Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Thinkstockphotos/Bananastock

Slik redder du huden i vinter

Kjøp ekte norsk hudkrem til deg og dine nå.

Aloe Vera har i mange tusen år vært den mest brukte medisinplanten til sår hud, men også for å holde huden ung og pen, nemlig til Spa & Velvære.

Fra Ringebu i Gudbrandsdalen har Gudveig Dalbak solgt norskproduserte Aloe Vera artikler i Spa-kvalitet. Hun kaller det "Premium Quality" for hennes shampoer, bodylotion og kremer har høye andeler fersk, whole leaf Aloe Vera Concentrate, som betyr mest av det beste i aloe-planten. Det gjør hennes naturprodukter til langt mer næringsrike og dermed mer verdifulle for huden. Gudveigs Dyprens har f.eks. 90% slik Essenza Aloe Vera samt dyre hudoljer som gjør den til en perfekt og naturlig rensekrem til ansikt og kropp. Også menn elsker denne fuktighetsbrønnen.

Mange norske sykehus, barnehager, hudleger og kosmetikere bruker og anbefaler Essenza, særlig til personer med tørr og ømfintlig hud. Og nå får du også muligheten til å teste ekte Spa-produkter på huden din til en rimelig penge.

Innpris.no og Mediehuset Nettavisen kan nå tilby flere forskjellige spakit til innpris fra norske Essenza. Her finner du produktene.

På sure høstdager og iskalde vinterdager trenger huden din en naturlig pleie, bokstavelig talt. Tørr og irritert hud, kløe og flass er typisk på denne årstiden. Huden skriker derfor etter riktig fuktighet, næring og beskyttelse. Aloe Vera har i mange tusen år vært den mest brukte medisinplanten til sår hud, men også for å holde huden ung og pen.

Går du nå på badet ditt og prøver noen av de kremene du har der, vil du trolig gjøre den erfaringen at din yndlings-bodylotion ikke trekker inn i huden og selv etter flere minutter skinner huden blank - det er fett og olje i produktet som legger seg som en hinne på huden din. Så den ikke får puste riktig.

Leser du dessuten hva en bodylotion eller ansiktskrem inneholder, må du lete lenge etter næringstoffer som har en virkelig verdi for en sunn hud. Som regel består en bodylotion av over 90% av vann. Dyrt vann med andre ord.

Dyrt vann

Består en hudkrem av 90% vann sier det seg selv at verdien for hudcellene ikke er den samme som med en hudkrem som domineres av ren Aloe Vera som inneholder noe sånt som 3-400 næringsstoffer: vitaminene A, B1 til B12, C & E; mineraler og sporelementer, ensymer, essentielle aminosyrer og mye mer.

Bioflavonidene i en Aloe Vera plante gjør at hudcellene dine mye lettere kan nyttegjøre seg næringstoffer. Mange verdifulle stoffer i Aloe Vera som f.eks. tanniner og salicylsyre (som i aspirin) virker mot infeksjoner og betennelser. Aloe Vera er dessuten kjent for sine mange antioksidanter som beskytter hudcellene effektivt mot bakterier og mikroorganismer som hud- eller fotsopp. Ikke uten grunn er Aloe Vera Juice trolig verdens mest utbredte kosttilskudd, blant annet i mange land som USA anbefalt til regenerasjon etter en kreftbehandling.

Det er også forskjell på Aloe Vera. Øverst i siktet finner du fersk Aloe Vera konsentrat fra hele planten. Konsentrat betyr at det presses mye overskytende vann ut, så kun det næringsrike konsentratet går til produksjonen av dusjsåpe, shampo, ansiktsprodukter, bodylotion, fotkrem, zinksalve og over 20 andre artikler Essenza fører i sortimentet.

I de mange produktene du ellers kjøper på helsekostbutikken og apotek står det gjerne "aloe vera" på flasken, men ikke hvordan den lages eller hvor mye av kvalitets-aloe den inneholder. Det billigste er nemlig å tørke den indre geleen i aloe-bladet, altså ikke benytte hele bladet. For deretter å vanne ut dette pulveret i forholdet 1:200 eller lignende. Da får du et produkt som bare "ligner" på aloe vera. Essenza skriver ærlig i store bokstaver på sine tuber, krukker og flasker hvor høy andel "Aloe Vera Concentrate" de inneholder. For eksempel har Essenza en helt nydelig rensekrem med hele 90% Aloe Vera Concentrate.

På Ringeu-Frya, rett i vegg med Tine har Gudveig sitt moderne tapperi der hun produserer sine patenterte naturprodukter. Tapperiet er godkjent av Mattilsynet, til og med til foredling av næringsmidler.

Her finner du produktene.

Når huden din skriker seg sår

Tørr hud er nesten uungåelig når kulde, regn og snø setter inn på høsten og vinteren. Da setter vi på den elektriske varmovnen, fyrer i peisen og i vedovnen. Ikke minst elsker vi lange, varme dusjer og minst en halvtime i et rykende, duftende badekar. Eller vi tar en kjapp sauna eller to etter trening.

