45 år gamle Elfido DeLaRoca var på vei hjem etter en lang og strevsom arbeidsdag som snømåker da han stoppet i en kiosk og kjøpte noen skrapelodd vinteren 2011.

Til sin store overraskelse vant han hele tre millioner kroner på det ene loddet. Men lykkerusen varte ikke lenge.

Tre personer i butikken, blant annet eieren og en ansatt, skal ha forledet DeLaRoca til å tro at han ville bli sendt ut av USA dersom han kontaktet lotterimyndighetene i New York for å kreve gevinsten.

DeLaRoca, som opprinelig er fra Guatemala, fryktet at han kom til å miste kontakten med datteren sin på to år, og skal ha gått med på å la trioen overta loddet, slik at de kunne hente gevinsten på vegne av.

Premien skal betales ut i bolker på 150.000 dollar årlig i 20 år, og kioskeier Riaz Kahn, kioskansatte Atif Ali og kompisen deres Mubeen Ashraf skal ha fått tilgang på de første 150.000 dollarene fra lotteriselskapet. Deretter skal de ha brukt vinnerloddet som pant for å få utbetalt 600.000 dollar fra et investeringsselskap.

Men ifølge aktor i rettssaken som startet i Rockland County Court i New York forrige uke, skal de tre ikke ha gitt DeLaRoca en eneste krone.

Ifølge tiltalen skal de tre også ha forhindret at DeLaRoca snakket direkte med lotterimyndighetene og løyet for ham i fem måneder om at premien ikke var utbetalt.

Til slutt fikk DeLaRoca engasjert en advokat som anbefalte ham å kontakte politiet.

Advokatene til de tiltalte hevder at trioen har en lovlig kontrakt med DeLaRoca om at de skulle overta loddet, og at de ikke har gjort noe ulovlig.

Onsdag 26. september kan du vinne 184 millioner kroner i Viking Lotto.

Klikk her for å levere Viking Lotto-kupongen som kan gjøre deg styrtrik