Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Dyrebeskyttelsen

Slik redder du disse fra døden

Uskyldige dyr kan reddes fra en sikker død ved hjelp av din innsats.

I løpet av året redder lokalavdelingene til Dyrebeskyttelsen Norge flere dyr som har blitt overlatt til seg selv fra en grusom skjebne.

- Dyrene er uten stemme i landet vårt i dag, og de trenger hjelp når de kommer i en håpløs situasjon. Våre lokalavdelinger ser dessverre dyrelidelse nesten hver eneste dag og de bidrar så godt de kan i alle saker, forteller Ingunn Monstad i Dyrebeskyttelsen Norge.

Dyrebeskyttelsen Norge er en av mange norske organisasjoner som får støtte gjennom Norsk Tippings Grasrotandel.

Penger til dyrene

Det er nettopp denne hjelpen pengene fra Grasrotandelen går til. Med hjelp av prosjektet har organisasjonen mulighet til å finansiere kostbare veterinærregninger, matutgifter og andre nødvendige ting som dyrene ofte trenger.

- En del av dyrene som kommer inn må ha omfattende veterinærbehandling og det koster penger. De fleste vi hjelper har vært hjemløse, og livet som hjemløs er hardt. Derfor pådrar de seg ofte sykdommer og dårlig helse. Det koster mye, sier Monstad.

- Ved å gi Grasrotandelen til oss, er man med på å gi midler vi trenger for å hjelpe dyrene som lider, forteller hun.

Ni liv

Blant alle hendelsene som dukker opp, er det spesielt én Monstad husker godt.

Det var da lokalavdelingen i Bergen og Hordaland fikk melding om en sliten katt og rykket ut.

- De fant en utslitt og radmager liten «Mons» og puttet ham inn i transportburet for å ta han med til et fosterhjem som kunne ta hånd om han, forteller Monstad.

Men det skulle vise seg at problemet var større enn som så.

- Da de skulle til å dra ble de etter hvert oppmerksomme på en katt til. Da de så prøvde å fange denne fant de enda flere, forteller hun.

Det skulle vise seg at den ene katten hadde kattunger i området, og etter litt leting ble det funnet hele ni katter i området.

- Alle kattene hadde nok fått nokså hard medfart i sine liv som hjemløse - de var tynne og hadde dårlig pels. Verst var det for to stakkars små som hadde skader på øynene. Den ene klarte veterinærene å berge øyet til, den siste måtte få det fjernet, forteller Monstad.

- Takket være grasrotandelen hadde avdelingen økonomi nok til å kunne hjelpe alle disse ni kattene med den behandlingen de trengte, og alle ni lever gode liv i dag, sier hun.

Din tipping kan redde liv

Nå kan din tippeinnsats gå til å redde enda fler. Med midlende gitt gjennom Grasrotandelen har de lokale avdelingene til Dyrebeskyttelsen reddet flere uskyldige dyr fra en sikker død.

Organisasjonen har stått på for å verve flere givere rundt om i landet og innsatsen har gjort Dyrebeskyttelsen til en av de største grasrotmottakerne. Dyrebeskyttelsen i Oslo har for eksempel 1345 givere, noe som betydde nesten 400 000 kroner til Oslo-avdelingen i 2011.

Du kan bli giver

Gjennom Grasrotandelen fra Norsk Tipping har du muligheten til å gi penger til en organisasjon som for eksempel Dyrebeskyttelsen, uten at det koster deg noe ekstra. Det eneste du trenger å gjøre er å registrere en grasrotmottaker. Dermed vil fem prosent av det du spiller for hos Norsk Tippings inntekter gå til din valgte grasrotmottaker.

Dette kan gi organisasjonen du brenner for en mulighet de før ikke hadde. I fjor gikk nemlig hele 296 millioner kroner til Frivillighets-Norge gjennom Grasrotandelen. Den enkleste måten å knytte deg opp til en grasrotmottaker er å gjøre det på nett eller mobil gjennom å være registrert nettspiller.

Klikk her for å bli nettspiller.

Klikk her for å levere Viking Lotto på mobilen.