Da er vi like slemme mot huden vår som når vi slår en søt hund. I tillegg har vi hver dag på oss nyvaskede, tykke klær samt vanntette sko som tar kvelertak på mesteparten av huden på kroppen. Minst 5% av oksygenen vi puster tar vi ellers opp gjennom huden.

Ikke rart to av tre nordmenn klager på tørr, irritert og flassete hud i den kalde årstiden. Den klør lett, føles ru og ofte svært tørr, er enten rød av irritasjon eller grå av næringsmangel. Løper du på butikken, til et parfymeri eller helsekost eller til en kosmetiker får du tilbud på tusen og en hudkrem som lover deg "fuktighet" og "pleie av huden". Det eneste alle garantert gjør er å selge deg vann i en dyr form, for "Aqua" er som regel hovedingrediensen i alt du kjøper.

Bruker du en vanlig såpe eller dusjsåpe må du være oppmerksom på at disse som regel er alkaliske med en pH-verdi rundt 9, det vil si basisk og gjør at huden din blir mer mottakelig for bakterier og ytre påvirkninger som irriterer huden. Se derfor etter pH-nøytrale såper med en pH-verdi rundt 5,5 til 7.

Her finner du produktene.

Riktig hudpleie fra oktober til april

Viktig for huden er i første omgang særlig hva du spiser. Sunt & godt og så lite sukker og kaffe som mulig. Men det vet du jo allerede godt fra før, for myndighetene maser jo om det hele tiden. Drikk mye i løpet av dagen, helst bare vann eller en (grønn) te. En svart te har ofte en drivende virkning på vannet i kroppen som kaffe og er derfor ikke optimal. En ingefærte er f.eks. svært å anbefale.

Bruk lite såpe
Det beste du kan gjøre for huden din i den kalde årstiden er å bruke så lite såpe, shampo og krem som mulig. Ikke dusj og bad hver dag, men vask deg heller med en klut.

Til utsatte hudpartier som ansikt og hender bruker du helst ingen lotion, men heller en krem. En lotion inneholder mer vann og mindre oljer og fett enn en hudkrem, fordunster fortere på huden og tørrer den derfor raskere ut enn f.eks. en rikholdig ansiktskrem.

Aloe Vera-krem
Essenza anbefaler derfor sin rikholdige Aloe Vera Dagkrem de Lux med mye jojobaolje, sesamolje og hvetekimolje, som dessuten har en høy andel vitaminer og antioksidanter og som av den grunn virker svært beskyttende på utsatt ansiktshud. Essentielle fettsyrer i kremen holder huden energisk og ung.

Fordi en Aloe Vera kvalitetskrem trekker raskt inn i hudcellene, beskytter den huden innenfra. Andre kremer til ansiktet med mye vann og litt olje, fordamper raskt, men oljen legger seg gjerne som en hinne utenpå huden og lar den ikke puste slik den egentlig skulle. Da føles kulden ute også mer intensivt og det stikker gjerne mot ansiktshuden.

Her finner du produktene.

Varme rom tørker ut huden
Jo mer du sitter inne i varme rom, desto fortere og sterkere tørrer huden din ut. Den klør lettere og irriteres lettere av tøy og f.eks. når du da ofte trener og svetter mye. På tørre hudpartier bør du derfor bruke en rikholdig bodylotion, som tilfører hudcellene en kombinasjon av mye næring og riktig fuktighet. Og som ikke bare legger seg utenpå huden.

Er huden din svært tørr eller plages du til og med av psoriasis, atopisk eksem eller lignende, anbefaler Gudveig fra Essenza sin fantastiske Aloe Vera Massasjeolje til egenmassasje av hele kroppen. Ikke bare dufter den herlig og frisk på huden, men hele 81% Aloe Vera Concentrate samt en stor andel hudolje styrker huden innenfra og får den til å holde mye bedre på fuktigheten så den ikke tørrer ut og flasser så raskt.

I kombinasjon med Essenzas Body- og Massasjelotion, som inneholder flere fantastiske hudoljer som mandelolje, kui-kui og saflorolje, garanterer den for sunnere hud som holder langt bedre på fuktighet & næring.

Her finner du produktene.

Bra for trening
Denne kombinasjonen anbefaler Gudveig også særlig til alle som trener regelmessig og svetter mye. Personer som driver mye sport på vinteren, utsetter huden sin for uendelige strapaser og farer. Den trenger derfor ekstra mye pleie og beskyttelse.

F.eks. har Gudveig en solkrem i programmet som hun også sterkt anbefaler som Værkrem når du skal ut i snø, vind eller regn. Den inneholder en naturlig beskyttelse mot UVA- og UVB-stråler, altså ikke kjemisk som de fleste andre solkremer du kjøper, samt dyre hudoljer som kremer ansiktshuden myk og smidig og sånn beskytter den effektivt mot uttørring i kulde og vind.

Her finner du produktene.