lærer du raskere

Har du mye du skal lære deg, dårlig tid eller begge deler? Lær metoder for å ta opp ny kunnskap raskere.

Hjernetrening er en forholdsvis ny trend i Norge, men i Asia og i USA har de allerede holdt på med dette en stund. Hjernetrening går ut på å utfordre hjernen med teknikker og øvelser for å bedre hukommelsen, lære ny kunnskap raskere, øke IQen, tenke kreativt, fokusere og så videre - altså noe de fleste vil kunne ha bruk for.

I tillegg til sies det at det hjernetrening er viktig for å unngå Alzheimer. De lærde strides riktignok, men det er bevist at hjernetrening forsinker utviklingen av demens.

Test ut hjernetrening på nett!

«Information overload»
En av de viktigste områdene innen hjernetrening er det som kalles akselerert læring, som altså er det å lære ny informasjon hurtigere. I dagens samfunn, er det å holde seg oppdatert nærmest blitt en forutsetning for å overleve – enten det dreier seg om studier, jobb eller hjemmebane. Gårsdagens kunnskap og løsninger er historie i dag, og denne utviklingen går kun en vei - fortere og fortere.

Aldri utdatert
Med kunnskap om hvordan du raskt og enkelt kan lære deg nye ting, vil du derimot aldri bli utdatert. Tvert imot, for med riktige læringsverktøy vil du nesten bli avhengig av å lære deg nye ting. Vanlig kunnskap blir utdatert, men kunnskap om hvordan du lærer vil vare livet ut!

2 læringsbud
Det er to ting som er viktige for effektiv læring:

1) En systematisk læringsmåte
2) Bevisstheten om hvilke læringsmetoder som passer best for deg.

La oss nå se på et eksempel:
Ta frem papir og en penn, og skriv nå noen linjer med ord med den motsatte hånden som du pleier. Det kan være hva som helst. Deretter bytt hånd med en gang, og skriv de samme linjene en gang til!

Hvordan føltes det med hånden du ikke bruker å skrive med til vanlig? Antageligvis føltes det unaturlig og tok mye lenger tid!?

Slik blir du et huskegeni!

Hjernen din = fingeravtrykk
Hjernen din er like unik som fingeravtrykket ditt, og når du lærer på en systematisk måte som er tilpasset din egen læringstype, er det som å skrive med hånden du foretrekker å skrive med. Resultatet blir bedre, enklere og hurtigere!

Akselerert læring baserer seg på studier av hjernen og læring som går helt tilbake til 70-tallet. Konseptet tar oss tilbake til metodene vi ubevisst brukte da vi alle var som flinkest til å lære – nemlig da vi var små barn. Slik blir læringen til noe helt annet enn det alvorspreget vi kan finne i dagens skole- eller arbeidssituasjoner. Læringen blir enkel, morsom og spennende.

Kom igang på 1-2-3
Hvilke læringssystemer og hvilke læringsmetoder som passer oss best, er individuelt. Noen metoder presenteres i denne artikkelen: Slik husker du ny kunnskap

Hos Hjerneklubben.no kan du også lære mer om akselerert læring og individuelle systemer og metoder. Her har du sjansen til å teste ut akselerert læring med Hjerneklubben, ved å prøve å lære deg litt spansk. Til det brukes læringsspillet SpråkSprint.

Klikk her for å gå til øvingsspillet

Hvordan gikk det? Hva om du prøver å bruke disse prinsippene ellers i hverdagen også? I kommunikasjon med andre, med deg selv, planlegging av oppgaver, gjennomføring av oppgaver det er kun fantasien din som setter grensene!

En suksess
Hjerneklubben.no ble lansert i 2009, og har i dag rundt to tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene og som ser fordelene ved å trimme hjernen og forebygge alderssykdommer.

I tillegg til akselerert læring kan medlemmene av Hjerneklubben forbedre sin hukommelse, sitt fokus, sin IQ og sine matematikkevner ved hjelp av morsomme spill og teknikker. I tillegg kan de lære seg språk (foreløpig kun spansk) og øke sine geografikunnskaper med det nye læringsspillet GeografiMester.

Prøv et gratis demospill for spansk her!
(Spillet krever at du har Silverlight installert på din datamaskin, det kan du laste ned gratis her.)

Les mer om Hjerneklubben påHjerneklubben.no

Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.

Her kan du lese mer om Hjerneklubben!