Denne artikkelen er skrevet av Nettavisens avdeling for forretningsutvikling og inneholder kommersiell informasjon om Nettavisens tjeneste MittOppdrag.no.

Som ung gründer har Per Harald Borgen (24) opplevd hvor vanskelig det kan være å starte opp et selskap uten mye egenkapital.

Han er hjernen bak det elektroniske bokforlaget Forlaget Propell, som fredag forrige uke lanserte sin først utgivelse, «Askeladden som kappåt med trollet», som barnebok på iPad og iPhone.

Last ned Nettavisen til iPhone her

Ikke råd til programmerer
Appen gikk rett til topps på Books for iPhone den første dagen, men lenge så det mørkt ut for hele prosjektet.

- For å starte Forlaget Propell var jeg nødt til å engasjere en programmerer som kunne programmere en formel for masseproduksjon av barnebokapplikasjonen til forlaget. Da jeg ringte rundt til IT-firmaer, anslo de fleste at dette ville koste meg opp til 70.000 kroner, forteller Borgen.

- Dette lå langt over min egenkapital, og drømmen om å starte et eget forlag så knust ut.

Reddet av Nettavisen-tjeneste
En dag ble han imidlertid tipset av en kamerat om Nettavisens anbudstjeneste MittOppdrag.no.

- Jeg la ut oppdraget på anbud, og fant etter få dager en svært kvalifisert programmerer som sa seg villig til å lage applikasjonen for 6700 kroner, altså en tidel av prisen de etablerte IT-selskapene ga meg, forteller Borgen entusiastisk.

- Gründerdrømmen var reddet, og jeg fikk et kjempebra produkt!

Trenger du en billig og god programmerer? Prøv MittOppdrag.no du også!

Fant illustratører på MittOppdrag
Etter den vellykkede erfaringen med MittOppdrag, bestemte han seg snart for å prøve tjenesten igjen.

- Jeg brukte også MittOppdrag til å finne illustratører til barnebøkene våre. Blant annet kom jeg i kontakt med selskapet som har illustrert «Askeladden som kappåt med trollet», forklarer han.

- Jeg kommer nok til å bruke MittOppdrag igjen når vi får behov for flere illustratører eller programmerere. Jeg vurderer også å legge ut anbud for å få hjelp med nettsiden www.forlagetpropell.no. Ellers kommer jeg definitivt til å bruke den privat, for eksempel hvis jeg skal få noe fikset i leiligheten.

Borgen forteller at han fikk hele ti svar på hvert av oppdragene han la ut.

- For programmeringen lå tilbudene på alt fra 6700 kroner, som jeg valgte, og opp til 70-80.000 kroner, avslutter Borgen.

Forlaget hans har nå fire andre barnebøker, to sakprosabøker og en novellesamling på vei.

Last ned Nettavisen til iPad her

Slik fungerer MittOppdrag
MittOppdrag.no er en anbudstjeneste der brukerne beskriver hva slags tjeneste de ønsker utført. Du slipper å lete i telefonkatalogen eller på måfå på nett, men kan i stedet sitte i ro og mak foran pc-en og vurdere tilbud fra håndverkere og de aller fleste andre bransjer du kommer på.

På denne måten får du en fin oversikt over prisnivået på oppdraget du vil ha utført. Pristilbudene kan variere mye, men vi råder deg også til å ta med faktorer som seriøsitet og erfaring når du velger tilbyder.

Du betaler ingenting for å legge inn oppdraget ditt, og det er ingen forpliktelser heftet ved registreringen.

MittOppdrag kan brukes til de fleste tjenester man ønsker utført, og brukerne får tilbud på alt fra snekkere og eiendomsmeglere til webutvikling og vakttjenester.

Mange har til og med lagt ut bryllupet på anbud og spart store beløp på blant annet lokaler, catering, transport og fotografering. Og til påskeferien kan du bruke tjenesten til å skaffe deg billig hytte, hotell og transport.

For bedrifter
Har du lyst til å få tilgang til de 1200-1500 oppdragene som strømmer inn på MittOppdrag.no hver uke? Registrer din bedrift her.

Bileier.no: Bli varslet når det er EU-kontroll